Resa: Noll Poäng

Ännu en resa i tidsmaskinen. Nu är det premiären 2005 som gäller. Fem matcher varav två med The U's.

Datum
2005.08.06 - 2005.08.11

Colchester matcher
League 1: Gillingham - Colchester 2-1
League 1: Colchester - Swansea 1-2

Övriga matcher
Championship: Leeds - Millwall 2-1
Championship: Preston North End - Derby 1-1
League 2: Boston - Shrewsbury 1-1

Deltagare
Layer Road, Philip, Swedish Dad, Colu

Lördagen den 6 augusti
Knappt hade man hunnit somna på fredagskvällen förrän det var mycket hög tid att stiga upp på lördagsmorgonen. Klockan 04.00 startade resan från Solna mot Skavsta Lufthamn, vår stackars chaufför "Layer Road" fick igång bilen en kvart tidigare då han startade först ...


På Skavsta i väntan på flyget ...

RyanAirs morgonfakir hade inte lockat allt för många morgonpigga ??? Stanstedresenärer, så det var gott om plats ombord. Start i tid och landning i tid och snabbt ner till Stansted Express biljettkiosk för att få railpassen stämplade. Ty förutom fotbollsmatcher skulle det åkas tåg. Massor av gånger.


Stansted Express in till London för att genast ...

Stanstedexpressen övergavs vid Tottenham Hale den här gången för tunnelbanetransport till Euston, där väskorna lämnades till förvaring. Tunnelbana till Victoria och sedan tåg ner till Gillingham och den med spänning emotsedda ligastarten för Colchester United mot nerflyttade rivalerna Gillingham. Nervositeten lindrades med ett pubbesök och en stor portion Fish & chips. Så den korta promenaden till Priestfield, där en relativt stor ColU-klack placerades på en tillfällig läktare som varit tillfällig i snart 10 år.


... bege sig söderut till Gillingham. Ett stort antal U's fans på plats.


Colchester i gul bortatröja

Precis när domaren blåste igång matchen bröt solen igenom molnen. Detta skulle bli en lysande Colchesterdag. Trodde vi. Det var trist nog relativt dragfritt på läktarna då ingen av klackarna tordes komma igång. I första halvlek bokfördes båda lagen för ett fåtal målchanser och spelet får tyvärr betecknas som mycket påvert. 


Philip med fotbollsmat ... paj

13 minuter in i andra halvlek kom vi igång ordentligt. Neil Danns kunde från nära håll toffla in en Colu-ledning. Ju längre matchen led desto mer hoppades vi på en trepoängare eller i sämsta fall en enpoängare. Med säg den glädje som varar beständigt …

Gills var oerhört skickligt med att slå bollar från ena kanten till den andra framför mål, vilket tvingade ColU-försvararna till sidoförflyttningar och därmed viss oreda i bakre linjerna. Så: i 75 minuten 1-1 och i 89 blev det 2-1 till Gillingham.


Fotbollskultur

Något nerslagna, men ändå förhoppningsfulla, embarkerades tåg till Charing Cross och via Euston till Manchester. Kanske vi gjort en tavla som bokat in oss på hotell Rembrandt? Det låg nämligen mitt i Manchesters gay distrikt vilket vi inte kände till när vi bokade. Men rummen var bra, vi var trötta efter 20 timmar i vaket tillstånd, somnade ganska omgående och hamnade säkert inte i telefonkatalogens rosa sidor …


Vårat lätt gayiga hotell i Manchester ... Rembrandts

Söndagen en 7 augusti, Leeds-Millwall
Tidigt upp och iväg till Manchester Victoria för vidare befordran till Leeds och 12.15-kickoff mellan Leeds och Millwall. Supportermässigt blev det en stillsam tillställning, då Millwall tackat nej till hemmalagets villkor för att få sin tilldelning av matchbiljetter. Inte en blåtröja så långt ögat kunde se, och förresten inte så många vittröjor heller. 


Leeds - Millwall var nästa match på programmet


Tomma läktare i Leeds

Flera läktarsektioner var avstängda och den klassiska hemmaklubben Leeds har det svårt nu - bara 20.440 på Ligapremiären. Den nye ägaren Ken Bates, ja, ni läste rätt, det var han som ägde Chelsea tidigare, kan få det besvärligt uppe i Yorkshire. Leeds vann visserligen med 2-1, men övertygade inte på oss. Hemmafansen var mest förbannade på att de förvägrades stå under matchen. För första gången måste alla sitta och det har väl aldrig hänt tidigare på Elland Road. 


Nyttig fotbollsmat!


Maskot


"Layer Road"


Millwalls keeper räddar

Snabb tågresa i vacker terräng åter till hemmabasen Manchester, där en utsökt måltid intogs på italiensk restaurang. Eftersläckning på några pubar.

Måndagen den 8 augusti, Preston - Derby
Tro inte att livet består av enbart fotboll. Nej då, lite sightseeing ingår också. Så varför inte passa på att göra en avstickare till Liverpool före kvällsmatchen uppe i Preston? 


Ett stopp i Liverpool på väg till Preston


Albert Dock i Liverpool


Mmmm öl

"Colu" som varit i Liverpool tidigare var vår guide. Han visade oss Mersey floden, Albert dock och en pub där sedan en annan pub och så bar det av till Preston …

Vi kom dit i god tid och påbörjade den relativt långa vandringen upp mot Deepdale. Klubbpresidenten Sir Tom Finney hade fått en pub uppkallad efter sig på väg mot arenan, och där slank vi in för vätskekontroll trots att vi egentligen skulle ha visat upp matchbiljetter, som vi ännu inte hunnit hämta ut. Men vi var så tidiga att de biffiga vakterna (som fanns vid dörren när vi lämnade) inte hunnit dit ännu.


Utanför Prestons arena


Poserar med vilda djur och hästar

På planen Preston North End, som ju missade promovering till Premier League efter kvalförlust mot West Ham, och Derby, som dragits ytterligare ner i dyn av nu sparkade George Burley. 10.127 (dålig hemmapremiärsiffra där också) fick sig till livs en helt rättvis 1-1-match. 


Mycket folk på hemmaläktaren

Snabbmarsch via KFC till tågstationen och tåg ”hem” till Manchester.

Tisdagen den 9 augusti, Colchester - Swansea
Dags för hemmapremiär på Layer Road; Colchester United mot nykomlingarna Swansea. Eftersom det var bombsäkra tre poäng så var vi vid gott mod under resan från Manchester till Colchester. Kom tidigt dit och gjorde en sväng upp till Layer Road för upphängningen av Branchens flaggor samt besök i den som vanligt vid ligapremiärerna mycket dåligt försedda klubbshopen. En kylskåpsmagnet fick det bli …


Home sweet home. Huvudläktaren på Layer Road, Colchester


Barside


Flaggupphängning på matchdagens morgon

Uppladdning på The Playhouse och naturligtvis The Dragoon, där de flesta var lika segervissa som vi var.

Men - Colchester spelade inte mycket bättre än vad de gjort nere i Gillingham, Swansea chansade på kontringar som gav resultat 37 min in på första halvlek. När Greg Halford kvitterade i 67 min såg allt lysande ut. Colchester hade äntligen börjat spela bra fotboll under några minuter. Tyvärr - minuten senare fick försvaret hjärnsläpp och Swansea gjorde 2-1. Detta tog knäcken på Colchesterspelarna, som blev allt mer modlösa. OM Neil Danns jätteskott i stolpen gått in i stället för att studsa ut, vad hade hänt då? Det får vi aldrig veta …

Skamlig publiksiffra på Layer Road, 2.950!!!
Mest positivt: Vår nye tröjsponsorspelare Kem Izzet var riktigt, riktigt duktig.


Colu till attack mot Swansea


På Barside-läktaren


Colchester anfaller

Efter matchen gjorde vi ett snabbesök på supporterbaren samt på The Dragoon, där huvudena hängde på de flesta.


Nattglufs i hotellets lounge


Vårat stammis hotell i Colchester

Onsdagen den 10 augusti, Boston - Shrewsbury 
Nu stod Boston på tur och vi hade otur med tågresan dit upp. Lång väntan utanför och på Ipswichs tågstation på grund av lokskada. Det gjorde att vi missade anslutningståget i Peterborough, vilket gjorde mindre då stadens järnvägshotell hade en mycket mysig bar. Tidsmässigt började det se ut som att vi kunde missa avsparken i Boston, då tågföraren slog stopp mitt ute på Lincolnshireslätten för att i nära en timme jaga badande barn tillsammans med den lokala polisen. Barnen hade använt en järnvägsbro som hopptorn, visade det sig. 

Nådde dock till Boston i hyfsad tid, hann checka in på vårt lyxhotell en bit utanför stan och snabbt med taxi till York Street, där eventuella friplåtar från gamle ColU-hjälten Alan White skulle hämtas. Han hade tyvärr inte fått några biljetter. Fish & chips i grannskapet, ståplatsbiljetter på hemmasupporterläktaren, ingen Alan White i startelvan och heller inte ColU-spelare nr 2 i Boston, Gavin Johnson. Johnson kom in sista 20 min utan att göra större väsen av sig.


Boston mot Shrewsbury


Boston i randigt

Boston mötte Shrewsbury. Matchen slutade 1 - 1 och vi var 2.409 som betalt entré.
Under promenaden upp mot hotellet hittade vi en mysig, lokal pub där vi först blev uttittade av lokalbefolkningen och sedan serverade drycker en bra stund efter ordinarie stängningstid.


Lokalpuben i Boston ... ute i skogen

Torsdagen den 11 augusti
Hemresedag! Vis av gårdagens erfarenheter tog vi ett tidigare tåg än planerat till Peterborough. Inga barn på rälsen så vi kunde i lugn och ro softa på vårt nya stamlokus, Järnvägshotellet i Peterboro.

Tåg därifrån direkt till Stansted Airport, lunch/middag på O'Neills och tidtabellsenlig hemresa med RyanAir till Skavsta.

Statistikuppgifter: Fem matcher på sex dagar, 2,6 i målsnitt, 8.644 i publiksnitt och sammanlagt 22 tågsträckor.

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester