Colchester 3 - 2 Swindon
Alltid bäst

Drömstart igen för Colchester gav ny seger mot bottenlaget Swindon Town. Men Swindon bjöd på motstånd.

Kvällens match mot Swindon Town spelas på Weston Homes Community Stadium och Colchester ska försöka upprepa bortasegern mot samma lag från i höstas. Då vann The U’s med 3-1 vilket även var säsongens första seger.

Colchester ställer upp med exakt samma lag som vann mot Oldham tisdags. Det innebär att varken Mark Yeates eller Lewis Gobern är tillbaka efter sina lättare skador. Skönt att se skadedrabbade Steven Gillespie i laget igen. Han gör nu sin andra raka start och har än så länge inte gått sönder igen.

Colchester startar matchen på 10:e plats sju poäng från kval

The U’s anfaller i den första halvleken från vänster till höger och gör avspark

Match på Weston Homes Community Stadium

20:48 Avspark

1-0
Precis som i förra matchen gör The U’s 1-0 i första avfallet. Även denna gång är det Clive Platt som gör målet. Det är efter ett inlägg från Kem Izzet som från högerkanten hittar Clive Platt som enkelt nickar in bollen i nät efter bara 48 sekunder. Det var Clive Platts första hemma mål sedan mars 2008!

Clive Platt har börjat göra tidiga mål!

Colchester fortfarande på 10:e plats men nu bara fem poäng från kval.

Colchester fortsätter att pressa på mot bottenlaget och Simon Hackney tror jag gör 2-0 efter tre minuter men hans skott räddas till hörna för Colchester.

En drömöppning av The U’s igen alltså.

David Perkins driver fram bollen och försöker hitta Kem Izzet i bra lägen men en försvarare ställer till det men efter lite flipperspel hittar bollen fram till Kem som dock blir väldigt överraskad så hans skott går rakt i famnen på en tacksam Peter Brezovan i Swindons mål.

Swindons första chans kommer när Hal Robson-Kanu hittar Michael Timlin med ett bra inkast men hans skott gör högt över målet.

Steven Gillespie lurar offsidefällan och precis när han ska spela in bollen framför mål där en helt fri Clive Platt står kommer Sean Morrison som med en helt grym brytning ser till att det bara blir en hörna för Colchester. Hörnan från Simon Hackney når Chris Coyne på bortre stolpen men nicken går över målet och fortfarande 1-0 efter 20 minuter.

Colchester dominerar stort och Steven Gillespie hittar Dean Hammond som dock har siktet på femte våningen då hans skott går högt över i bra läge.

Från ingenting skapar Swindon en jättechans när Billy Paynter bryter sig loss från sin markering men han nickar bollen utanför i fritt läge framför Mark Cousins. Inlägget kom från Jamie Vincent.

1-1
Swindon har vaknat till och Simon Cox försöker hitta Billy Paynter men Pat Balwin nickar undan bollen men Swindon och Paynter jobbar fast bollen och Dean Hammond är lite för het och fäller Paynter och straffen är solklar. Simon Cox sätter straffen säkert bakom Mark Cousins och en kalldusch för The U’s som nog borde gjort ett eller två mål till.

The U’s tappar i jakten på kval och är nu 11:a då Southend av alla lag har passerat Colchester. Colchester är även åtta poäng från kval

Bottenlaget Swindon gillar läget och Billy Paynter tvingar fram en fin räddning från Mark Cousins.

2-1
Swindons uppryckning vara bara i några minuter för på stopptid till halvtidsvilan har Colchester ett sista bra anfall då Dean Hammond, David Perkins och Mark Tierney är med i förarbetet till Clive Platts andra nickmål för kvällen. Det är Tierney som med ett fint inlägg från högerkanten hittar in till Platt som enkelt nickar in bollen. Ett mycket viktigt mål för Colchester som varit överlägsna i första halvlek.

Simon Hackney var första halvleks bästa spelare

The U’s tar sig förbi Southend igen och är nu sex poäng från kval

21:34 Halvtid och rättvist 2-1 till The U’s

Inget av lagen har gjort några byten men Colchester har möblerat om lite i laget då man går över från 4-4-2 till 4-3-3 men samma elva spelare.

21:48 avspark för andra halvlek

Första målchansen får Swindon då Simon Cox helt plötsligt får ett skottläge i hyfsat bra läge men hans skott går dock högt över.

Swindon får sin första hörna men det är Colchester som får chansen då Kem Izzet spelar fram bollen till Steven Gillespie som dock blir av med bollen i sista stund.

Pat Baldwin slarvar längst bak då Simon Cox lite väl enkelt tar bollen men Chris Coyne är med på noterna och jobbar tillbaka bollen som hamnar hos Mark Cousins.

Colchester gör sitt första byte då Steven Gillespie ersätts av Anthony Wordsworth med en halvtimme kvar av matchen.

2-2
Som en blixt från klar himmel kommer kvitteringen från Hal Robson-Kanu får bollen utanför Colchesters straffområde vänder om och fintar innan han med ett grymt vänsterskott sätter 2-2 bakom en maktlös Mark Cousins. Andra halvleks första riktiga målchans.

The U’s fortfarande 10:a men nu sju poäng efter.

3-2
Precis som i första halvlek återtar Colchester ledningen bara några minuter senare då Simon Hackney hittar David Perkins som med vänstern drar till men bollen tar på en försvarare och bollen kan hamna precis var som helst och det gjorde den då den hamnar i nät bakom Peter Brezovan i Swindons mål.

The U’s nu fem poäng från kval.

Dean Hammond som redan orsakat en straff till Swindon orsakar en frispark i farligt läge för Swindon men frisparken är inte bättre än att dom slår den på egen spelare och ut till inspark för Colchester.

Kem Izzet bytts ut mot Scott Vernon och en minut senare har Vernon sin första chans då han försöker hitta bortre krysset med ett fint skruvat skott men bollen vill inte gå på rätt sida om stolpen.

Swindon har en boll inne i mål efter en hörna men domaren har hittat en offsidestående målskytt så fortfarande 3-2 till Colchester.

Clive Platt får välförtjänta stående ovationen när han bytts ut mot Akanni-Sunday Wasiu.

Matchen börjar lida mot sitt slut och med mindre än fem minuter kvar är det väldigt nervöst varje gång Swindon skickar in bollen framför Mark Cousins i Colchesters mål för Billy Paynter är lika farlig varje gång han får bollen. Tur att det inte har blivit allt för många gånger dom första 85 minuterna.

David Perkins kämpar som få och ser till att Swindon inte får låna bollen dom viktiga sista minuterna.

Fjärdedomaren visar hela fyra stopptidsminuter i en halvlek som inte haft några skador.

Några nervösa stoppminuter med en farlig halvchans där Mark Cousins räddar bollen.

22:39 Matchen slut och The U’s vinner rättvist med 3-2 och har nu tagit alla sex poäng mot Swindon

Colchester har nu fem poäng upp till sista kvalplatsen och hoppet har återkommit med sex poäng på några dagar. Synd bara att övriga resultat inte gick våran väg.

Colchesters nästa match spelas på lördag mot ett nytt bottenlag då Crewe Alexandra kommer till Colchester. Crewe förlorade idag mot Walsall med 1-0 på bortaplan.

1-0
Clive Platt (00:48), 1-1 Simon Cox (38), 2-1 Clive Platt (45+1), 2-2 Hal Robson-Kanu (64), 3-2 David Perkins (71)

Publik: 3.827