Resa: Southampton i cupen

Vi fortsätter med våra gamla resor och turen har nu kommit till Ligacupmatchen mot Southampton som då spelade i Premier League.

Datum
2004.10.27 - 2004.10.31

Colchester matcher
Liga Cupen: Southampton - Colchester 3-2
League One: Bristol City - Colchester 0-0

Övriga matcher
x

Deltagare
Layer Road, Colu, Hawkeye77, Rickard

Onsdagen den 27 november
Så var det äntligen dags att bege sig till England igen. Denna gång lyxade jag till det och åkte med British Airways från Arlanda. Men inte kom man fram i tid för det ... Hade några spännande varv mellan Millenniumdomen och Dartford Bridge i Londons utkanter innan vi fick tillstånd att landa på Heathrows flygplats. Väl ute från terminalen så möttes jag upp av Dave som jag lärde känna i Australien när jag var där tidigare under året. Han bodde ju i Southampton så varför inte göra slag i saken och återknyta bekantskapen.

Efter en problemfri bilresa ner till sydkusten så kom vi fram vid 13.00. Det blev en liten paus hemma hos Dave innan vi tog oss in mot stan via St. Marys Stadium där Dave köpte sin biljett och sen hamnade vi på puben där lunch och även middag intogs på samma gång. Det blev även några pints innan vi gick vidare till nästa pub där vi mötte upp "Colu", Rikard och Håkan som åkt minibuss från Colchester (Rikard och Håkan hade tagit flyget från Skavsta samma morgon). Tyvärr var ju inte vädret det bästa då regnet vräkte ner så det blev till att försöka torka så bra som möjligt på puben. Blev en variant på Mr Bean när han torkar byxorna under handtorken på toaletten, nästan så gjorde vi också. Tur att det fanns varma element.


Rickard och "Colu" utanför klassiska Drury Arms på väg in till stan för avfärd


Lunchdax innan avfärd. Inte bara flytande. Håkan och "Colu" väntar på mat


Minibussmaffian på väg till Southampton


På den första av många pubar i Southampton


Minibussgänget på pubturné i Southhampton


Vi möter upp "Layer Road" och hans kompis


Engelska vänner samt delar av svensk-gänget inne på sista puben före matchen

Matchen började såklart innan vi kommit in men vi var bara två minuter försenade. Colchester var det bättre laget och tog snabbt ledningen genom Neil Danns efter bara sju minuters spel. Vilt jubel på våran sektion där vi var över 2.500 en mycket bra siffra med tanke på att det är en onsdag och att vi faktiskt inte har så mycket mer publik på hemmaplan. Ett Southampton som har i stort sätt sitt bästa lag med tre svenskar på plan, Anders Svensson, Mikael Nilsson och Andreas Jackobsson, gör sitt bästa men det hjälper inte i första halvlek då vi borde lett med mer än 1-0 som blir halvtidsresultatet.


Flaggan på plats å matchen kan börja


Colchester-kurvan på St Marys! Nästan 3000 tillresta stod för den enda stämning på arenan


Andra delen av kurvan

I pausen byter Southampton in unge Dexter Blackstock som gör sitt första mål för Southampton efter bara fem minuter. Tyvärr gör han även sitt andra mål fem minuter senare. Nu trodde man att det var kört men Colchester visade vem som var bäst då vi kvitterade tio minuter senare genom Greg Halford efter ett starkt förarbete av Craig Fagan som frispelade Halford. Nytt jubel i våran kurva. Colchester är det bättre laget och har flera chanser att göra 3-2 och har även några straffsituationer men det är bara ManUre eller Chelsea som får straff i sådana lägen. Premier League mot League 1 och då får man inga straffar som League 1 lag.


Pausen och vi är fortfarande glada ... leder med 1-0


Rickard äter en nyttig middag i pausen. Hela kostcirkeln är med ...


St Marys, modern och trevlig arena!

Med tio minuter kvar gör Blackstock sitt tredje mål för kvällen och trots flera bra chanser från The U's blir det 3-2 till Southampton. Trots förlusten är det ingen som är allt för besviken då vi faktiskt lyckades spela ut ett lag från Premier League vilket även Soton fans höll med om. Efter lite gruppfoto på oss svenskar utanför St. Marys Stadium så gick jag och Dave till närmsta pub medan dem andra åkte "hem" till Colchester. Då jag varit uppe innan solen gick upp blev det en ganska tidig hemgång. Låg i sängen runt halvtolv vilket jag SMS:ade "Colu" som svarade samma sak när han kom hem vid 03.30.


Den numera klassika flaggan som snart firar 15 år


Delar av minibussgänget efter matchen ...


Pubstop i Winchester på väg från Southampton


Kinamat i minibussen på hemvägen. Rickard ständigt hungrig?

Torsdagen den 28 oktober
Lekte lite turist på sydkusten. Tog mig även tillbaka till St. Marys för att inhandla ett matchprogram som inte fanns dagen innan. Nu fanns det matchprogram så jag blev nöjd.


"Layer Road" fotar St Marys dagen efter matchen

Fredagen den 29 oktober
Tog tåget till London där jag sen mötte upp dom andra svenskarna som bott i Ipswich av alla ställen men som ska avsluta helgen i London. Jag kom några timmar före dom så jag han med en liten snabbis ner på stan och upptäckte att där var jag ju inte precis ensam på stadens gator.

Kvällen avslutades med en liten pubrunda i Camden med bland annat en pub som Svennis bodde granne med. Eftersom "Colu" och jag skulle ta tidigt tåg till Bristol nästa morgon sa vi hejdå när klockan närmade sig 23.00. Vi gick hela vägen från Camden till Paddington. Blev en liten "nattmacka" på KFC som vanligt.

Lördagen den 30 oktober
Tåget skulle gå klockan 09.45 och vi var där i god tid då vi bara hade 150 meter att gå från hotellet till stationen. Upptäckte att tåget innan var inställt och man blev lite orolig att det var på grund av regnet som vräkt ner senaste dagarna men efter att ha frågat runt lite så var det bara fel på just det tåget. Bra tycke vi och gick till affären för att införskaffa lite frukost. Några burkar dricka råkade visst också hamna i shoppingvagnen.


Nu till Bristol. "Layer Road" klunkar cider inne på den charmiga 'Ramones Puben' i centrala Bristol

Väl framme i ciderstaden Bristol tog vi en sväng på stan för att kolla läget. Nu blev det inte bättre än att vi båda var akut tvungna att uppsöka en toalett, men det var inte det lättaste att hitta. Dom flesta pubarna hade inte hunnit öppna men på en mystisk bakgata hittade vi en. Det var en mysig pub som bara spelade Ramoneslåtar :-) . Där stannade vi i en timme innan vi tog en taxi till nästa pub som bara låg fem minuters promenad från Ashton Gate. På den puben träffade vi lite andra Colchesterfans som vi pratade med innan vi gick till matchen och denna gång lyckades vi till och med se inmarschen från lagen.


Utanför arenan i Bristol

Bristol City var det bättre laget i början av matchen men The U's kom tillbaks och jämnade ut spelet i första halvleken. I den andra så började Colchester bäst men City vände spelet och var riktigt nära att avgöra i slutminuten. Bästa chansen hade dock Colchester i slutsekunden då Greg Halford får iväg ett skott som ser ut att kunna gå i mål men som styrs över av en offsidestående Neil Danns. Slutsignalen gick två sekunder efter skottet.


Inne på bortaläktaren i Bristol City. Runt 250 Colchester fans gjorde den ganska långa resan

Efter matchen så går vi tillbaks till samma pub som innan där vi tog en snabb pint och såg lottningen till FA Cupen. Mansfield borta för våran del. Sedan var vi var tvungna att hasta iväg till stationen. Nu ligger ju stationen "endast" fyrtiofem minuters promenad bort så det blev ett stopp på en totalt charmlös pub. Väl framme på stationen köpte vi lite att äta som då blev våran något försenade lunch.


"Colu" efter 0-0 matchen i Bristol


Tillbaka i London. Rickard, "Layer Road", "Colu" och Håkan på puben inne på Paddington Station.

Tillbaka i London så mötte vi upp Rikard och Håkan som sett på Carlton-Middlesbrough och även Martyn och Jen som julhandlat. Det blev puben på Paddington Station som vi stannade på tills det stängde. På vägen hem hittade vi en staty av björnen Paddington som fick en Colchestertröja på sig som såklart fotades. Ny "nattmacka" på KFC och i säng vid midnatt.


Björnen Paddington får en ny tröja

Söndagen den 30 oktober
Hemresa för min del. Flyget från Heathrow gick först på eftermiddagen så det blev till att ligga på rummet så länge som möjligt innan jag blev så uttråkad av det så jag tog tunnelbanan till flygplatsen där jag var i god tid före avgång. Nu blev flyget en halvtimme försenat så lite extra väntan är ju alltid roligt.

Kul att få se Colchester spela mot ett Premier League lag för första gången. Inte blev det sämre av att vi faktiskt var det bättre laget.

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester