Division 2: Colchester - Chesterfield 1-0

Fredagen den 7 augusti
Vi tog flyget från Arlanda på fredag förmiddag. Resan gick bra med fria drinkar! Kom till hotellet, Regent Palace vid tvåtiden men det var jättekö vid incheckningen så vi gick till hotellbaren istället. Dagen spenderades i London med att gå runt på stadens gator och pubar.

En öl i hotellbaren på Regent Palace

Lördagen den 8 augusti
Tidigt tåg till Colchester och taxi direkt till puben The Dragoon där vi träffade andra Colu supportrar. Det blev några glas samt biljardspel. Jag slog Dave Todd, ingen större prestation, men ändå. Mot matchen!

U - N - I - T - E - D. Säsongen kan börja ...

... mot Chesterfield på Layer Road. 1-0 vinst.

Colchester startade bäst och närmast körde över Chesterfield i den +30C värmen. Närmast ett mål var Richard Wilkins med ett skott i ribban. I matchens 92:a minut slår Joe Dunne en långboll från egen planhalva som Mark Sale nickar in. Stort jubel bland de 4042 i publiken samt alla spelare som rusar hela vägen till Barside.

1-0 till Colchester som just har jublat med Barside-läktaren

Efter matchen firar vi på The Dragoon och återvänter sedan till London sent ... mindre nyktra men glada.

Söndag 9 augusti
Upp tidigt för att åka till Cleethorpes och mötet mellan Grimsby och Ipswich. Tåget avgick från Kings Cross klockan 8.30. Byte i Doncaster, där vi var tre månader tidigare. När vi kom fram till Cleethorpes var det en doft av fisk som välkomnade oss. (var nog Ipswich som luktade...)

Matchen mellan Grimsby och Ipswich började med en straff för Grimsby som Ipswichs målvakt räddade. Grimsby hade spelet men Ipswich hade chanserna. Slutade 0-0.

Det var bara att tuffa "hem" till London efter matchen.

Måndag 10 augusti
Ingen fotboll så det blev till att turista i London, pubar, shopping, några pubar till och som avslutning några pubar ...

Tisdag 11 augusti
Resa med bil ner till södra England för att se Bournemouth - Colchester i Ligacupen. Dave, en engelsk kompis körde. Vi blev upphämtade på Liverpool Street Station och i resan ingick en fel-körning i centrala London. Tillslut fick vi guida blivande London-bon ut ur London.

Väl nere i Bournemouth så hann vi med ett snabbt pubbesök innan vi fick snabba oss in på arenan.

Bournemouth förde matchen men där Colchester arbetade sig in mer och mer efter att Bournemouth gjorde 1-0. Paul Abrahams hade ett friläge men missade. Bournemouth vann dock välförtjänt med 2-0 efter ett sista mål i 88:e minuten.

Bortamatch mot Bournemouth i Ligacupen

Onsdag 12 augusti
Resa till Swindon för match mellan Swindon och Wycombe, ytterligare en match i ligacupen. Första chocken kom på Paddington. £29 för en day return till Swindon, 50 minuters resa. Andra chocken kom när vi väl kom fram till Swindon. Hur kallt som helst efter en vecka på konstant +30C i London. Det blev till att gå in till stan för att köpa en tröja.

Matchen började med en stark Swindon press som ebbade ut efter en halvtimme. Efter det var det ganska jämt. Swindon vann tillslut med 2-1 och matchens största behållning var när en Wycombe spelare fick ett stenhårt skott mitt på familjelyckan. Han blev liggande medans spelet pågick några minuter. När han började komma upp på benen fick han ytterligare ett hårt skott på sig, i huvudet denna gång och det blev till en snygg framspelning till en Wycombe spelare som kom fri ... men missade så klart.