Southend 3 - 3 Colchester

Ett helt otroligt derby som slutar 3-3

Norra Essex möter Södra Essex.

Så var det äntligen dags för ett derby som inte blir inställt då Colchester åker till ett regnigt Southend. Colchester gör ett byte från förra veckan då Steven Gillespie ju är skadad och in går nu lite överraskande Scott Vernon och inte som man trodde Akanni-Sunday Wasiu som ju gjorde en sån bra match när han fick hoppa in för en vecka sedan. På bänken hittar vi Philip Ifil som varit borta i stort sätt hela säsongen. Ifil hade en jobbig start på säsongen där spelet inte gick så bra innan han fick en lättare skada. När han sen var fri från skadan kunde han inte återta sin plats i laget då John White lagt beslag på platsen som högerback. Ifil har i stort sätt varit i frysboxen och har inte ens tagit plats på bänken men nu är han i alla fall tillbaka som avbytare.

Southend har samma elva spelare som spöade Leeds med 1-0 för en några dagar sen. I Southend har man hela fem spelare som är på lån och fortsätter man lika bra som man startat säsongen kommer man att bli av med dom flesta av lånespelarna när januari kommer då transferfönstret öppnar igen. Southend har på bänken ingen reservmålvakt så skulle det hända något kan det bli intressant. Målvakten Adam Federici som vaktar stolparna idag är även han på lån men får inte stå i nästa veckas FA Cupmatch. Nu möter man i och för sig “bara” Telford United så man borde ju kunna vinna enkelt trots allt.

När lagen möttes för 18 månader sedan har mycket hänt. Från dom 22 spelare som startade matchen den gången finns bara i Colchester Dean Gerken, Johnnie Jackson, Kem Izzet och Pat Baldwin som just återkommit från sin långa skada. På bänken satt John White som blev inbytt i slutminuten men idag kommer han att spela. I Southends startelva återfinns bara Peter Clarke och Richie Foran. På bänken då hittar vi Adam Barrett och Simon Francis som återfinns även idag och men nu i startelvan. Dean Gerken är för övrigt född och uppvuxen i Southend men hamnade i Colchester som har en mycket bättre ungdomsfotboll.

Derby på Roots Hall

Colchester spelar i sina vanliga gula bortatröjor och Southend i sina blåa tröjor. Colchester gör avspark och anfaller åt vänster i första halvleken.

Matchen börjar med en tyst minut för att hedra alla gamla krigshjältar från förr vilket man gör i England idag.

14:01 Avspark

Southend får den första farligheten då Francis Laurent rycker förbi John White och slår ett bra inlägg till Alex Revell som skjuter bollen utanför Dean Gerkens mål.

Mark Yeates och Kem Izzet pressar högt och Southend blir stressade och måste slå bollen över sidlinjen.

Chris Coyne kapar Francis Laurent och ska nog vara glad över att han inte blir varnad i den tredje minuten.

Även John White ska var glad över att inte få se det gula kortet efter fem minuter.

1-0
Pat Baldwin fäller Alex Revell och Southend får en frispark i bra läge och Dan Harding som avgjorde matchen på en frispark mot Leeds tar hand om frisparken även den här gången. Nu blir det dock inget skott utan ett hårt inlägg som nog Dean Gerken skulle ta ganska enkelt men Peter Clarke hinner före och nickar in 1-0 till hemmalaget

Dean Gerken får tyvärr kröka rygg efter bara åtta minuter

Colchester försöker få en kvittering i anfallet efteråt då Dean Hammond försöker med ett skott men Simon Francis blockerar skottet och bollen tar sig till Johnnie Jackson vars skott går utanför.

2-0
Southend får en drömstart då Lee Sawyer gör en fin löpning men han missar skottet totalt men det blir istället till en helt perfekt pass till Francis Laurent som från nära håll gör 2-0.

Mardrömsstarten till trots spelar Colchester bra och efter ett fint inlägg från Mark Yeates får Dean Hammond till ett mycket bra skott som ser ut att gå in i mål men bollen går tyvärr bara i burgaveln.

Dean Hammond gör en klumpig brytning på Dan Harding som får en frispark i hans favoritläge. Colchester ställer upp med fyra man i muren och Hardings vänsterfot är lite för het då bollen går ganska långt över.

Colchester tvingas till ett tidigt byte då Chris Coyne blir utbytt och in kommer Matt Heath. Coyne såg inte allt för nöjd ut när han precis återtagit sin plats i försvaret och nu utgår han skadad tidigt i matchen.

Landslagsmannen Chris Coyne tvingas utgå skadad

Scott Vernon har en jättechans att reducera och ta in Colchester i matchen igen men trots i stort sätt öppet mål missar han då hans vänsterfot inte riktigt hann med.

Colchester har en bra period då man pressar på men närmare än några hörnor kommer man tyvärr inte.

1-2
Colchester får en frispark i farligt läge som passar perfekt för Johnnie Jacksons vänsterdojja eller Mark Yeates högerdojja. Då bollen var lite mer över på högersidan tar Jackson hand om bollen och frisparken tar på en försvarare i muren och ställer målvakten totalt och Colchester reducerar. Colchester tillbaka i matchen igen.

Johnnie Jackson reducerar på frispark

Mark Yeates försöker med ett överraskande långskott men Southend inlånade målvakt från Reading är dock med på noterna och tar bollen.

Mycket bra spel från Colchester som fortsättar att sätta press på Southend.

Dan Harding får en frispark och Dean Hammond tvingas av plan för att byta sin tröja då det kommit blod på den. Samtidigt som Hammond är av plan får Harding lägga frisparken som tack och lov blev mycket dålig.

Alla tror att Colchester kvitterar när Mark Yeates lobbar bollen i ribban och Kem Izzet får en jättechans från nära håll men på något sätt missar han nicken som går utanför. Lite otur för Colchester att det är Izzet som får returen då han ju är den kortaste spelaren i Colchester.

14:48 halvtid

Första halvlek slutar 2-1 till hemmalaget Southend vars fösta kvart med två mål ser ut att kunna bli matchavgörande. Southend hade första halvan av halvleken men sen har det bara varit Colchester och hade vi haft samma flyt framför mål hade vi varit lika eller rent av i överläge så det finns ju hopp inför andra halvlek.

Lagen kommer ut till ett mycket blött Roots Hall och Southend har gjort ett byte då man tar ut farlige frisparksskytten Dan Harding. Colchester kommer in med samma elva spelare som avslutade första halvlek

15:03 Avspark och Colchester anfaller nu åt höger där Colchesters fans sitter.

Colchester startar mycket bra och Johnnie Jackson har en bra chans efter mindre än en minut men han kommer tyvärr ur vinkeln och inspelet till David Perkins når in fram.

Mark Yeates har också en bra chans men hans skott räddas av Peter Clarke och bollen hamnar hos Scott Vernon som försöker nå Clive Platt men nyinbytte Osei Sankofa nickar undan bollen.

David Perkins har ett skott från högersidan men Adam Federico i målet räddar bollen.

En mycket lovande start för Colchester.

Clive Platt och Kem Izzet väggspelar sig igenom Southends försvar bra och Platt passar sen till Mark Yeates som skjuter ett skott som dock bryts av Adam Barrett.

Det är spel mot ett mål och John White når Scott Vernon som nickar bollen mot mål men på mållinjen räddas bollen undan av Federici till en hörna för Colchester. Hörnan blir dock resultatlös.

Kem Izzet som kom till Colchester våren 2001 driver på Colchester i jakten på en kvittering och har själv ett mycket bra skott som dock räddas i sista stund av försvararen Adam Barrett.

Johnnie Jackson kapar Kevin Betsy och får en varning. Betsy får blod på sin tröja och även han tvingas utanför plan för att byta tröja. Frisparken blir farlig när Lee Sawyer lägger in bollen framför mål och Dean Gerken tappar bollen i närkamp med Adam Barrett men Gerken hinner först på returen samtidigt som han får frispark.

Efter en grym första kvart av Colchester börjar nu Southend tyvärr komma in i matchen igen.

Southend kontrar bra och kommer två mot två i kamp med Dean Gerken och Kevin Betsy ramlar över Gerken. Domaren som är i dålig position kollar med linjedomaren dom visar för hörna och inte straff. Hörnan blir ofarlig.

I ett försök att kvittera byter man nu in Akanni-Sunday Wasiu och ut går Scott Vernon.

2-2
Den otroliga upphämtningen blir ett faktum då Mark Yeates avslutar ett mycket snyggt anfall som halva laget deltar i. Det är John White som passar fram Kem Izzet och via väggspel med Platt så spelar tillslut David Perkins fram Mark Yeates som i mycket bra läge är hur iskall som helst och från 18 meter knorrar in bollen bakom en maktlös Adam Federici

Mark Yeates kvitterar till 2-2

Bara minuten efter byter man ut en halvskadad Clive Platt mot Anthony Wordsworth.

2-3
Colchester gör det omöjliga och med tio minuter kvar gör Anthony Wordsworth 3-2 till Colchester efter ett helt perfekt anfall och ett ännu bättre inlägg från John White. Woodie dyker upp på bortre stolpen och nickar bollen ner i marken och helt otagbar för målvakten och stort jubel framför Colchesters fans. Wordsworth blir så glad att han sliter av sig tröjan och får även ett gult kort.

Wordsworth trodde han hade avgjort

Nu måste Southend helt plötsligt börja anfalla efter att ha försvarat sig i 75 minuter.

Southend försöker och har ett bra lägen men Kem Izzet gör en härlig brytning i mycket farlig läge.

Akanni-Sunday Wasiu får Colchesters femte varning han protesterar över ett domslut. Southend har fått noll varningar.

Domaren visar fyra minuters stopptid och det är mycket nervöst på Colchesters bänk, läktare och framför radion.

Southend får en hörna på stopptid och allt in i straffområdet men Johnnie Jackson rensar undan men bollen kommer in i straffområdet igen och når Adam Federici som tagit sig upp hela vägen till andra straffområdet men han nickar utanför.

3-3
Southend får en ny hörna efter att Gerken räddat undan. På hörnan nickar Jean Francois Christophe in bollen i mål och mycket orättvist 3-3 efter nästan fem mintuers tillägg trots att det bara skulle vara fyra minuter.

15:54 Matchen slut

Colchester gör en fantastiskt upphämtning från 0-2 efter en kvart till 3-2 men med matchens sista spark/nick kvitterar Southend till 3-3. Man måste ju vara nöjd över en poäng när vi ligger under men trots allt är det bara en stor besvikelse just nu.

Dom fem senaste matcherna mellan Southend och Colchester på 2000-talet har fått se 18 mål.