Colchester 0 - 0 Huddersfield
0-0

Första matchen på nya Weston Homes Community Stadium slutade mållöst

En något försenad och förkortad matchrapport.

Första matchen på nya arenan med fyra svenskar på plats blev väl inte riktigt vad man hoppades på då matchen slutade 0-0.

Colchester hade ett ganska klart bollövertag och spelade stundtals ganska trevlig fotboll men till dom där stora målchanserna kom man tyvärr aldrig då Huddersfields försvar var alldeles för bra den här eftermiddagen. Närmast att göra mål var Mark Yeates som slog en frispark från nära håll i ribban och sen över. Även Huddersfield försökte hade svårt att komma till avslut men hade nog den farligaste chansen när man i mitten av andra halvleken får ett fritt skottläge från nära håll men Matt Heath i försvaret offrar sig och på ishockeyvis slänger sig och täcker bollen och har nog lite hjälp av sin arm innan han ligger på bollen. Kalabalik utbryter med en himla massa sparkande på bollen som ligger där men Colchester får tillslut undan bollen och ingen mål.

Första matchen på Englands nyaste arena

Huddersfield vill såklart ha straff men domaren tyckte inte det och det var nog rättvist då Colchester borde haft en straff fem minuter innan efter en solklar hands men eftersom man inte dömer straff för hands längre så var det nog rätt att låta båda vara.

Mark Yeates skjuter i ribban

I slutminuten av första halvlek har Mark Yeates en jättechans att komma fri från halva planen då han lurar bort Robbie Williams (inte sångaren) men Williams drar ner Yeates och Williams får bara ett gult kort som nog borde varit ett rött då det numera heter målchansutvisning och målchans var det.

Även om Colchester var det bättre laget så är 0-0 rättvist då inget av lagen var speciellt farliga framför mål i en inte allt för upphetsande match. Dock hade det ju varit lite roligare om det slutat 1-1. Det här var Colchesters första 0-0 match sen vi spelade 0-0 mot Coventry hemma i mars 2007. 60 (inklusive alla cuper) raka matcher utan 0-0 och Colchester har nu även hållit nollan i två matcher i rad vilket vi inte gjorde under hela förra säsongen då vi bara höll nollan två matcher.

Nästa match blir på lördag borta mot Swindon Town och då tar vi våran första trea.