Colchester 1 - 2  Leeds

Colchester 1 - 2 Leeds

Tung förlust för Colchester


Dagens toppmatch i League One spelas på Weston Homes Community Stadium i Colchester.

Colchester som ligger trea möter Leeds United som för tillfället ligger tvåa. Vid vinst passerar Colchester Leeds i tabellen så tre poäng för The U’s vore ju trevligt.

Colchester tvingas till en ändring i laget då Lee Beevers skadade axeln i förra matchen och kommer att saknas en tid. Förre Leedsspelaren Alan Maybury tar hans plats i laget. Clive Platt är åter tillgänglig för spel efter en avstängning på tre matcher efter ett rött kort han fick mot Leyton Orient i LigaCupen. Platt börjar dock på bänken. I övrigt är det samma lag som mot MK Dons förra helgen.

Matchen är slutsåld men riktigt fullsatt blir det tyvärr inte då Leeds har fått några extra sektioner på långsidan vilket innebär att det kommer att bli en avspärrning mellan fansen.

Eftersom Huddersfield redan vunnit sin match idag har Colchester trillat ner till fjärde plats i League One men vid seger är vi sämst tvåa.

Colchester spelar i sina vanliga randiga tröjor och anfaller i första halvlek från vänster till höger.

16:00 Avspark
Colchester försöker med ett snabbt anfall redan i första minuten men Kevin Lisbie springer tyvärr offside.

Magnus Okuonghae fäller Robert Snodgrass i farligt läge. Solklart gult kort tycker alla men inte domaren. Leeds får dock frispark men Ben Williams ställs inte på några större farligheter.

Colchester får minuten efter en frispark i bra läge men Simon Hackney får inte någon större fart på bollen så Shane Higgs i Leeds mål fångar bollen enkelt.

Colchester har matchens farligaste chans efter ett bra anfall då Simon Hackney hittar David Fox som drar på med ett bra skott men Shane Higgs gör en fin räddning och Colchester får hörna. Hörnan blir dock resultatlös.

Jermaine Beckford tror han har gjort 1-0 för Leeds men Colchester domaren dömer helt riktigt bort målet för offside.

Kemal Izzet ruffar på Jermaine Beckford som blir sur och ger tillbaka. Beckford klarar sig dock från en varning då domaren nöjer sig med ett samtal.

Första 20 minuterna har varit jämna även om Colchester har haft bollen klart mer. Chansmässigt är det dock lika där Colchester har haft den bästa än så länge.

Colchester har ett bra anfall på uppbyggnad men när bollen ska hitta fram till Kevin Lisbie så bryter Leeds genom Andy Hughes som med en snabb boll överraskar Colchesters försvar. Bollen hittar fram till Jermaine Beckford som drar på med ett farligt skott som Ben Williams räddar.

Kevin Lisbie försöker skarva bollen till Scott Vernon men Rui Marques bryter bollbanan. Lisbie får dock bollen åter och han passar bak till Kemal Izzet som i sin tur försöker hitta Vernon inne i straffområdet men Jason Crowe tar bollen med handen precis på straffområdetslinjen. Mycket nära straff för Colchester men domaren nöjer sig med en frispark i mycket farligt läge. David Fox tar hand om frisparken men tyvärr är siktet inte speciellt bra inställt då bollen går högt över. 


Farlig frispark som Fox skjuter över målet

Alan Maybury fäller Michael Doyle som blir tjurig och börjar knuffa på Maybury. Magnus blir varnad tillsammans med Bradley Johnson som måste lägga sig i. På frisparken som Robert Snodgrass tar hand om blir det nytt tjafs framför målet då Jermaine Beckford helt utan anledning knuffar omkull Pat Baldwin framför målet. Beckford klarar sig undan med ett gult kort och fripark för Colchester.

Colchester har en mycket bra målchans men Rui Marques ser till att det bara blir hörna. David Fox försöker hitta Magnus Okuonghae men bollen hamnar till slut hos Ashley Vincent som tyvärr inte lyckas hålla ner skottet.

16:48 halvtid

0-0 i paus är rättvist i en ganska ok första halvlek. Colchester har haft bollen mest men målchanserna är jämt fördelade. 

I halvtid har Colchester ramlat ner till sjätte plats då fel lag leder för tillfället. Men ett mål från Colchester och vi ligger tvåa.

Inga byten i halvtid förutom domaren som har bytt färg på sin tröja. Dom hade limegröna i första halvlek men den var lite för nära Leeds färger så nu har domaren ljusblått.

17:04 Avspark för andra halvlek.
Efter bara en minut får Leeds en farlig frispark när Magnus Okuonghae snubbar och fäller Snodgrass.

Leeds tar ledningen
Robert Snodgrass hittar en helt ensam Bradley Johnson framför målet med frisparken. Hur han kunde få stå så ensam bara sex meter framför målet är ju en gåta men Johnson nickar i alla fall in 1-0 hur enkelt som helst.

Direkt på avspark sätter Colchester fart framåt och Patrick Kisnorbo fäller Kevin Lisbie så att Colchester får en mycket farlig frispark. David Fox har nu ställt in siktet men tyvärr är Shane Higgs med på noterna och räddar till hörna. Hörnan blir också farlig men Higgs tar hand om hörnan också.

Synd att The U’s inte lyckades kvittera i anfallet efter.

Efter målet är det Colchester som är det bättre laget och Scott Vernon är nära att kvittera men det blir bara en ny hörna för The U’s. 

Straff för Colchester
Colchester fortsätter att spela bra och Kevin Lisbie bryter fint i staffområdet innan han blir fälld och solklar straff för Colchester när Patrick Kisnorbo inte hinner med. 

Colchester kvitterar 
Kevin Lisbie tar själv hand om straffen och även om Lisbie har väldigt lång tid på sig så sätter han bollen säkert i mål och Colchester har kvitterat mindre än tio minuter efter 1-0 målet. 



Colchester har efter målet flera bra chanser men tack vare ett bra försvarsspel lyckas man aldrig få det där lilla sista framför målet. 

Leeds återtar ledningen 
Leeds har inte haft någonting efter kvitteringen men tack vare mycket dåligt försvarsspel av Colchester återtar Leeds ledningen då Jermaine Beckford enkelt gör mål.

Efter målet gör Colchester ett byte och in kommer Clive Platt som gör comeback efter sin avstängning.

Efter Leeds ledningsmål dör matchen en aning.

Kevin Lisbie försöker med ett skott utifrån men bollen går ganska långt utanför.

Colchester försöker med att hitta luckor men Leeds stänger matchen mycket bra och närmaren än tendenser kommer inte The U’s för tillfället.

Colchester byter in Anthony Wordsworth som med sin första bollkontakt hittar fram till Kevin Lisbie som dock nickar utanför via en Leedsspelare. På hörnan från David Perkins nickar sen Wordsworth över. Ett piggt inhopp från Woddie.

Colchester får en frispark 35 meter från mål. Kem Izzet hittar Magnus O kuonghae inne i straffområdet men tyvärr är nicken inte speciellt bra så Shane Higgs tar enkelt hand om bollen.

Colchester sätter allt framåt i sista tilläggsminuten men Leeds lyckas hålla tätt och Colchester åker på en tung förlust.

17:54 Matchen slut

Colchester åker på säsongens första hemmaförlust efter två vinster tidigare. Med tanke på att vi förra säsongen bara vann två matcher hemma har ju hemmaspelet börjat bra.

Till nästa match har Colchester även en ny manager efter svikaren Paul Lamberts flytt. Och nästa match är på tisdag då Colchester åker till Gillingham för en match i Johnstone Paint Trophy. Nästa ligamatch är nästa helg mot nedflyttade Southampton på St. Marys Stadium. 

Förutom premiären som Colchester vann med 7-1 har nu alla matcher slutat 2-1 i Colchesters matcher

Colchester ligger nu på femte plats i League One


Joey Dunns sista match.

   Colchester      Leeds    
1  Lee Williams      Higgs    
2  Alan Maybury 38    Crowe    
4  Magnus Okuonghae      Marques   Ut 87
5  Pat Baldwin      Kisnorbo    
23  Marc Tierney 72     Hughes    
7  Ashley Vincent 60  Ut 75  Snodgrass   Ut 80
14  David Fox   Ut 84  Howson    
10  Kemal Izzet 59    Doyle    
11  Simon Hackney    Johnson 38  
29  Scott Vernon Ut 67  Becchio    
20  Kevin Lisbie      Beckford 39 Ut 90
   Avbytare      Avbytare    
17  David Perkins 90 In 75  Ankergren    
19  Joel Thomas      Prutton   In 80
9  Clive Platt In 67  Kilkenny    
22  Anthony Wordsworth   In 84  Grella    
16  Gary Holt      Michalik   In 87
27  Matthew Lockwood      Robinson    
12  Mark Cousins      Showunmi   In 90

Colchester - Leeds 1-2
0-1 Bradley Johnson (47:30), 1-1 Kevin Lisbie (56:23), 1-2  Bradley Johnson (63:43)

Publik: 8.810

 7  Skott  8
 2  Skott på mål  5
 5  Hörnor  4
 16  Ruff  14
 5  Gula kort  2
 0  Röda kort  0
 48  Bollinnehav  52

Tillbaka till "Matcher 2009-2010"

REDAK COLCH2009-08-29 18:00:00
Author

Fler artiklar om Colchester