Resa: Förlust och kaos

Mer gamla resor. Nu är det toppmatch i Brentford som slutar i totalkaos och en bonusmatch

Datum
2001.09.28 - 2001.10.02

Colchester matcher
Division 2: Brentford - Colchester 4-1

Övriga matcher
Division 1: Watford - Preston 1-1

Deltagare
Colu, Layer Road, Philip

Fredagen den 28 september
Då Colchester gjort bra ifrån sig i inledningen av säsongen tyckte vi det skulle vara på sin plats med en snabbresa över till England för att se "toppmatchen" i London mellan Brentford och Colchester. 

"Colu" och "Layer Road" flög ut från Skavsta och Philip från Malmö. Vi möttes upp på en pub i centrala London där vi tillbringade fredagskvällen. Bodde rätt bra på ett hotell i Bayswater. Philip hade kontakter och fått bra rabatt.

Lördagen den 29 september
Lördag morgon och matchdag. Regnet öser ner och första uppdraget blev att gå ut och skaffa ett paraply. Hann med att titta runt lite i affärer innan det var dags att ta tunnelbanan 40 minuter västerut mot Brentford. Vi mötte upp fler U's supportrar på en pub i Brentford. 

Som vanligt kom vi in på matchen ca 3 minuter för sent. Upp med den svenska flaggan på staketet och sedan kom regnet igen! 

Brentford tog ledningen på straff efter bara 5 min men McGleish kvitterade tio minuter senare. Brentford ökade på till 2-1 före paus men det kändes som om The U's fortfarande var med bra i matchen. Mycket bollinnehav men inte så många målchanser. 

Andra halvlek fortsatte som första slutade. Colchester hade svårt att skapa chanser och det kändes som spelarna inte var riktigt motiverade. Brentford ökade så småningom på till både 3-1 och 4-1 samtidigt som Colchester lyxade till det med en missad straff. Jag tycker nog inte resultatet återspeglar matchen. 

Efter matchen hängde vi med några U's supportrar på en liten pubrunda i Brentford innan vi avslutade kvällen på en Pub i Paddington. Det blev ganska stillsamt för vår del då vi skulle upp tidigt på söndagsmorgonen för att resa hem igen.

Söndagen den 30 september
Väckarklockorna skramlar igång redan klockan 04.00 och 04.30 kom taxin för att köra oss till Liverpool Street Station och tåget till Stansted Airport. 

05.15 gick tåget och efter halva resan var det tvärstopp. Tåget blev stående och när vi väl kom igång igen så var det kört för våran del. Vi kom fram till flygplatsen samtidigt som flyget lyfte. 

Philip hann precis med sitt flyg till Malmö. Totalkaos med flera tusen pers som missar sina flyg och alla ska boka om samtidigt. Flera tåg än vårat var försenade eftersom vårat tåg blockerat alla andra. Det var bara att boka om och första flyg hem där det fanns platser gick inte förrän på tisdagsmorgonen. Vi suckade djupt och tog tåget tillbaka in till London för att ragga hotell. Mötte desperata resenärer med tomma blickar. 

Tillbaka i London hittade vi en skum Grek som hade ett halvruttet hotell i Paddington. Den såkallade receptionen låg i en kebab-bar! Snabbkoll i tidningen och hoppsan, Watford-Preston i division 1. 

Vi tog tunnelbanan den långa resan till Watford. Regnet började samtidigt som vi klev av på perrongen i Watford. Lång promenad till arenan. När vi väl kom fram upptäckte vi att vi var rätt panka och bara hade 15-20 pund tillsammans. Som tur var hade Watford sänkt priserna rejält då det var tv-match och vi kom in för 5 pund var. Rätt ok match med mycket folk. Det var nästan fullt, ca 19.000 åskådare. Efter matchen var det bara att vandra tillbaka till stationen igen.

Måndagen den 1 oktober
Tillbringade dagen med att knalla omkring i centrala London och titta lite i affärer. Köpte lite underkläder och sånt. Man hade ju liksom inte planerat för två extra dagar när man packade på fredagsmorgonen. 

Såg i tidningen att det var dåligt med matcher på måndagskvällen. Det fanns några non-league matcher i närheten av London men då vi skulle upp klockan 04 (igen) så valde vi att ta det lugnt på en lokal pub i stället.

Tisdagen den 2 oktober
Klockan 4.30 kom den förbeställda bilen och denna gång gick det bättre med "expresståget" till flygplatsen. Kom efter lite förseningar tillslut i väg och landade någon timme sent på Skavsta. Rätt strulig resa. 

Jobbigt att bli sittande i London utan pengar och rena kläder. Som tur var hade vi ju en försäkring så alla extrautgifter fick vi igen som hotell och ombokningar.


Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester