Resa: Uselt mot Crewe

Vi lägger ut gamla reserapporter en om dagen. Denna gång var det en Gott & Blandat med fyra matcher i olika divisioner.

Datum
1993.12.06 - 1993.12.12 

Colchester matcher 
Division 3: Colchester - Crewe 2-4

Övriga matcher
Premier League: Arsenal - Tottenham1-1
Division 1: Portsmouth - Watford 2-0
Premier League: West Ham - Leeds 0-1

Deltagare
SwedishDad, Col

Reserapport
Arsenal - Tottenham 1-1. Premier League. Ett absolut fullsatt Highbury, 35.669, såg derbyt och "hatmatchen" mellan de två nord-London-lagen sluta 1-1. Anders Limpar var som bäst och spelade fram Ian Wright till reduceringsmålet. Limpar var helt suverän just då och Wright borde gjort minst två mål till på de chanser Limpar dukade upp. Lee Dixon, Martin Keown, Tony Adams, Nigel Winterburn - känns den backlinjen igen?

West Ham - Leeds 0-1. Premier League. Riktig storm över Upton Park - stort jubel när speakern meddelade att Chelsea tvingats ställa in på grund av ovädret. Stormvindarna gjorde det nästan omöjligt att spela konstruktiv fotboll. Leeds hölls bollen mest på marken och det kanske bidrog till segern. Gordon Strachan helt underbar. Under hela matchen hade ha häcklats av två damer i 70-årsåldern på första bänk. I samband med ett inkast mitt framför dem gick han fram och kysste dem resolut på munnen. Gapflabb runt om och tanterna fick säkert något nytt att tala om.

Portsmouth - Watford 2-0. Division 1. En tidigare inställd match som passade in i vårt fotbollsprogram. Tågresan från Victoria Station i London till Portsmouth var en upplevelse. Stora banarbeten på gång och vi bjöds på en ordentlig sick-sack-resa genom södra England. Väl framkommen till Portsmouth visste inte stationspersonalen om/när/eller över huvudtaget det gick något tåg till London efter matchen. Trots allt kom vi till Fratton Park (en liten tågstation vid arenan) ganska tidigt. Besökte arenan, köpte program och biljetter och vandrade ner mot centrum. Det började regna och vi letade efter ett ställe att sitta och skriva vykort, inte bli blöta och äta. Hittade en pub på väg mot arenan och satt där och skrev. Beställde mat. Nja, det går inte. Ingen mat förrän i morgon, sa pubkillen... Jo, men det stor ju mat på skylten utanför, sa vi. Men vi öppnar inte matserveringen förrän i morgon, förstår ni. Men vi håller på och provlagar i köket just nu. Ni får gärna provsmaka och det blir på huset. Tack, tack sa vi och åt en god gratismiddag.

Matchen, då? Portsmouth spelade bra fotboll, Watford hade svårt att få igång sitt spel. Hemmasegern med 2-0 helt i sin ordning.Tågresan tillbaka till London? Jo, vi stod där på Fratton Park. Det ena tåget efter det andra stannade och plockade upp folk. Inget av dem gick till London, dock. Till slut var det bara vi och en stackars Watford-supporter kvar på plattformen. Långt om länge kom ett tåg som det stod London på. Vi fick en hel vagn alldeles för oss själva. Det var ju skönt. Fick ta taxi från Victoria - tunnelbanan hade slutat gå.

Colchester - Crewe Alexandra 2-4. Division 3. Publik 2.647. Tidigt tåg till Colchester och lunch på The Clown. Minsann om vi inte blev inbjudna till Members Lounge på Layer Road före match för en stunds samvaro (inte alls så uppåt som på Drury Arms…). L-O imponerade stort på en därvarande Crewe-supporter genom att plocka ut samtliga vinnare i de galopplopp som TVn visade. Tyvärr hade LO inte spelat. Väl ute på plan var Crewe totalt överlägset ColU. Det var inget snack om vart segern skulle hamna. Det var helt enkelt så att Crewe visade utmärkt form - ColU ingen form alls. Trots allt uppåt på puben efter matchen och som vanligt sista tåget från North Station till London. 

Tillbaka till Våra Resor

SwedishDadbarside@hotmail.com2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester