Resa: Storstryk i Cambridge

Tidsmaskinen för oss tillbaka till hösten 1999. Colchester ligger i Division 2 och ska spela ett derby mot Cambridge

Datum
1999.10.15 - 1999.10.18

Colchester matcher
Division 2: Cambridge - Colchester 5-2

Övriga matcher
Premier League: Wimbledon - Bradford 3-2
Division 2: Bristol City - Bristol Rovers 0-0

Deltagare
Colu

Fredagen den 15 oktober
Stor tågolycka nära Paddington Station så Heathrow Express var inställd. Fick sitta och skaka på tunnelbanan i en timme istället för snabbtågets femton minuter. Dessutom hade jag inget hotell fixat så det var ingen bra start på dagen. Värre skulle det bli ... Indiern som vi brukar hyra rum (billigt) av hade gått under jorden. I alla fall så var hotellet igenbommat så det blev till att ragga nytt hotell. Hittade ett något dyrt men trevligt hotell efter lite letande. In med väskan på rummet innan det var dags att stressa iväg till Kings Cross Station där jag skulle möta Dave och några till. Slängde i mig en hamburgare och en öl på stationspuben innan de första Colchester supportrarna började dyka upp.

Tåget till Cambridge gick mitt i rusningen så det blev ståplats på tåget i en timma. Vi tröstade oss med några medhavda ljumna öl. Framme i Cambridge blev det snabb promenad till första puben (som inte var något vidare) och sedan vidare till pub nummer två (som var mycket bättre). Träffade dessutom några trevliga Cambridge fans som visade vägen till arenan ...

Vi kom lite sent till arenan men det hade inte hänt mycket. Det var bra drag bland de ca 1000 tillresta Colchester fansen och stämningen blev inte sämre av att Jason Dozzell satte 1-0 för Colchester. Cambridge kvitterade 20 minuter senare och sedan gjorde David Greene ett riktigt "snyggt" självmål innan det var paus. Dozzell kvitterade sedan till 2-2 ett par minuter in i andra halvlek. Cambridge gjorde 3-2 ytterligare ett tag senare. Det hade nog varit en ganska bra match om man inte vore Colchester supporter ... i matchens slutskede gjorde sedan Cambridge två snabba mål och det slutade 5-2 till Cambridge.

Efter matchen var det bara att börja trava mot stationen (snabb promenad nummer fyra för kvällen) och första bästa tåg mot London. De flesta U's fansen tog ett annat tåg som gick direkt till Colchester. Jag fick i alla fall sällskap med några London-baserade U's fans. Tillbaka på Kings Cross hittade vi en öppen bar och hann med en runda öl innan dom bommade igen. Avnjöt hamburgare nummer två för dagen på väg tillbaka till hotellet. Det ser inte allt för bra ut för Colchesters del ...

Lördagen den 16 oktober
Lite shopping och leka turist på förmiddagen men då jag inte orkade söka mig bort från London för att se någon match på eftermiddagen så fick det bli Wimbledon - Bradford i Premier League. En riktigt rolig match som Wimbledon vann helt rättvist med 3-2 inför "fjuttiga" 10.000. Det är trist att Wimbledon har så svårt att locka publik. Stämningen var ändå bra trots den låga publiksiffran. Jag köpte biljett till Bradford sektionen.

Efter matchen tog jag tåget från Selhurst tillbaka till Victoria där jag hittade en trevlig pub innan jag gick vidare för att slänga i mig lite mat. På kvällen låg jag på hotellrummet och somnade till den sena kvällsreprisen av "Match of the Day".

Söndagen den 17 oktober
Upp klockan 7 för att ta tåget till Bristol och division 2 derbyt mellan Bristol City och Bristol Rovers. Eftersom tågolyckan nära London fortfarande höll Paddington Station stängd så blev det till att leta sig ut till Ealing Broadway och ta tåget därifrån. Efter lite kaos på stationen då diverse stinsar, lokförare och annat löst folk bråkade om var och när tågen skulle gå så kom jag till slut i väg till Bristol.

Matchen började redan klockan 13 så det var i princip bara att bege sig direkt in på arenan när jag väl kom fram. Man märkte att detta var en speciell match. Många poliser ute och nästan bara supportrar i rött. Dom blåa fansen (Rovers) höll en låg profil.

Matchen var ganska hyfsad, City dominerade stort men det slutade 0-0 inför 17.000 på Ashton Gate. Stökigt efter matchen. Mycket poliser med både helikoptrar, hästar och hundar. Trots det lyckades ligorna hitta varandra. Precis utanför bussen jag satt på in mot stationen small det rejält. Kom fram till stationen efter lite strul och jag tog tåget tillbaka till London där jag avslutade en lång dag med ett restaurang och pubbesök. Tidig nattning.

Måndagen den 18 oktober
Väckning vid 8-tiden och första och enda gången jag hann med frukost på hotellet! Klockan tio tog jag bagen och gick ner mot tunnelbanan för den sega färden ut till Heathrow.

Tillbaka till Våra Resor

REDAK COLCH2001-02-01 12:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester