Colchester 1 - 0 Yeovil

Viktig seger i sexpoängsmatch


Dags för en ny måste match för Colchester när Yeovil på en 19:e plats kommer till ett iskallt (vädermässigt) Colchester som för tillfället är lika iskalla på sin 21:e plats vilket även betyder League Two.

Colchester tvingas som bekant till flera byten efter alla skador vi drog på sig i matchen mot Peterborough.
Philip Ifil ersätter John White som högerback vilket är hans naturliga plats så även om Ifil är matchotränad ska det nog gå bra ändå. Chris Coyne som har haft så svårt att ta en plats i laget samtidigt som han åker skyttetrafik till Australien för att spela VM kval tar nu Matt Heaths plats som ju också fick utgå skadad senast. I övrigt är det faktiskt samma lag som senast. Paul Reid gör en överraskande comeback på bänken efter hans skada. Skönt att få tillbaka en försvarare efter alla skador.

Colchester anfaller från vänster till höger i radiovärlden i den första halvleken. 


Kvällsmatch í Colchester

20:47 Avspark

Matchen börjar ganska bra och båda lagen har några bra anfall där Danny Schofield har den bästa chansen för Yeovil men hans skott från 18 meter räddas av Dean Gerken. Colchesters farligaste är en frispark från Mark Yeates men målvakten Josh Wagenaar räddar med stora problem 


Chris Coyne tillbaka i laget

Colchester är mycket nära när Kem Izzet spelar fram David Perkins som har ett bra skott men målvakten Josh Wagenaar är med och boxar bort bollen men Mark Yeates tar hand om returen och spelar fram bollen till inlånade Jermaine Easter som drar till med ett grymt skott men Josh Wagenaar gör en lika grym räddning till matchens första hörna. Hörnan avslutats av Chris Coyne och Yeovil får inspark.

Colchester får en frispark 30 meter från mål och Mark Yeates försöker med ett skott från långt håll men Josh Wagenaar har inga problem att ta bollen.

Efter ett dåligt samarbete mellan målvakten Dean Gerken och landslagsmannen Chris Coyne så känner sig Coyne tvingad att nicka bollen till hörna. Hörnan blir dock resultatlös när Gerken boxar bollen långt bort och Yeovil får börja om.

Colchester låser fast bollen i närheten av Yeovils mål när Clive Platt och Jermaine Easter stressar försvaret men inget mål.

Jermaine Easter får en gratischans av Yeovil och spelar fram Mark Yeates som dock schabblar bort läget.

Colchester får en ny hörna som är mycket bra slagen från Mark Yeates. Jos Wagenaar kommer på bollen men får bara på en hand och förlänger bort bollen men Dean Hammond lyfter in bollen framför mål igen men Wagenaar hinner upp igen och tar hand om bollen. Bra slagen hörna av Yeates.

Yeovil försöker med en långboll till Noel Griffin-Williams men Dean Gerken är med på noterna och är utanför straffområdet och nickar undan bollen.

Yeovil tvingas till ett byte då matchhjälten från förra matchen skadar sig och byts ut mot Aaron Brown.

David Perkins, Jermaine Easter och Mark Yeates har ett bra anfall som avslutas med ett bra skott i öppet läge av Clive Platt men nyinbytte Aaron Brown får bollen på hälen och chansen är borta då Platt i ivern att vinna bollen åter ruffars lite för mycket.

När fjärdedomaren visar tre stopptidsminuter blir man mycket orolig för det är ju lite av deja vu då Yeovil går till anfall och mycket farligt sånt också. Yeovil är nära genom Gavin Tomlin att göra 1-0 på stopptid men Pat Baldwin bryter och domaren får nog i det iskalla klimatet då han blåser av den första halvleken efter bara två stopptidsminuter.

2135 Halvtid.

Colchester gjorde en bra första halvlek och skulle något lag ha ledningen är det Colchester men det står fortfarande 0-0. 

I samband med slutsignalen skadades sig Philip Ifil så nu har vi ännu en försvare på skadelistan så det är ju tur att Paul Reid är tillbaka. Även Kem Izzet får lämna planen skadad och in kommer Anthony Wordsworth

21:51 Avspark

Jermaine Easter försöker ta sig igenom men Yeovilförsvaren vill ha en fin randig tröja från Easter och solklar frispark tycker alla men domaren tycker att Colchester har bollen och dömer fördel för att sekunden efter bli av med bollen och själv orsaka en frispark åt Yeovil. Någon fördel var det ju inte för Colchester men domaren visar dålig känsla för spelet.

Colchester får någon minut senare sin frispark men i dåligt läge och Mark Yeates drar bollen rakt i muren. 

1-0
Colchester har ett bra anfall när Mark Yeates som slår ett fint inlägg till Clive Platt som når högst och nickar ner bollen till Jermaine Easter som drar till på volley från nära håll och hans första mål för Colchester är ett faktum.

Tack vare målet är nu Colchester på säker mark då man nu passerar Yeovil som nu ligger på 21:a plats. Colchester på en 20:e med 6 mål bättre än Yeovil 


Clive Platt låg bakom segermålet

Colchester tar alltså välförtjänt ledningen efter en nervös inledning av den andra halvleken och Jermaine Easter är nära att göra sitt andra mål men Josh Wagenaar tycker han har koll och släpper bollen som går precis utanför stolpen. Som sagt så hade han koll.

Colchester gör sitt tredje byte när Scott Vernon kommer in i stället för Clive Platt som på nytt gjort en bra match.

Yeovil har inte gett upp och Roberts har ett bra skott som Pat Baldwin bryter till hörna. Hörnan blir halvfarlig men Danny Schofield missar skottet i öppet läge och Colchester kommer två mot två när Mark Yeates och Jermaine Easter kontrar. Men längre än mittplan kommer man aldrig då Yeates blir kapad men konstigt nog ingen varning till Yeovil

Colchester åker på två gula kort på en minut där den ena går till Dean Hammond som åker på ännu en varning. Hammond har redan varit avstängd efter fem gula kort och når snart tio gula och ny avstängning men dock inte ännu.

Jermaine Easter jobbar fram en frispark i bra läge som Mark Yeates slår som ett inlägg och Easter är mycket nära att toucha bollen och in i mål men en försvarare hinner före och nickar undan till hörna. Även hörnan blir farlig då Pat Baldwin är uppe och försöker men bollen går över ribban.

Luke Roberts får en mycket farlig frispark efter en närkamp med Pat Baldwin. Frisparken är på linjen till straffområdet och alla Colchesters spelare står i muren. Skottet är bra och passerar muren men utanför målet och inspark till Dean Gerken. Colchester är nu nära att ta sin andra hemmaseger.

Yeovil anfaller men David Perkins bryter till Mark Yeates som startar en kontring. Det är en kontring tre mot tre och det blir Scott Vernon som avslutar med ett bra skott men tyvärr en bättre räddning av Josh Wagenaar. 

21:40 matchen slut

Efter tre mycket nervösa stopptidsminuter blåser domaren äntligen av matchen och Colchester vinner sin andra hemmaseger någonsin på den nya arenan

Nästa match är på lördag då Colchester åker till Northampton då den uppskjutna matchen från oktober spelas nu när alla andra spelar FA Cupen. När den matchen skulle spelas kunde Northampton knappt få ihop fullt lag då man var mycket skadedrabbade. Colchester hade en 5-0 seger i ryggen och bra självförtroende. Nu är det Colchester som knappt få ihop fullt lag.


   Colchester      Yeovil    
 Mark Cousins      Wagenaar    
19  Philip Ifil Ut 46'     Alcock    
12   Pat Baldwin      Forbes   80 
 5   Cris Coyne      Skiverton Ut 35   
 4  Johnnie Jackson      Smith    
11  Mark Yeates      Downes Ut 70   
10   Kem Izzet Ut 46*     Roberts    
 8  Dean Hammond   72   Peltier   90 
17   David Perkins      Schofield    
 9  Clive Platt Ut 66    Tomlin Ut 59   
26   Jermaine Easter   73   Noel-Williams    
   Avbytare      Avbytare    
 6  Paul Reid In 46'    Brown In 35   
24  Scott Vernon In 66    Rodgers In 59   
27   Anthony Wordsworth In 46*     Jones    
14   Akanni-Sunday Wasiu      Warne    
23   Mark Cousins      Welsh In 71   

Colchester - Yeovil 1-0
1-0 Jermaine Easter (54:46)

Publik 3.214

 9  Skott  5 
 4  Skott på mål  2
 4  Hörnor  2
 2  Gula kort  2
 0  Röda kort  0
 51  Bollinnehav  49


Tillbaka till "Matcher 2008-2009"

REDAK COLCH2008-11-25 22:48:00
Author

Fler artiklar om Colchester