West Ham - Viborg
3 - 1

3-1 och fördel inför returen
Benrahma har sett pigg ut!

Det här är vad vi kan kalla en dag på jobbet. Utan att egentligen imponera tog West Ham en stabil seger och har fördel inför returen i Danmark nästa vecka.

Det dröjde drygt fem minuter innan matchens första målchans skapades. Det var Bowen som klev in från kanten och försökte placera bollen vid bortre stolpen, men skottet smet utanför.

Efter 23 minuters spel kom det förlösande ledningsmålet. Coufal slog en djupledspassning till Cornet som skapade sig yta på kanten och kunde lyfta in bollen till Scamacca som kom perfekt i luften och kunde göra 1-0 med pannan.

I paus byttes Lanzini ut istället för Fornals. Sedermera fortsatte West Ham att föra spelet i andra halvlek och bland annat hade Ashby ett skott utifrån.

Efter 63 minuter kom så också 2-0. Bowen drev framåt i planen och drämde in bollen vid första stolpen från långt håll. Välbehövligt mål för honom.

Därefter gjordes ett trippelbyte då Scamacca, Ogbonna och Bowen klev av för Antonio, Kehrer och Benrahma.

Strax därefter kom reduceringen. Ett inlägg där Kehrer och Coufal gick upp för att täcka samma spelare och en annan dök upp som gubben i lådan och nickade in 2-1.

Viborgs hopp blev dock inte speciellt långvarig. Efter 77 minuter kom Benrahma förbi sin försvarare och kunde ge Antonio öppet mål. Bra gjort av Benrahma och skönt mål för Antonio.

Därefter kändes matchen avgjord och vi har definitivt fördelen inför returen!

Det var det här jag efterlyste inför matchen. Jag hade inte förväntat mig något bländande spel, men just att vi får göra en stabil insats, nyförvärven får komma i spel och våra tilltänkta spetsspelare får bygga självförtroende. Cornet och Benrahma stod för varsin assist och Scamacca, Bowen och Antonio gjorde varsitt mål. Det var en perfekt comeback för Ogbonna efter lång tids frånvaro och Kehrer fick hoppa in som mittback, det är alltid svårt men bortsett från målet så ser han trygg ut och min övertygelse är att han kommer växa.

Vi skulle vinna, det gjorde vi- vackert så. Jag kan aldrig tänka mig att vi tappar det här i Danmark.