Leeds 2-0 Colchester
Nummer ETT

Leeds 2-0 Colchester

Tung förlust i toppmötet på Elland Road


Leeds - Colchester

Colchester befinner sig på Elland Road där dagens toppmatch i League One spelas. Leeds United - Colchester United. Tvåan mot fyran. Båda lagen måste verkligen vinna om man vill vara kvar med där uppe. För Colchesters del börjar lagen närma sig underifrån och Swindon är bara två poäng efter Colchester efter en dålig januari för The U’s. Tyvärr är det bara sju poäng till en icke kvalplats för Colchester så en seger vore ju bra idag. Leeds som ligger åtta poäng före Colchester ligger ju klart bättre till och man har nog råd att förlora några matcher till fast Norwich som ångar på just nu har sprungit om i toppen av League One. Charlton som ligger trea är tre poäng efter Leeds i tabellen. Nu haltar tabellen en aning och det är bara Norwich som har fullt antal spelade matcher.

Colchester gör en ändring från tisdagens lag som vann mot MK Dons. Det är John White som ersätter Christian Ribeiro. Christian Ribeiro utgick senast efter en halvtimme och man trodde han skulle vara okej tills idag men tyvärr hann inte tiden till. På bänken hittar vi norska nyförvärvet och försvararen Morten Knudsen som ännu inte har fått spela för Colchester. Matt Heath spelar för första gången mot Leeds sen han kom till Colchester från just Leeds.

Leeds som ju går så bra i FA Cupen har det för tillfället lite trögare i League One. För att råda bot på detta har man lånat in två spelare från Premier League. Gary McSheffrey från Birmingham City och Shane Lowry från Aston Villa. Lowry känner jag inte till men McSheffrey vet jag lite mer om. Han var ju en av Championships bästa spelare när Colchester spelade där. Ett mycket bra nyförvärv av Leeds tyvärr. Båda spelarna går rakt in i startelvan.

Colchester anfaller från höger till vänster i den första halvleken. Colchester spelar i sina marinblåa bortatröjor. 


Elland Road

16:01 Matchen sparkas igång.
Colchester har matchens första anfall när Philip Ifil nickar fram bollen till Anthony Wordsworth som försöker hitta in till Clive Platt men bollen går till matchens första hörna som resultatlös

Colchester börjar piggt och man pressar högt dom första minuterna vilket ställer till en del oreda i Leeds försvar fast Colchester kommer tyvärr aldrig till några målchanser.

Leeds har matchens första målchans när Magnus Okuonghae inte får undan bollen efter en hörna. Jermaine Beckford är framme på returen men John White rensar undan bollen i sista stund.

Philip Ifil skjuter ett skott över samtidigt som han blir dragen i tröjan så att den står som en strut men domaren väljer föga förvånade att inte blåsa straff för bortalaget.

Kevin Lisbie försöker med ett volleyskott från 20 meter men målvakten Casper Ankergren behöver inte anstränga sig allt för mycket för att rädda bollen.

Leeds har ett bra anfall då Michael Doyle lurar John White men Ben Williams räddar bollen.

Colchester får en frispark i hyfsat läge när Lubomir Michalik fäller Clive Platt. Philip Ifil provar på med ett skott från 30 meter men Casper Ankergren hinner ner vid ena stolpen och räddar bollen.

Jermaine Beckford får ett mycket bra skottläge men han tror han spelar för Leeds Rhinos då bollen går högt över målet.

Leeds får straff
Luciano Becchio går omkull i en närkamp med Matt Heath som tar bollen men domaren tycker inte likadant och dömer straff för Leeds. Colchester protesterar men domaren ändrar ju knappast sitt tveksamma domslut. Ska bli intressant att se dom båda straffsituationerna på TV efter matchen.

Leeds gör mål
Jermaine Beckford tar hand om straffen och sätter den precis inför stolpen och 1-0 till hemmalaget.

Colchester är nu femma i tabellen då man byter plats med Swindon.

Gary McSheffrey har ett jätteläge att öka på ledningen till 2-0 då han får ett mycket bra skottläge precis framför målet men Ben Williams gör en helt fantastiskt räddning och det blir bara hörna för Leeds. Hörnan rensar Clive Platt undan. 


Grym räddning av Ben Williams

Colchester får en frispark i den första halvlekens slutsekunder. Philip Ifil skickar in bollen i straffområdet och där är viljan lite väl mycket hos Kem Izzet som har lite väl mycket armbågar i luftduellen. Izzet sänker Jonathan Howson och Izzet får matchens första varning samtidigt som domaren blåser för halvtid.

16:48 halvtid

Leeds leder med 1-0 i halvtid men Colchester har ju varit minst lika bra. Två straffsituationer med olika utgångar är det som skiljer lagen åt. Kunde ju lika gärna stått 1-0 till Colchester men som bortalag på Elland Road får man ju inget gratis. 

Colchester protesterar men domaren ändrar ju knappast sitt tveksamma domslut. Ska bli intressant att se dom båda straffsituationerna på TV efter matchen.

Halvtidsbilderna visar att Matt Heath är på bollen men att han även tar med sig Luciano Becchio lite väl mycket så straffen var nog rätt dömd. Bilderna visar även att Colchester skulle haft med sig en straff innan Leeds fick sin när Philip Ifil blir dragen i tröjan.

17:06 Andra halvlek sparkas igång

Colchester har andra halvlekens första skott mot mål. Det är Anthony Wordsworth som provar på från 20 meter men bollen går utanför

Philip Ifil hinner upp en ”död” boll och han fixar fram en hörna till Colchester. Hörnan från Anthony Wordsworth nickas undan av Lubomir Michalik och det är starten till en grym kontring. Jermaine Beckford avslutar kontringen men Ben Williams gör på nytt en mycket bra räddning och Leeds får hörna. Hörnan Robert Snodgrass hittar till Gary McSheffrey som drar på med ett skott från 20 meter men bollen ”räddas” av Jermaine Beckford som står i vägen och Colchester får inspark.

Leeds ökar på sin ledning
Jonathan Howson drar iväg ett mycket bra volleyskott som tar I stolpen och på returen är Jermaine Beckford först och trycker in bollen I mål. Dock var det väldigt nära att Ben Williams räddade även det här skottet. 2-0 till Leeds vilket inte speglar matchbilden just.

Colchester skapar några hörnor men Casper Ankergren behöver inte ingripa allt för mycket.

Colchester byter in offensiva spelare i ett försök att komma ifatt målmässigt. Tyvärr är det Leeds som utnyttjar situationen och man har några riktigt farliga kontringar innan Colchester lyckas komma in i det nya spelsystemet. 

Steven Gillespie ersätter Clive Platt längst fram. 


Steven Gillespie

Colchester gör sitt tredje och sista byte då unge och mycket lovande Medy Elito får spela. Elito som ju hamnade i frysboxen under Paul Lambert fick genast nytt kontrakt med Aidy Boothroyd har dock fått begränsat med speltid. Han har dock lyckats med att bli avstängd i tre matcher då han var lite väl hårdhänt i en närkamp vilket domaren inte gillade. Nu får han spela igen för första gången under 2010.

Medy Elitos första ingripande är när han hinner upp bollen precis innan den går till inspark. Dock blir inlägget inte alls bra då det hamnar bakom målet och inspark för Leeds

Leeds har inga större problem att spela av matchen då man inte låter Colchester komma till några större farligheter

Ben Williams gör på nytt en bra räddning efter ännu en Leedskontring. Det är Max Gradel som får chansen. Leeds får hörna som nickas i ribban av Leigh Bromby via Williams händer till ännu en hörna.

Tack vare att Southend av alla lag har kvitterat mot Swindon tar sig Colchester upp på fjärde plats igen. Målskytt för Southend. Pat Baldwin som ju är på lån från Colchester…

Fjärdedomaren visar upp fyra extraminuter att spela.

17:56 Matchen slut

Leeds vinner med 2-0 och i stort sätt allt resultat gick mot Colchester uppe i toppen. Nu blir det mycket svårt att ta en direktuppflyttningsplats så det blir att rikta in sig på att nå kvalet där allt för många lag är inblandade just nu. Det hade ju dock varit intressant om vi fått straffen i början av matchen.

Colchesters nästa match är på tisdag då Carlisle kommer på besök till Colchester. Matchen skulle egentligen ha spelats den 13 december men matchen snöade in. Carlisle spelade idag 2-2 mot Leyton Orient


 Leeds        Colchester    
 Ankergren     1  Ben Williams    
 Bromby     25  John White    
 Naylor     4  Magnus Okuonghae    
 Michalik   77 28  Matt Heath    
 Lowry Ut 71   23  Marc Tierney    
 Snoddgrass     31  Philip Ifil Ut 56
 Doyle     10  Kemal Izzet   45
 Howson     8  John-Joe O'Toole    
 McSheffrey Ut 82   22  Anthony Wordsworth    
 Becchio     9  Clive Platt Ut 73  
 Beckford     20  Kevin Lisbie Ut 77  
 Avbytare        Avbytare    
 Crowe     14  David Fox    
 Grella     15  Kayode Odejayi In 56   
 Johnson In 71   18  Steven Gillespie In 73  
 Robinson     21  Danny Batth    
 Gradel In 82   30  Morten Knudsen    
 White     39  Medy Elito In 77  
 Martin     12  Mark Cousins    

Leeds - Colchester 2-0
1-0 Jermaine Beckford (37.36), 2-0 Jermaine Beckford (54:46)

Publik: 23.425
Elland Road, Leeds


12  Skott 7
6  Skott på mål 2
5  Hörnor 7
15  Orsakade frisparkar 13
1  Gula kort 1
0  Röda kort 0
62  Bollinnehav 38

Tillbaka till "Matcher 2009-2010"

REDAK COLCH2010-01-30 17:59:00
Author

Fler artiklar om Colchester