Colchester  2 - 1 Gillingham

Colchester 2 - 1 Gillingham

Colchester visar att vi inte behöver Paul Lambert

Colchester ställer upp denna hektiska dag med samma lag som besegrade Yeovil Town senast förutom på en punkt. Det är Kem Izzet som tar Dean Hammonds plats på mitten. Dean Hammond blev tidigare under kvällen såld till Southampton. Som om inte det vore nog har även Paul Lambert lämnat klubben idag då han gått till Norwich. Samma Norwich som Colchester för någon vecka sedan krossade med 7-1 på Carrow Road. Årets svek från Paul Lambert utan tvekan.

Joey Dunne tar över klubben tills vidare och bara att hoppas att spelarna kan koncentrera sig på vad dom trots allt gör bäst, spela fotboll.

I Gillingham hittar vi gamle Colchester spelaren Garry Richards. Garry spelade för The U’s när vi gick upp till Championship.

20:46 Avspark
Första chansen går till bortalaget Gillingham som får en frispark då Marc Tierney fäller Mark Bentley. Frisparken från John Nutter går mot Garry Richard men bollen är lite för hög och det blir inspark.

Colchesters första målchans kommer minuten efter då The U’s får en hörna. Simon Fox hittar Scott Vernon framför mål men Barry Fuller står i vägen på mållinjen och får undan bollen.

En lovande start på matchen som bara är fem minuter gammal.

0-1
Dagen blir bara värre och värre då Gillingham gör 1-0 efter elva minuter. Det är Curtis Weston som med vänstern gör mål från nära håll efter en mycket bra pass av John Nutter. Som vanligt när det gäller Colchester blir det alltså ett tidigt mål. Mot Norwich kom första målet i tionde minuten, mot Yeovil i nionde minuten, Leyton Orient gjorde mål på The U’s i andra minuten.

Colchester tappar serieledningen man haft sen minut tio av första matchen. Nu ligger vi trea.

Några minuter senare är Gills mycket nära att göra 2-0 efter en fin hörna men Kem Izzet står på mållinjen och nickar undan bollen.

Colchester har stora problem med vänsterkanten där Lee Beevers inte riktigt hinner med John Nutters snabba löpningar.

Ashley Vincent passar fram till Lee Beevers som hittar Kem Izzet framför mål men tyvärr når skottet aldrig fram.

Simon Fox hittar Scott Vernon som i sin tur försöker nå Kevin Lisbie men en försvarare hinner först och det blir en resultatlös hörna.

Gillinghams målvakt Alan Julian tar upp bollen med händerna trots att han är utanför straffområdet. Domaren tycker det inte är värt ett gult kort ens så det blir bara frispark för The U’s. David Fox försöker hitta Scott Vernon med frisparken men Mark Bentley står i vägen och fortfarande underläge för The U’s.

Ett bra anfall från Colchester där David Fox och Kem Izzet jobbar sig fram innan dom spelar fram till Kevin Lisbie som drar på ett bra skott men tyvärr står målet på fel plats.

Lee Beevers har fortsatta problem och Adam Miller får ett jättebra läge för Gillingham men skottet går högt över till hemmapublikens stora glädje och framförallt lättnad.

Matchen dör en aning och båda lagen verkar mest vänta på halvtidsvilan.

1-1
Efter 40 minuter vinner Kevin Lisbie en löpduell mot Josh Gowling. Lisbie hittar sen in till en helt fri Scott Vernon som har i stort sätt öppet mål och äntligen kvitterar Colchester.

Scott Vernon gör kvitterar till 1-1

The U’s är nu åter serieledare före Huddersfield och Leeds.

Colchester får en hörna minuten efter målet. Hörnan från David Fox är bra men Josh Gowling rensar undan bollen.

Gillingham har ett två mot två lägen men Lee Beevers jobbar mycket bra tillbaka och vinner bollen för Colchester.

I första halvleks sista sekund räddar Marc Tierney ett givet mål när Mark Bentley har öppet mål men Tierney nickar bollen över och till en hörna för Gills. Hörnan hinner aldrig slås dom domaren blåser för halvtidsvila.

21:32 blåser domaren för halvtidsvila.

En mycket bra första halvlek från båda lagen och 1-1 känns rättvist. Nu får man bara hoppas att Colchester kan vinna det här i andra halvlek så man får en glad avslutning på denna trista dag.

Båda lagen kommer ut efter halvtidsvilan med samma lag så inga byten med andra ord.

21:48 Avspark för andra halvlek.
En trög inledning på andra halvlek men efter nästan tio minuter börjar det hända lite saker. Det är Lee Beevers som gör en fin framstöt innan han passar till Simon Hackney som försöker hitta in till Scott Vernon men bollen är för hög så det blir bara inspark.

Simon Hackney fäller Curtis Weston och Gillingham får en frispark i halvbra läge. John Nutter försöker hitta Garry Richards men Ben Williams plockar enkelt ner bollen.

Andy Barcham försöker med ett skott men Ben Williams behöver aldrig ingripa då bollen går utanför.

Gillingham har tagit över matchen och man får en del frisparkar då Colchester inte hinner med.

Colchester försöker med en kontring då Marc Tierney och Simon Hackney sätter fart framåt men tyvärr är det lite för tomt där framme för tillfället så långbollen mot Scott Vernon är mest hopplös.

2-1
Gillingham är på väg att få en hörna men Lee Beevers lyckas rädda bollen innan den går över linjen och Colchester startar ett anfall. Först är det Kem Izzet som spelar fram till David Fox som sen hittar Scott Vernon som tackar för senast och passar fram till Kevin Lisbie som ger Colchester ledningen.

Mål igen för Super-Kev

Målet ger Colchester luft under vingarna och man börjar ta över matchen. Målet var verkligen en smäll i ansiktet på Gills. Samma snyting Colchester fick i morse då Lambert svek oss.

Colchester är nu enda lag med full pott

Colchester får en mycket farlig fripark då Kevin Lisbie blir nedriven av Josh Gowling. Frisparken tas hand om David Fox. Gillingham har en mur på fyra man. Fox skruvar bollen runt muren men Alan Julian tar hand om bollen efter stora problem där han först tappar bollen men ingen hinner fram på returen.

Simon Hackney har ett farligt skott som tyvärr går över målet.

Matchens första byte kommer med nio minuter kvar då Colchester byter in Joel Thomas mot Ashley Vincent. Joel Thomas gör därmed debut för The U’s

Gillingham försöker i ett sista desperat försök att få kontakt i matchen men närmare än hörnor kommer man inte när klockan närmar sig väldigt långsamt dom 90 minuterna.

Med en minut kvar får Colchester en fripark i bra läge. Simon Hackney knorrar den runt muren men tyvärr på fel sida om stolpen.

Slutminten blir en pina och Gillingham är mycket nära att kvittera men Adam Millers skott från mycket nära håll går utanför Ben Williams högra stolpe och det är det sista som händer.

21:37 Matchen slut och Colchester är fortfarande i serieledning på full pott tillsammans med Leeds och Charlton som båda vann sent.

Nästa match är på lördag då Colchester möter MK Dons borta. MK Dons vann idag borta mot Tranmere och man har fem poäng efter tre matcher.

Colchester tar alltså sin tredje raka seger och sist det hände var ju 2004 då vi startade serien med tre raka vinster. Bara att hoppas vi får en ännu bättre start nu.

Som bonus så förlorade både Norwich och Southampton. Dom två lagen ligger nu fast förankrakde i botten av League One. Southampton är nu 18 poäng efter Colchester.