Yeovil 0 - 2 Colchester
Alltid bäst

Två skott, två mål, tre poäng.

Colchesters sista startelva för säsongen innehåller inga större sensationer. I fyrbackslinjen gör Matt Heath comeback bredvid Pat Baldwin efter sin skada. Matt Heath skadade sig lagom när förlusterna började trilla in för The U’s. Innan hade ju Colchester nio matcher utan förlust men när Heath försvann kom även förlusterna och kvalet försvann också.

Längst fram gör Scott Vernon comeback efter att ha varit utlånad till Northampton. Vernon spelar bredvid Ashley Vincent medans Clive Platt sitter på bänken.

Startelvan är lite som dom senaste matcherna. Paul Lambert vill se vilka som håller och vem man ska behålla till nästa säsong.

En ganska avslagen match är nog att vänta då det mest känns som övertid för båda lagen som längtar efter sin semester.

Colchester startar matchen på en 13:e plats

Colchester spelar som vanligt i sina gula bortatröjor och anfaller i första halvlek åt höger.

Säsongens sista match spelas på Huish Park

16:03 Avspark
Matchen börjar lite trevande men Yeovil har några hyfsade anfall utan att komma till någon direkt målchans.

0-1
Mark Yeates bryter ett dåligt uppspel från Terrell Forbes. Yeates tar hand om bollen och serverar Ashley Vincent som utan att tänka drar till från 20 meter och Chris Weale i Yeovil målet borde nog ha tagit bollen då den mer eller mindre gick rakt igenom Weale. Det var Vincents första mål för Colchester sedan flytten från Cheltenham tidigare under året.

Ashley Vincents första mål för The U's

0-2
Yeovil försöker med ett anfall men Dean Hammond erövrar bollen och passar fram till Kem Izzet som med ett direktpass hittar Scott Vernon som snyggt passar bak till Mark Yeates som ökar på till 2-0 mindre än två minuter efter första målet. Mark Yeates drar till från 25 meter och än en gång borde nog Chris Weale räddat skottet men vi har nu 2-0 efter en kvarts spel och det är ju huvudsaken.

Mark Yeates gör 2-0

Målen har tagit The U’s upp en placering och nu är vi 12:a

Yeovil börjar hämta sig från chockinledningen och börjar återigen får lite att säga till om.

Yeovils bästa anfall kommer när Androw Townsend gör en fin löpning på ena kanten men precis när han ska spela in bollen till en fristående medspelare kommer Pat Baldwin och gör hörna till Yeovil. Hörnan blir resultatlös.

Hörnan blir resultatlös.

Yeovil fortsättar att försöka nå en reducering men Colchester har inga större problem att avväpna Yeovils anfall.

Mark Yeates hittar fram till Scott Vernon med en fin crossboll men Vernons skott går utanför.

Andrew Welsh försöker med ett skott från 25 meter men skottet vållar inga större problem för Dean Gerken i Colchesters mål.

Yeovil får en hörna när Pat Balwin ställer till det för sig själv. Ett mindre lyckat inlägg från Gavin Tomlin går till ingen alls men bollen studsar konstigt och Baldwin strular till så det blir hörna för Yeovil. Hörnan blir ofarlig då Dean Gerken plockar ner bollen.

Colchester har en hörna i slutminuten från Simon Hackney. Hörnan hamnar efter ett tag hos Kem Izzet som drar till men Yeovils försvar gör det bra och farligheten rinner ut i sanden.

16:50 Colchester går till halvtidsvilan med 2-0.

Yeovil har haft det mesta av spelet men två snabba mål för The U’s gör att vi leder den totalt oviktiga matchen med 2-0.

Inget av lagen gör några byten i halvtid.

17:08 Avspark för andra halvlek

Andra halvlek börjar med att Yeovil får en hörna då Matt Heath och Dean Gerken håller på att ställa till det för varandra. Matt Heath låter bollen gå i tro att Gerken kommer på bollen men han står kvar i målet och efter lite strul blir det till en hörna för Yeovil. Hörnan blir resultatlös.

Jonathan Obika har ett bra skott men då avståndet är lite för långt så vållar det inga större problem för Dean Gerken som fångar bollen.

Simon Hackney och Mark Yeates har ett lyckat samarbete på vänsterkanten. Hackney får skottläget men skottet tar på en hemmaspelare och The U’s får en hörna. Hörna från Mark Yeates hamnar hos Kem Izzet men hans skott går över.

Colchester gör matchens första byte då Johnnie Jackson på nytt gör comeback då han ersätter Ashley Vincent. Sist Jackson gjorde comeback blev han inbytt i mitten av den andra halvleken bara för att bli utbytt skadad en (1) ynka minut senare. Nu får vi ju hoppas han håller lite längre.

Yeovil börjar närma sig och Yeovils bästa chans kommer efter en timmes spel då Kieran Murtagh drar till med ett mycket bra skott från 25 meter utan chans för Dean Gerken men bollen går i stolpen och inget mål.

Matt Heath och Pat Baldwin har roligt längst bak

Danny Schofield har ett bra inlägg för hemmalaget men Matt Heath nickar undan bollen.

Johnnie Jackson har en egen kontring på vänsterkanten och skickar in bollen framför mål men tyvärr hinner inte Scott Vernon fram till bollen utan det är målvakten Chris Weale som är först.

Trots att det är mer än 20 minuter kvar börjar matchen dö ut och båda lagen verkar nöjda. Colchester har ju anledning att vara nöjda då man leder med 2-0 men hemmalaget borde ju vilja lite mer.

Båda lagen gör några byten vilket har mest effekt på hemmalaget Yeovil som skapar en dubbelhörna där den första hörnan blir mycket farlig för Huish-men. Hörnan från Andrew Welsh hamnar hos Craig Alcock som får ett öppet skottläge men Dean Gerken gör en grym reflexräddning till en ny hörna.

Yeovil gör ett sista byte då man ersätter målvakten Chris Weale som får stående ovationer då han gör sin sista match för Huish Park klubben. Bytet var inte på grund av skada utan för att han skulle få sina ovationer.

Matchens sista minuter blir till mycket öppen fotboll då hemmalaget sätter allt framåt vilket tillåter Colchester att kontra men inga mål för något av lagen.

Dean Gerken håller nollan i sista matchen

17:56 Säsongen slutar med en 2-0 seger.

Säsongens sista match slutar alltså med en seger då Colchester vinner med 2-0 på bortaplan där The U’s har trivts väldigt bra i år. Hela elva bortavinster den här säsongen vilket är Colchesters bästa bortafacit i historien.

Nu väntar vi på lottningen som brukar släppas runt midsommar så man vet vilka man får se Colchester spela mot den 8 augusti och förhoppningsvis ska nästa säsong bli bättre än den här 12:e platsen vi får i år.

Vi på Colchesters redaktion tackar för visat intresse den här säsongen. Nu ska det bli skönt att få lördagarna fria även om vi kommer att sakna matcherna. Tur att det bara är tre månader kvar till nästa säsong…