Bromley 0 - 4 Colchester
Mot Wembley

Steven Gillespie gör sitt första mål för säsongen när Bromley var en mumsbit för The U's

Colchester möter Bromley i FA Cupens första omgång på ett absolut fullsatt Hayes Lane i Bromley som ligger i södra London.

Det är fjärde bortamatchen på kort tid för The U’s och även denna gång har vi med oss över 1.000 fans till matchen. Inte illa för en sån liten klubb.

Colchester ställer upp med ett mycket stark lag. Det är bara Anthony Wordsworth och Josh Payne som inte får vara med då Wordsworth är avstängd efter för många gula kort samt att Payne inte får spela i FA Cupen av sin klubb West Ham. Kevin Lisbie är sjuk så han saknas vilket även Kem Izzet gör. I övrigt är det starkas tänkbara lag som Colchester ställer upp med. Ersättarna David Fox och Simon Hackney var ju förstaval innan Paul Lambert försvann till en större plånbok i Norwich.

Bromley har inte mött ett ligalag i en tävlingsmatch på hemmaplan på närmare 50 år och biljetterna till matchen tog snabbt slut.

Allt annat än en Colchesterseger är en mycket stor skräll.

Fullsatt idag

14:00 Avspark
Colchester har en mycket bra målchans efter bara en minuts spel då Clive Platt kommer igenom men försvararen Donal O’Sullivan är före och lufter bollen över eget mål till hörna. Hörnan från Simon Hackney hittar Kayode Odejayi som dock nickar bollen över.

Kayode Odejayi får en ny bra målchans då han blir framspelad av David Fox men skottet går över från 20 meter.

Kayode Odejayi skjuter men skottet räddas på mållinjen och en ny hörna för The U’s

Tre mycket bra målchanser för Colchester efter bara sju minuters spel.

Ashley Carew försöker med ett anfall för Bromley men John-Joe O’Toole stänger vägen för Bromleyspelaren och Colchester tar hand om bollen.

Bromleys hjälte från den fjärde kvalrundan Warren McBean provar med ett skott men Magnus Okuonghae står i vägen för det hårda skottet.

Harrison Dunk har ett bra inlägg för Bromley och Ben Williams missbedömer bollen men han hinner först på andrabollen innan Warren McBean gör mål.

Clive Platt drar på med ett skott från 35 meter men skottet är inte större problem för Gareth Williams i Bromleys mål.

Bromley ordnar fram en hörna. Hörnan slås av Ashley Carew och Ben Williams boxar undan bollen.

Colchester tar ledningen
Simon Hackney öppnar målskyttet efter 33 minuter då han blir framspelad av Kayode Odejayi och Hackney möter bollen och sätter bollen upp i taket från 12 meter.

1-0
Simon Hackney gör 1-0

Colchester gör mål igen
Bara två minuter efter det första målet kommer även mål nummer två för The U’s. Det är Kayode Odejayi som gör målet då han tar hand som sin egen retur då Gareth Williams räddar det första skottet.

2-0
Kayode Odejayi gör 2-0

Colchester är även nära att göra 3-0 bara minuten efter men nu står Rob Gillman i Bromley i vägen för Simon Hackneys skott.

Magnus Okuonghae fäller Jacob Erskine i farligt läge. Ashley Carew tar hand om frisparken men Ben Williams räddar efter stora problem.

Halvlekens sista målchans går till Colchester då David Fox drar på med ett mycket bra skott från 30 meter men Gareth Williams gör en mycket bra räddning till hörna. Fox tar även hand om hörnan men domaren blåser för halvtid innan det händer något.

14:49 Halvtid

Colchester leder mycket rättvist och lika väntat med 2-0 halvtid vilket kunde ha varit 5-0.

Bromley gör matchens första byte i halvtid då förre Colchesterspelaren Gareth A Williams ersätter Warren McBean i Bromleys anfall. Nu finns det två stycken Gareth Williams på plan för hemmalaget då målvakten har samma namn. Även Colchester har ju en Williams men med förnamnet Ben. Colchester fortsätter med samma lag.

15:03 Colchester gör avspark i den andra halvleken
Nyinbytte Gareth A Williams har den andra halvlekens första anfall då han snappar upp en lång hög boll men Ben Williams i Colchesters mål räddar bollen. Ett snabbt mål för Bromley är ju vad Bromley måste ha men nu tog man inte vara på chansen.

Colchester gör som i den första halvleken och spelar ut Bromley som mest får jaga boll.

Bromley spelar upp sig och har några halvchanser men Ben Williams ställs inte på några större svårigheter i Colchesters mål.

Harrison Dunk provar med ett desperat skott från 25 meter men Ben Williams behöver inte anstränga sig allt för mycket.

Colchester spelar mest av matchen då man känner att motståndet inte ger några problem.

Colchester gör dagens tredje mål
Colchester får en hörna som David Fox lägger. Bollen går på första stolpen och där är Clive Platt och nickar in bollen utan chans för Gareth I Williams.

3-0
Clive Platt nickar in 3-0

Det är Clive Platts första mål sedan premiären mot Norwich borta då han ju gjorde två mål i förnedringen på Carrow Road. Den gången blev det ju 7-1 men Bromley är ju bättre än så.

Colchester gör tre snabba byten och alla målskyttar byts ut till förmån för Steven Gillespie, Medy Elito och Joel Thomas.

Målvakten Gareth I Williams gör matchens prestation då han gör en grym räddning på John-Joe O’Tools fina nick efter en frispark av David Fox. Williams räddar till en resultatlös hörna.

Colchester gör ännu ett mål
Steven Gillespie gör sitt förta mål för säsongen då han i slutminuten gör 4-0. Det är efter ett inlägg från David Fox som Gillespie hinner först och nickar in bollen i nät från nära håll.

4-0
Steven Gillespie gör 4-0

15:52 Matchen slutar 4-0 till The U’s.

Colchester vinner matchen enligt planerna plus att man även inte tog ut sig allt för mycket. Skönt också att inga nya skador rapporterades. Nu är det bara att vänta på morgondagens lottning till den andra omgången som spelas i slutet av november.

Nästa match för Colchester mot Exeter City hemma på Weston Homes Community Stadium. Exeter spelar idag mot Nuneaton borta i den första omgången av FA Cupen. Hur den matchen slutar får vi veta om två timmar.

Colchester vinner en FA Cupmatch igen efter tre år i rad med förlust i första matchen. Sist vi vann en match i FA Cupen var 2006 då Colchester vann mot Derby på Layer Road i den fjärde omgången. Sen blev mästarna Chelsea för svåra.