Oldham 0 - 1 Colchester
Vi är bäst

Drömstart gav tre poäng mot topplaget Oldham

Colchester ställer upp med ett litet överraskande lag mot Oldham. I mål hittar vi Mark Cousins istället för hemkommande Dean Gerken. James Walker har ju återvänt till West Ham. Varken Lewis Gobern eller Mark Yeates finns med i truppen överhuvudtaget då dom är skadade. Skönt att se Steven Gillespie från start igen. Hans första start sedan januari då han bara höll i några minuter. Hoppas det blir lite längre nu. John White tar plats på bänken efter några matchers frånvaro då han varit skadad.

Colchester ligger 12:a i League One medans Oldham jagar direktuppflyttning då man för tillfället är fyra

Colchester anfaller i första halvleken från höger till vänster

Bortamatch

16:01 Avspark
Steven Gillespie är ju spelsugen och har en bra chans efter bara 30 sekunder men tyvärr är målvakten Greg Fleming med på noterna.

0-1
Colchester tar ledningen efter ett stort misstag av Reuben Hazell ska passa tillbaka till målvakten men han ser inte att Clive Platt dröjt sig kvar och en förvånad Platt får bollen och helt solo gör han inget misstag och 1-0 till The U’s. Klockan har precis passerat en minut och vilken drömstart för The U's

Clive Platt fixar en drömöppning

Colchester är nu på 10:e plats i League One sju poäng från kval

Colchester startar matchen mycket bra och man skapar en trippelhörna där hörna nummer två var mycket nära att resultera i 2-0

Simon Hackney för upp bollen och hittar Steven Gillespie framför målet men Greg Fleming når lite högre så han boxar bort bollen men inte bättre än att Hackney får tillbaka bollen som skickar in bollen framför mål igen. Bollen ser ut att ta på en försvarares hand men domaren låter spelet fortgå och fortfarande 1-0.

Chris Coyne startar ett nytt anfall för The U’s som avslutas med ett farligt skott av David Perkins men det blir bara en ny hörna för Colchester.

Reuben Hazell reparerar en del av hans misstag vid 1-0 då han nickar undan bollen på mållinjen efter en nick av Clive Platt. Nära 2-0 för Colchester igen.

Det är bara ett lag på plan i den första halvleken och det laget är Colchester.

Steven Gillespie lurar en offsidefälla så han kommer fri på högerkanten innan han spelar in till David Perkins vars skott dock räddas till ännu en hörna för The U’s

Steven Gillespie har ett skott i utsidan av stolpen då han vänder runt på en fempenceare efter ett inkast från Marc Tierney

16:48 Halvtid och bara 1-0 till Colchester då det nog borde varit minst 3-0 till The U’s

Inget byte från något lag

17:04 Avspark för den andra halvleken

En inte allt för vågad gissning är ju att Oldham fick sig en rejäl näsbränna av managern i halvtidsvilan för det är ett helt nytt lag som kommer ut i den andra halvleken.

Oldham är mycket nära att kvittera efter bara några sekunder då Steven Kabba kommer igenom Colchesters försvar men Mark Cousins gör en mycket bra räddning och bara hörna för Oldham

Datorstrul gör att anda halvleken blir väldigt kortfattad.

Den andra halvleken blir inte alls lika bra som den första från Colchesters sida. Oldham försöker men The U’s försvar har bra koll på det mesta och det man inte klarar av tar Mark Cousins hand om.

Oldham byter in Dean Windass 54 år gammal. Windass blir utbuad av hemmapubliken för kommentarer som att man inte vill spela för klubben är ju inte så smart.

När Colchester byter in Scott Vernon får han stående ovationer från hemmapubliken som inte glömt dom fina insatserna han gjort för Oldham. Viss skillnad mellan Vernon och Windass.

Oldham har flera bra chanser att kvittera men Mark Cousins gör en fantastiskt match.

Colchester har också chanser till mål då man får flera kontringar men närmare än ett stolpskott kommer man inte.

Fjärdedomaren visar fyra minuters tillägg och nu kommer den värsta pärsen då Oldham verkligen trycker på men ett heroiskt kämpande Colchester håller tätt och The U’s vinner sin sjunde bortaseger för säsongen.

Svar: Grym i målet. Fråga- Mark Cousins

17:54 Matchen slut och The U's tar hem tre poäng

Colchesters seger är mycket rättvis då den första halvleken fäller avgörandet. The U’s borde haft minst 2-0 och kunde även gjort både tre och fyra mål för så överlägsna var man. Det var utan tvekan Colchesters bästa halvlek den här säsongen.

Colchester är nu tia och "bara" sju poäng från kval då några av resultaten gick våran väg igen

Nästa match och nästa seger kommer redan på tisdag då bottenlaget Swindon Town kommer till Weston Homes Community Stadium för att ta revansch på hösten nederlag då Colchester vann med 3-1 på County Ground.