Gillingham 5 - 4 Colchester  (JPT)

Gillingham 5 - 4 Colchester (JPT)

Colchester förlorar på straffar

Dagens match mot GIllinghami Johnstone Paint Trophy spelas på Priestfield Stadium i Gillingham.

Colchester ställer upp med ett överraskande starkt lag. Det är bara i backlinjen det har hänt några större förändringar då reservmålvakten Mark Cousins tar plats mellan stolparna. Även dom två återvändande försvararna John White och Matt Heath tar plats i laget. Båda har ju spelat regelbundet i Southend och gjort det bra så vi behöver ju inte känna någon större oro. Matt Lockwood gör säsongsdebut för The U’s i ett i övrigt ordinarie lag.

Även Gillingham ställer upp med ett stark lag vilket inkluderar förre U’s spelaren Garry Richards. Lagkapten Barry Fuller som linkade skadad i helgens match mot Walsall finns på plan i dag.

Colchester spelar i sin tredjetröja idag som är den gula tröjan då Gillinghams svart-blåa tröjor inte funkar med Colchesters mörkblåa bortatröja.

John White är tillbaka

Matchen leds av Joey Dunne och det här blir hans sista match men den nye inte namngivne managern finns på plats på läktarna. Adrian Neil "Aidy" Boothroyd har enligt BBC Essex synts på Priestfield. Vad det innebär får vi veta i morgon då Colchester har lovat att namnge våran nya manager

Colchester anfaller i första halvlek från höger till vänster och Gillingham har en kraftig medvind i första halvlek.

Match i Gillingham

20:46 Avspark

Gillingham har matchens första målchans efter bara en minut när Luke Rooney frestar på med ett skott men Mark Cousins är vaken och räddar bollen.

Colchester får efter tio minuter matchens första hörna. David Fox hittar Skott Vernon framför målet men nicken går tyvärr över målet.

Colchester tvingas till ett tidigt byte då Kem Izzet lyckas skada sig själv i en närkamp där han själv blir varnad. In kommer Anthony Wordsworth som man trodde skulle få starta den här matchen.

Colchester får en frispark i halvfarlig frispark och Wordsworth som bara varit inne på plan i 30 sekunder får äran att ta han om skottet. Skottet är mycket bra och precis när alla tror bollen ska gå i mål gör målvakten Alan Julian en mycket bra räddning så fortfarande 0-0.

Anthony Wordsworth är lite sen i en närkamp mot Garry Richards och Woodie blir varnad. Inbytt, nästan målskytt och nu varnad på bara fem minuter.

Luke Rooney kontrar på högerkanten men inlägget tas enkelt ner av Mark Cousins som i sin tur startar en snabb motkontring då kan kastar ut bollen till Simon Hackney som med en grym krossboll hittar Ashley Vincent som tyvärr slarvar bort läget.

Ett visst övertag för The U’s efter en halvtimmes spel.

Gillingham får sin första hörna och Adam Miller får helt fri inne i straffområdet nicka bollen helt ostört men nicken går över Mark Cousins mål och Colchester kom undan med blotta förskräckelsen.

Gillingham har en bra period och sätter Colchester under hård press. Efter en ny hörna för Gills blir det kalabalik framför Colchesters mål och det hela slutar med att det inte blir något mål och Colchester får frispark när Luke Rooney är lite för hårdhänt mot John White och Rooney får gult kort

Gillingham får en frispark från långt håll. Frisparken från Danny Jackman slås som ett inlägg mot bortre stolpen. Bollen är bra slagen men ingen når bollen och eftersom bollen är på mål får Mark Cousins visa sig från sin bästa sida då han lyckas nå bollen.

21:33 halvtid.

Första halvlek slutar 0-0 där första kvarten var lite avvaktande men sista halvtimmen var det trevlig fotboll där båda lagen hade fina chanser att ta ledningen men inga mål. Oavgjort är ett rättvist resultat men 1-1 hade ju varit trevligare.

Colchester gör ett byte i halvtid då David Perkins ersätter Simon Hackney.

21:50 avspark för andra halvlek.

Nyinbytte David Perkins får första chansen i andra halvlek då han får ett skottläge 25 meter från mål men skottet går över och skottet var tyvärr inte speciellt bra heller.

Colchester har kontroll på matchen men man skapar ingenting och då spelar det ju ingen roll vem som har bollen.

Gillingham gör ett trippelbyte och in kommer bland annat förre Southendspelaren Kevin Maher för Gills.

Colchester har en bra målchans då David Perkins kommer från på kanten och spelar snett bakåt till Clive Platt som dock inte är med på noterna så fortfarande 0-0 med 20 minuter kvar.

Mark McCammon har ett mycket bra läge för Gillingham då han skjuter ett skott från nära håll men Mark Cousins räddar och fortfarande 0-0

Colchester har sista minuterna tappat spelet något och när Andy Barcham utmanar John White går han omkull i straffområdet och domaren har inget val och det blir straff.

Gillingham tar ledningen
Den Kanadensiske landslagsmannen Simeon Jackson gör inget misstag från straffpunken och Gillingham har nu 1-0 med en kvart kvar.

Colchester byter in anfallaren Joel Thomas i ett försök att få spets på anfallet.

Colchester har ett mycket bra anfall då Matthew Lockwood kommer fram på högerkanten. Lockwood slår ett mycket fint inlägg till Scott Vernon men Alan Julian gör en fantastisk räddning nere i ena hörnet. Bollen går dock ut i spel och hamnar till slut hos Clive Platt som nickar bollen mot mål men även nu så räddar Julian och The U’s är fortfarande 1-0 ner.

Colchester kvitterar
Colchester pressar på och med fem minuter kvar så kommer utdelningen efter ett fint anfall och där David Fox hittar Scott Vernon som med ett fint inlägg in till Clive Platt. Platt nickar men Alan Julian räddar som vanligt men Platt trycker in returen efter mycket vilja.

Platt målar i målarcupen

Curtis Weston är mycket nära att avgöra matchen i slutminuten men han lyckas skjuta utanför i bra läge.

Fjärdedomaren visar upp tre minuters stopptid.

Gillingham skapar hörnor under stopptiden och man är mycket nära men Mark Cousins är tillräkligt mycket i vägen för Simeon Jackson och matchen slutar 0-0

22:38 Matchen slut
Matchen slutar 1-1 och nu väntar straffar för att utse en segrare.