Leicester 1 - 1 Colchester
Bäst

1-1 och kvalet försvinner allt längre bort

Colchester ska försöka greppa det nu extremt lilla halmstrået som finns kvar då vi nu har svårast tänkbara motstånd i suveräna serieledarna Leicester City på Walkers Stadium. Leicester har en ledning med hela nio poäng före tvåan Peterborough och 13 poäng till trean MK Dons. Colchester ligger på sin elfte plats åtta poäng från Scunthorpe som har den sista kvalplatsen. Chansen är ju inte speciellt stor då vi även i dom tre kommande matcherna har Scunthorpe och Millwall borta och sen har vi Leeds hemma. Tre nya topplag alltså. Lek med tanken att vi tar 12 poäng på dom fyra matcherna och vi är med i racet igen men troligare är att vi tar max sex poäng och säsongen är över.

Colchester har lånat in tre stycken nya spelare den här veckan Karl Hawley och Neal Trotman från Preston North End och Ashley Vincent från Cheltenham. Att Karl Hawley skulle ta plats i laget var inte så överraskande då Scott Vernon nu är utlånad till Northampton och Steven Gillespie är skadad som vanligt så Hawley tar plats längst fram i laget. Att Neal Trotman skulle ta plats i backlinjen är ju mycket överraskande då Chris Coyne har spelat bra längst bak som senaste matcherna men nu är han bara på bänken. Annars inga större ändringar i laget men både Simon Hackney och Lewis Gobern är borta på grund av skador.

Colchester spelar i sina gula bortatröjor och Leicester gör avspark och Colchester anfaller från höger till vänster i den första halvleken.

Grymt svår bortamatch på Walkers Stadium

16:02 Avspark
Colchester börjar matchen bra och låter inte Leicester ta tag i spelet vilket man som serieledare och hemmalag förväntas göra. Colchester har bra koll på spelet.

Marc Tierney lyckas med en mycket dålig bakåtnick som målvakten Mark Cousins inte har en chans på och det blir hörna för Leicester. Hörnan hamnar hos Andy King som dock nickar över.

Mark Yeates tar sig fint in i straffområdet och provar ett skott från mycket dålig vinkel trots att Clive Platt och Kem Izzet är med i bra lägen.

0-1
Colchester får en frispark i bra läge runt åtta meter utanför straffområdet när Andy King kapar David Perkins. Ett perfekt läge för en bra högerdojja och Mark Yeates brukar ju ha en sån. Yeates tar sats och drar till och Tony Warner är på bollen men han kan ändå inte ta den och 1-0 till Colchester. Mark Yeates gör alltså mål på sin gamla klubb där han spelade under en kort tid säsongen 2006/2007 utan att lyckas.

Mål igen av Mark Yeates

Colchester kvar på elfte platsen men nu bara sex poäng från kval.

Matchen är jämn men Leicester börjar som väntat ta över matchen.

Leicester har ett bra läge men nye Neal Trotman nickar undan bollen till hörna framför näsan på Matt Fryatt som bara ska nicka in bollen. Hörnan hamnar i Mark Cousins säkra händer.

Nyinbytte Lloyd Dyer skickar in ett bra inlägg mot Matt Fryatt och Barry Hayles men Marc Tierney nickar säkert undan bollen till Pat Baldwin som sen får frispark då hemmalaget vill återerövra bollen.

Andy King får ett bra skottläge ur misstänkt offsideposition men domaren vinkar vidare och drar iväg ett bra skott som Mark Cousins räddar till hörna.

Neal Trotman retar gallfeber på hemmafansen då han får en smäll på näsan och vill ha underhåll för näsan. Det gillar ju inte hemmapubliken som tycker han tar för lång tid på sig. Tillslut går Trotman av plan och byter även tröja som nu är gul-röd istället för bara gul.

16:51 Halvtid och Colchester behöver inte skämmas för halvtidsresultatet 0-1.

Inget av lagen gör något byte i halvtid så samma lag som slutade första halvlek startar andra.

17:07 Avspark för andra halvlek.

Leicesters första halvlek var av sällsynt dåligt slag och man verkar ha bestämt sig att så dåligt vill man inte spela igen för man sätter full fart framåt redan från start. Bara att hoppas Colchester kan göra Leicester lika dåliga en halvlek till.

Matt Fryatt har en mycket bra chans men siktet är felriktat och Colchester får inspark.

Clive Platt får matchens första varning

Hemmapubliken börjar bli frustrerad över att man inte når fram till målet då Colchesters försvar spelar så bra för tillfället.

Colchester sticker upp med en fin kontring då nye Karl Hawley kommer igenom men vinkeln är för dålig och inspelet hittar inte rätt adress.

Colchester får en frispark i bra läge. Mark Yeates slår frisparken som ett inlägg och Karl Hawley är mycket nära att hitta rätt med huvudet men nicken går precis utanför.

Karl Hawley hade två mycket bra lägen på bara en minut. Bara att hoppas Colchester får flera bra lägen.

Colchester byter åldermannen Paul Diakov och nu satsar man med tre anfallare och genast skapar man en chans då Lloyd Dyer skjuter ett skott som styrs undan till hörna.

1-1
Hörnan från hemmalaget boxas undan av Mark Cousins men bollen hamnar hos Paul Dickov som gör mål på hans första bollkontakt och en (1) minut. Försvaret borde nog kunnat rädda målet från påhälsning.

Colchester allt längre från kval

Colchester är nära att återta ledningen då Mark Yeates hittar Karl Trotman på bortre stolpen men målvakten Tony Warner räddar till en resultatlös hörna för Colchester.

När alla räknar med en massiv press från hemmalaget är det Colchester som skapar chanserna. Först är det Mark Yeates som lurar offsidefällan och han spelar in till nyinbytte Johnnie Jackson men Tony Warner räddar igen men inte bättre än att Colchester kan återvinna bollen och Clive Platt får ett mycket bra läge när Matt Oakley missar och en förvånad Platt nickar tyvärr bollen utanför och fortfarande 1-1.

Johnnie Jackson hoppar in och är nära

Minuterna tickar på och med bara två minuter kvar har Lloyd Dyer ett gyllene läge att säkra alla tre poäng för serieledarna men Mark Cousins gör en mycket bra räddning.

Samtidigt som fjärdedomaren visar fyra stoppminuter byter Colchester in Anthony Wordsworth och ut går målskytten Mark Yeates.

Karl Hawley har på stopptid en ny mycket bra chans då han med ett långskott frestar på hemmamålvakten Tony Warner som är hemmalagets bästa spelare i den andra halvleken.
Båda lagen har bra chanser på stopptiden men inga mer mål görs och matchen slutar 1-1 vilket känns som en förlust för The U’s och nu är chansen till kval väldigt långt bort.

17:56 Matchen slutar 1-1

Colchester gör på nytt en mycket bra bortamatch mot Leicester som bara förlorat en match hemma på hela säsongen och det var i september. Nu var det mycket nära en ny förlust men målvakten Tony Warner räddar laget i andra halvlek för The U’s hade många bra chanser i den andra halvleken.

Nu har Colchester och Leicester mötts tre gånger på Walkers Stadium och alla matcher har slutat 1-1 så det var kanske inte någon överraskning

Nästa match är mot topplaget Scunthorpe borta som idag vann hemma mot Brighton med 2-0 så en seger idag hade ju varit nödvändig.