Resa: Straffdrama i Bristol

Vi fortsätter med våra äldre resor. Nu har turen kommit till augusti 1995

Datum
1995.08.18 - 1995.08.27

Colchester matcher
Division 3: Barnet - Colchester 1-1
Ligacupen: Bristol City - Colchester 2-1 (5-4 str.)
Division 3: Colchester - Lincon 3-0

Övriga matcher
Premier League: Arsenal - Middlesborough 1-1

Deltagare
Layer Road

Reserapport

Då jobbet ställde till det för mig blev det ingen resa till premiären men väl till vecka två.

Tog ett tidigt flyg från Arlanda på fredagen och British Airways lyckades slarva bort min väska men dom lovade att dom skulle köra hem den till mig när dom väl hittade den. Inte mig emot då väskan var tung och det var mycket varmt i England. Skulle bo i Colchester under några dagar men först var jag lite turist i London och skaffade mig även en biljett till Premier League premiären mellan Arsenal - Middlesborough. Lyckades att få tag på samma dåliga biljett som sist men nu slapp jag pelaren i alla fall. Efter några timmar i huvudstaden tog jag tåget från Liverpool Street Station till Colchester där jag skulle bo hos en kompis. När jag kom fram dit hade även min väska hittat dit så nu var allt frid och fröjd när vi avslutade kvällen på The Lamb.

På lördagen var det äntligen dags för att se Colchester igen för min del. Vi var några hundra som möttes upp på tågstationen för resan mot Londons norra förorter där Colchester skulle spela mot Barnet. Några timmar senare är vi i Barnet där det blir några pubbar innan matchen börjar. 

Träffar även “Colu” på matchen som ju varit där första veckan och ska nu se sin sista match. Barnet hade fått för sig att bygga sittplatser på hela bortakortsidan och tog även bra betalt för det. Dom ville ha £ 10 för en sittplatsläktare utan tak. Gick väl bra nu när det var sommar och varmt men hur kul är det på vintern och det regnar. Eftersom alla ville stå upp blev det en massa tjafsande med vakterna och lagom till andra halvlek gav Barnet FC upp och öppnade upp en ståplatsläktare på ena långsidan för oss. Själva matchen slutade 1-1 efter mål av skyttekungarna Dougie Freedman som gjorde 1-0 till Barnet innan Tony Adcock fastställde slutresultatet till 1-1.

Efter matchen blev det en rolig pubrunda i London innan ett sent tåg tog oss tillbaka till Colchester.

På söndagen reste jag in till London och Arsenal Stadium för att se matchen mellan Arsenal - Middlesborough. Arsenal hade inför säsongen värvat David Platt och Dennis Bergkamp men inte hjälpte det laget för Nicky Barmby gav bortalaget ledningen innan skyttekungen Ian Wright fastställde slutresultatet. Bergkamp hade ju ingen av sina bättre matcher men det skulle ju komma att ändras genom åren.

På måndagen tog jag tåget till Wolverhampton där jag skulle bo hos en annan kompis. Han var också Colchesterfans så vi bestämde att jag skulle bo hos honom några nätter för på tisdagen var det dags för oss att åka söderut mot Bristol där Colchester skulle spela returen mot Bristol City i Ligacupen. Colchester hade ett bra utgångsläge mot Bristol då man vann hemma matchen med 2-1. Bristol spelade även en division högre än Colchester så alla visste ju att det skulle bli svårt.

Colchester gör en mycket bra match men det är Bristol som tar ledningen på Ashton Gate med 1-0 genom David Seal men när Michael Cheetham kvitterar med ett kanonskott i mitten av andra börjar man tro på en liten skräll. Nu ville dock Seal annorlunda och med tio minuter kvar gör han 2-1 och förlängning väntar. Den slutar mållös och nu en mycket nervös straffläggning. Som vanligt väljer domaren hemmasidan så vi får nu se alla straffar från väldigt långt håll. Det går bra i början för båda lagen som säkert sätter sina straffar. Mest utbuad blir Peter Cawley i Colchester som tidigare spelat för Bristol Rovers men buandet stör inte Cawley som sätter sin straff. När sen Simon Betts kliver fram går det dock inte lika bra för hans straff går över och Bristol vinner med 5-4 i straffläggningen och går vidare till omgång två och fick där möta Newcastle. Hade ju varit en mycket rolig lottning för Colchester.

Efter matchen tog vi bilen till Wales där vi avslutade på kompisen systers pub innan vi sent åkte hem mot Wolverhampton.

Tog sen tåget tillbaka till Colchester på onsdagen och resans sista match var på lördagen mot Lincon City som vi visst alltid möter hemma väldigt tidigt på säsongen. Colchester gjorde saken kort med Lincon och vann enkelt med 3-0 efter två mycket tidiga mål av Tony Dennis. Colchester hade 2-0 redan efter åtta minuter. Steve Mardenborough fastställde till 3-0 med en kvart kvar av matchen.

Hemresa på söndagen och nästa resa skulle bli ännu längre.

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester