Colchester 2 - 1 Walsall
Home of Colchester

Två nya mål av Kevin Lisbie förlänger den förlustfria sviten till nio matcher och för upp Colchester på tredjeplatsen

Colchester spelar mot Walsall denna lördag i säsongens klart sämsta väder. Regn och rusk kommer göra den annars utmärkta gräsmattan på Weston Homes Community Stadium mycket svårspelad. The U’s har inte spelat hemma sedan den 3 oktober då vi vann mot Huddersfield med 1-0.

Det var två stora frågor man ställde sig inför matchen. Skulle någon annan spelare än Kayode Odejayi göra mål för The U’s och ska Colchester förlänga sin åtta matcher förlustfria svit. Kayode har gjort fem mål för The U’s på fyra matcher. Alla dom mål är även Colchesters fem senaste mål. Skulle ju inte vara helt fel med ännu en målskytt. Colchester siktar även på att förutom tre poäng förbättra det fina facit vi har på hemmaplan i år. Bara en förlust och resten är segrar för The U’s. Med tanke på att vi bara vann sju matcher förra säsongen på hemmagräs är ju årets hemmaspel helt fantastiskt med fem segrar av sex möjliga.

Colchester ligger inför matchen på fjärde plats medan Walsall ligger på elfte plats åtta poäng efter The U’s.

Colchester gör två ändringar mot dom fyra senaste matchernas startelva. Det är Marc Tierney som är avstängd efter lite väl många gula kort och Kem Izzet som har drabbats av influensan. In kommer istället Matthew Lookwood och nyinlånade Josh Payne

Komigennucolchester
Nu tar vi dom!

15:59 avspark

Walsall gör avspark och tvingar till sig en hörna efter bara tio sekunders spel. Hörnan blir till en spelomvändning och Colchester får en frispark i mittcirkeln då Kayode Odejayi blir fälld av Dwayne Mattis. Nye Josh Payne som kom till klubben i torsdags vill visa vad han går för och försöker med ett skott från 40 (!) meter. Skottet är inte ens nära och det var nog bara en som trodde på idén från början.

Colchester har en boll inne i målet då Kayode Odejayi trycker in bollen men han är tyvärr i solklar offsideposition så målet döms riktigt bort.

Walsall börjar matchen bäst men något större målchans kommer man inte fram till så efter en kvarts spel är det fortfarande 0-0.

Matchen blir lite väl avvaktande och Colchester springer mest offside.

Colchester gör mål.
Efter 25 minuter tar Colchester ledningen med 1-0 efter en fin crosspass av Clive Platt och bollen hittar fram till Kevin Lisbie som från 12 meter drar till med ett otagbart skott som Walsalls målvakt inte har en chans på.

Colchester tar sig förbi MK Dons i tabellen.

Walsall gör också mål
Colchester lyckas med bedriften att på 35 sekunder släppa in en kvittering då Darren Byfield lurar offsidefällan och han hinner även före en utrusande Ben Williams och lobbar bollen in i mål. En kalldusch för Colchester med andra ord och otroligt dåligt försvarsspel av The U's då man inte ska släppa till ett mål så snabbt.

Super Kevin Lisbie
1-0 av Kevin Lisbie

Colchester tillbaka på den fjärde platsen

Båda lagen skapar skottlägen men inget av lagen träffar målet och då blir det ju inga mål.

Walsall och Darren Byfield fortsätter att oroa försvaret i Colchester och framförallt en matchotränad Matthew Lockwood som knappt spelat en match på ett år efter att ha varit skadad under lång tid samt hamnat i Paul Lamberts frysbox.

Den första halvleken lider mot sitt slut och Walsall får en sista chans då man får sin femte hörna. Matthew Richards skickar in hörnan framför mål och Dwayne Mattis nickar bollen över samtidigt som domaren blåser för halvtid.

16:47 halvtid och 1-1

Oavgjort i halvtid är ett resultat som nog Colchester ska vara mest nöjda över men det känns ju trist att Walsall fick kvittera så snabbt. Det verkar som The U’s inte kan tända till men man får ju hoppas på en bättring i andra halvlek.

Inget av lagen har gjort några byten i halvtid

17:00 och Colchester gör avspark för den andra halvleken.

Colchesters inledande minuter verkar lovande och hopp på en bättring från den första halvleken verkar trolig.

Colchester får en frispark i halvbra läge och Anthony Wordsworth försöker hitta en spelare i randig tröja framför målet men det är tyvärr Clayton Ince som enkelt plockar ner bollen.

Matthew Richards har ett mycket farligt skott från bara sex meter men han lyckas skjuta över från det avståndet.

Colchester skapar en trippelchans då först Kayode Odejayi tar ned bollen på bröstet som räddas av Clayton Ince, returen hamnar hos Kevin Lisbie men även nu räddar Ince innan Odejayi i dålig vinkel nickar utanför.

Colchester får sin första hörna i den andra halvleken efter en våghalsig brytning av xx precis framför fötterna på Kevin Lisbie. Hörnan slås av Anthony Wordsworth och bollen missas av alla spelare framför målet. Hade det bara funnits en spelare på bortre stolpen hade det varit ledning för The U’s men fortfarande 1-1.

Colchester får straff
Nye Josh Payne tar sig in i straffområdet men läget är så dåligt och han har ingen att passa så han är på väg ut ur straffområdet igen men då kommer Mark Hughes och kapar Payne och Colchester får en mycket onödig straff men ack så viktig.

Colchester tar ledningen på nytt.
Kevin Lisbie som gjort tre straffmål den här säsongen gör sitt andra mål för dagen och The U’s har återtagit ledningen.

Straffmål igen
Lisbie gör mål igen

Colchester tar sig förbi MK Dons igen

Målet var precis vad Colchester behövde för nu spelar man mycket bra och Walsall får knappt låna bollen och The U’s har flera bra målchanser.

Clive Platt har en boll inne i målet men tyvärr är han lite väl hårdhänt i närkampen mot målvakten som får frispark och inget mål för The U’s.

Colchester är mycket nära att göra 3-1 men Clayton Ince gör en grym räddning på Clive Platts skott från nära håll och på returen står Kayode Odejayi offside men Kayode missar målet ändå från två meter. Det var ju tur att linjedomaren redan vinkat för offside.

Försvararen Magnus Okunghae är framme och oroar med ett farligt skott som tyvärr går i burgaveln när målvakten inte hade hunnit ner på skottet.

Nyinbytte Steven Gillespie har ett grymt bra skott som tyvärr tar i stolpen och fortfarande bara 2-1 när matchen närmar sig dom nervösa slutminuterna. The U’s släppte ju in ett sent mål förra veckan.

Walsall får ett inkast i bra läge. Inkastet blir farligt och Ben Williams är tvungen att göra hörna. Hörnan blir dock ofarlig och bollen hamnar i Colchesters ägo men Walsall återtar bollen snabbt och fortsätter pressa på.

Efter några mycket jobbiga minuter reder Colchester tillslut ut situationen med några sköna panikrensningar.

Matchens sista chans får Walsall på hörna efter 95 minuter. Hörnan blir farlig då Ben Williams tappar bollen men domaren blåser för frispark till The U’s.

17:51 Efter sex minuters obegriplig stopptid blåser äntligen domaren av matchen och Colchester vinner med 2-1

The U’s har nu nio matcher utan förlust och man tar sig förbi MK Dons i tabellen och är nu bara en poäng efter Charlton på andra plats och bara två poäng efter Leeds som leder. Leeds förlorade idag mot Millwall som Colchester möter nästa helg på The Den. En tuff match med andra ord.