Resa: Torsk mot Hull

Vi fortsätter med våra gamla resor och turen har nu kommit till matchen mot Hull hemma 2004

Datum
2004.12.11 - 2004.12.13

Colchester matcher
League One: Colchester - Hull 1-2

Övriga matcher
inga

Deltagare
Layer Road, Colu

Lördagen den 11 december
Bara två dagar efter hemkomst från förra resan var det dags igen. Klockan 04.00 ringde väckarklockan. Det var bara att gå upp och sätta sig i bilen för en transport söderut. Till Nyköping denna gång. Resan ner gick bra och checkade in en timme innan avgång. Nu skulle det växlas pengar men det skulle andra också göra så det tog nästan en halvtimme att komma fram. Jag var en av dem sista som gick ombord på flyget men fick ändå tre sätten för mig själv. Landade på Stansted i tid men som vanligt missade jag bussen till Colchester med bara några minuter. Det blev till att tillbringa närmast timmen på flygplatspuben.

Klockan 09.00 gick i alla fall bussen och en timme senare var jag i Colchester. Checkade in på mitt hotell som jag checkat ut ifrån två dagar tidigare ... Vilade en timme innan jag gick till puben Dragoon där jag mötte upp min kompis Conny som även var på MK Dons tidigare under hösten. Efter några pints och även lite mat gick vi senare till Corner Bar.


Ett rengnigt, grått och disigt Layer Road några timmar före match


Spelarna kutar in på planen

Hull som står för motståndet är ju nykomlingar från en lägre division men har fått ordning på ekonomin och ligger nu tvåa i tabellen och har en mycket bra chans att gå upp en division till. Colchester började matchen klart bäst och hade domaren inte varit kass så hade Hulls 1-0 aldrig godkänts då Colchester skulle haft en frispark på straffområdetslinjen. Nu fick man inte det och Hull kontrade och kom två mot en och gjorde 1-0 efter bara elva minuter. Colchester fortsatte bra men Hulls målis var mycket bra och dominerade i sitt eget straffområde.

I den andra halvleken så gör Hull 2-0 efter fem minuter på ett långskott som Aidan Davison skulle tagit. Bollen får en oväntad studs och studsar över Davison. Nu trycker Colchester på och skapar en del riktigt farliga chanser men målet kommer först i den 73:e minuten när inbytte Gareth Williams gör 1-2 från nära håll. The U's har även några bra chanser att kvittera men serietvåan vinner ganska orättvist. Vi får ta revansch den 8 januari då vi mötts igen, då gäller det FA cupen och matchen spelas på KC Stadium uppe i Hull.

Efter matchen gick vi tillbaks till Corner Bar där vi även mötte upp "Colu" som jobbat klart och sedan började vi röra oss mot stan. Innan vi hittat tillbaks till stan så hade vi även passerat ett antal pubar. Vid nio tiden gick vi till KFC för lite välbehövlig mat. Sen blev det till att gå på julfest. Det var supporterklubben som hade sin julfest. Den besöktes även av managern Phil Parkinson och några av spelarna. Det blev en ganska sen kväll och vi var tillbaks på hotellet någon timme efter midnatt.

Söndagen den 12 december
Skönt att man inte behöver gå upp så tidigt för att flyga hem som man brukar göra. Vi åkte till Ipswich när vi inte fick vara kvar på rummet längre. I Ipswich bodde vi hos Ginge och Jen. Klockan fyra gick jag till puben där jag tittade på Arsenal-Chelsea innan vi åkte in till stan där vi skulle äta mat med Ipswich-svenskarna Niklas och Ann-Sofie som hade sina sista dagar i landet. Efter maten gick vi hem till Niklas och Ann-Sofie där vi skulle dricka upp deras öl som dem inte kunde ta med sig hem igen. Vi drack totalt upp en (1) öl och det var Niklas som drack den ... Men vi blev även bjudna på glögg vilket var ett mer populärt val bland oss med tanke på årstiden

Måndagen den 13 december
Hemresa utan några problem. Med på hemresan var även "Colu" som skulle hem i några dagar innan han åkte tillbaka till Colchester.

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester