Resa: Oavgjort mot Reading

En hektisk resa från 1999

Datum
1999.02.26 - 1999.03.03

Colchester matcher
Division 2:Colchester - Reading 1-1

Övriga matcher
Division 1: Watford - Swindon, 0-1
Division 1: Crystal Palace - Barnsley 0-1
Premier League: Leicester - Leeds 1-2
Division 1: Birmingham - Norwich 0-0

Deltagare
Colu, Swedish Dad

Fredagen den 26 februari
Busstrejk i Stockholm och svårt att ta sig ut till Arlanda. Lyckades få lift och kom i god tid till British Airways 11.25-plan till Heathrow. Landade 13.00 och tunnelbana in till Gloucester Road, där denna resas hotell var beläget. Det önskade twinbed-rummet var inte klart (och det blev det inte på hela tiden), så vi inkvarterades i ett sexbäddsrum. Som tur var kom inga andra gäster och krävde sovplats. Regn och småkyligt.

T-banan till Watford och promenad i ösregn till Vicarage Road. Watford - Swindon i Division 1 stod på programmet. Watford hade chanserna men Swindon gjorde det enda målet - en riktig strut var det. 0-1 inför 8.692 blöta och huttrande. Åter hotellet vid midnatt.

Lördagen den 27 februari
Riktigt fint väder och mjölktåg till Colchester centrum relativt tidigt. Snabbpromenad och lunch och därefter backarna upp mot Layer Road och Drury Arms för lite förfriskningar innan det var dags att tränga sig in på Barside.

4.686 hade beslutat sig för att se matchen, och det var rätt fullt på Readings läktare också. Kul. Colchester spelade bra fotboll i första halvlek, stundtals riktigt bra. Warren Aspinall hemmadebuterade på Layer Road, överårig, tjock om midjan och med rätt dålig kondition. Men den gamle Premier League-spelaren kunde slå passningar, läckra sådana till rätt adressat. Inte så vanligt i ColU tidigare, och Aspinall blev under resten av säsongen en mycket matnyttig mittfältare. ColU tog ledningen i 16 minuten på ett vackert mål av Neil Gregory. Colchester fortsatte pressa på, men fler mål blev det inte i första.

Reading tog över i andra och kunde kvittera ganska sent genom ett ursnyggt distansskott som helt ställde Carl Emberson. Tyvärr var nog 1-1 ett rättvist slutresultat.

Klubbshopen med dess utbud besöktes liksom två pubar under den långa men uppfriskande promenaden till järnvägsstationen Colchester North. Konstigt nog kom vi iväg tidigt - var på hotellet i London redan 20.30. Personligt rekord efter en ColU-match?

Söndagen den 28 februari
Soligt och fint. Till Victoria Station och tåg mot Selhurst Park. Sen avgång, skitigt tåg och ett oväntat byte bidrog till en förlängd resa.

13.00-kick off. Crystal Palace och Barnsley försökte knappast ens spela fotboll på ett underlag som säkert är Englands sämsta. Det var förstås roligt att se alla snedstudsar och missbedömningar men mycket till fotboll blev det som sagt inte. Palace bröt förlustsviten och vann med 1-0. De 17.021 på läktarna kunde, förutom måljublet, ägna sig åt att demonstrera högljutt och taktfast mot Palace hatade ägare.

Måndagen den 1 mars
Tåg norrut och Premier League match i Leicester på Filbert Street. Leeds på besök. Ösregn, men varmt och gott på en pub nära arenan. En riktigt hyfsad match som Leeds vann med 2-1. Att det inte blev större förlust kan Leicester tacka sin målvakt Kasey Keller för. Maken till idioträddningar har jag sällan skådat. 18.101 på plats.

Vi smet lite tidigare för att hinna med sista tåget till London. Försökte gena men stötte huvudena mot Leicester fängelsemurar. Det var ett stort fängelse att runda. Just denna kväll var ett 30 minuter försenat tåg en gudagåva - vi kom med!

Tisdagen den 2 mars
Mer taskigt väder och ny tågresa norrut för Division 1 matchen Birmingham - Norwich på delvis nyrenoverade St Andrews vackert placerad på toppen av en kulle. 20.749 skapade en god stämning på läktarna. I Birmingham håller man på sitt lag, vilket det än är. 0-0 blev det i en någorlunda hyfsad match.

Språngmarsch ner för kullen och en sent uppraggad taxi gjorde att vi hann med sista Londontåget även denna kväll.

Onsdagen den 3 mars
Upp i ottan, från hotellet 07.30 och flyg till Arlanda

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester