Coventry City - Plymouth Argyle 0-1
Segern är vår! Argyles spelare tackar sina fans medan Coventrys tar sig ut med böjda huvuden. (Foto: Peter Durrant/Greens on Screen)

För några månader sedan var Craig Noone takläggare i Liverpool och spelade amatörfotboll. Nu har han gjort sitt första mål i professionell fotboll och därmed sänkt Coventry City. Han hann också skapa flera andra lägen och missade även öppet mål i slutsekunderna efter att Coventrys målvakt hade gått upp för en hörna.

Lagen
Argyle gjorde två ändringar sedan Charltonmatchen. Emile Mpenza och Jamie Mackie kom in istället för Steve MacLean och Paul Gallagher, den senare var avstängd. Coventry gjorde också ett par ändringar sedan bottennappet mot Palace förra veckan, Mifsud och Beuzelin ersattes av Simpson och Doyle.

Första halvleken
Coventry var helt överlägsna under de första tio minuter, spelade som ett lag som hade varit utskälld av sin manager i media under veckan, vilket de var. Ett par halvchanser skapades, och en lysande brytning från Craig Cathcart förhindrade bollen från att nå fram till Leon Best i öppet läge framför Argyles mål.

Det tog nästan tio minuter för Argyle att komma upp till Coventrys planhalva men sedan började spelet jämna ut sig. Det blev mycket farligt efter en bra hörna från Summerfield. Seip nådde högst vid bortre stolpen och nickade mot mål, men en kombination av Daniel Fox och stolpen blockerade. Bollen föll till Mpenza som sköt lågt och bra men Westwood i Coventrymålet gjorde en mycket bra räddning till hörna.

Sedan var det mycket nära att Mpenza gjorde mål - för Coventry! Han skarvade bollen mycket olyckligt från en Coventryhörna i ribbans undersida och Luke Summerfield var på rätt plats för att rensa.

Det kom flera chanser för bägge lagen innan halvtid. Men bara en gång fick Larrieu verkligen ingripa, och han tipppade Foxs kanon från långt håll över sin ribba på ett säkert sätt.

Andra halvleken
Det började något trögt och matchen verkade vara låst. Inget av lagen skapade någonting under de första tjugo minuter. Sedan gjorde båda tränarna två byten och matchen kom till liv igen. Steve MacLean ersatte Mpenza som tydligen var trött, och Craig Noone kom in på vänsterkanten istället för Mackie på högersidan, så Chris Clark bytte sida.

Coventrys allra vassaste chans kom på 70 minuter. Robbie Simpson avancerade lite för lätt och hans boll hittade Clinton Morrison i utmärkt läge men hans skott gick högt över. Morrison har gjort många mål på den nivån och han borde verkligen har satt det där.

Men i slutet var det bara Argyle. Först en bra löpning från Clark hittade MacLean som nickade några centimeter förbi stolpen. Sedan fick Craig Noone bollen från en långpass och utan stöd från någon lagkamrat. Men han snurrade upp Isaac Osbourne, kom innanför den täckande Elliott Ward och lade bollen behärskat förbi Westwood med högerfoten.

Klockan visade 87 minuter men det fanns fortfarande tid. Noone fick bollen igen, kom förbi Osbourne igen och höll på att göra repris på målet men tappade bollen till Ward i sista stunden.

Sedan fick Coventry hörna i andra tilläggsminuten, och målvakten Westwood gick upp för den. Den rensades till Noone, som sprang mot målet med bara Jay Tabb i vägen och med Clark med sig. Men han sköt helt otroligt utanför.

Analys
Coventry hade bollen mest under matchen men Argyle skapade minst lika mycket framför mål och såg väldigt stabila ut defensivt. Det kunde ha slutat lite hur som helst men återigen en bra kämpainsats borta. Nu är det bara Wolves som har bättre bortafacit än Argyle! (Bristol Citys är lika bra)

I Craig Noone har vi någon som kan utmana och ta sig förbi folk, och det är alltid bra att ha. Han är dock fortfarande rå och lär kanske inte vara ordinarie direkt. Men det ryktas redan att Sunderland har ett öga på honom. Han har gjort likadant som Cherno Samba som jag skrev om igår, gjort sitt första mål och fixade 1-0 borta mot Coventry, hoppas nästa två år går bättre för honom än det gick för Samba.

Alla ögon var på Mpenza på sin debut. Och trots sin olyckliga nick som så nära blev självmål gjorde han en godkänd insats igår och förhoppningsvis kommer att behålla sin plats.

Matchens lirare var utan tvekan mittbacken Marcel Seip (igen). Han är en av The Championships bästa hemligheter och större klubbar än oss måste bara börja jaga honom snart. Hans kontrakt går dessutom ut nästa sommar. Vårt enda tröst är att han är förlovad med Lucy Stapleton, dotter till Argyles ordförande Paul Stapleton. Vi får hoppas att hon kan hålla honom kvar!