Hemmamatch

Tre poäng på stopptid när Kayode Odejayi avgör i slutsekunderna

Colchester – Carlisle

Tisdagens match spelas på Weston Homes Community Stadium mot Carlisle United. Det är en hängmatch från december då vintern hälsade på och ställde in nästan all fotboll i England.

Colchester gör två ändringar i laget. Steven Gillespie ersätter Kevin Lisbie i anfallet. Lisbie var mycket nära att kunna ställa upp men ryggen sa stopp och han vilar helt idag. David Prutton som Colchester lånade in från Leeds för en vecka sedan gör nu sin första match från start i Colchester. Prutton fick ju inte spela mot Leeds i helgen och men nu har Colchester löst Prutton från Leeds kontrakt så han tillhör numera oss. Prutton ersätter Philip Ifil som vänstermittfältare. Ifil är ju egentligen inte en mittfältare men han har vikarierat på den platsen med äran.

Weston Homes Community Stadium

Ett varningstecken är ju att Carlisle har vunnit dom åtta senaste kvällsmatcherna. Alltså, dom som inte spelas på lördagar. Ett imponerande udda facit.

Colchesters målvakt Ben Williams kom inför säsongen från just Carlisle

20:45 Avspark och Colchester anfaller i den första halvleken från höger till vänster i radiovärlden.

Matchens första läge får Carlisle när Kem Izzet fäller Graham Kavanagh och Carlisle får en frispark 25 meter från mål. Kavanagh som har League One:s hårdaste skott skjuter ett bra skott men bollen går utanför Ben Williams vänstra stolpe.

Colchesters första läge får Anthony Wordsworth när han från nära håll helt plötsligt får bollen framför målet men han skjuter utanför.

Colchester har ett bra anfall när Kem Izzet och John-Joe O’Toole lirkar sig igenom Carlisles mittfält. Izzet spelar sen fram Anthony Wordsworth som skjuter ett lite väl lamt skott rakt på Adam Collin som inte blir speciellt skrämd av skottet.

Colchesters dominerar stort dom första 20 minuterna men Carlisle håller samtidigt som man får några hörnor framåt.

Carlisle gör mål.
Carlisle tar helt mot spelet efter en hörna där Graham Kavanagh skickar in en hörna framför mål. Magnus Okuonghae missar att nicka bort bollen men Carlisles skyttekung Ian Harte gör inga misstag och bortalaget leder lite överraskande med 1-0. Ett inte allt för bra ingripande av Colchesters försvar och Ben Williams.

David Prutton hittar till Steven Gillespie som fixar fram Colchesters första hörna. Prutton tar hand om men Ian Harte nickar bort bollen.

Carlisle jämnar ut spelet efter målet men dom där riktigt vassa målchanserna kommer inte för något lag.

I slutminuterna av första halvlek är Carlisle nära att öka på till 2-0 när Darryl Duffy kommer igenom och försöker runda Ben Williams som först är på bollen och sen på Duffy. Carlisle vill ha straff men domaren nöjer sig med en hörna.

Colchester har ett bra sista läge när Steven Gillespie skjuter ett bra skott från 25 meter men bra försvarsspel av Danny Livesey gör att Colchester bara får en hörna.

21:31 Halvtid och Carlisle leder inte allt för rättvist men det är ju målen som räknas

Även om det är Colchester som har haft bollen och spelet i den första halvleken så har man haft väldigt svårt att komma fram till några farliga målchanser. Hoppas utdelningen kommer i den andra halvleken då vi måste vinna idag samtidigt som Charlton ligger under i halvtid.

Aidy Boothroyd var inte allt för imponerad av vad han såg i den första halvleken då han skickar ut spelarna långt innan vilan är över.

Inget av lagen har gjort något byte i halvtid

21:48 Carlisle gör avspark i den andra halvleken.

Colchester startar den andra halvleken i ett mycket högt tempo i jakten på en kvittering och Steven Gillespie är nära att hitta in till Clive Platt då han jagade i fatt en hopplös boll. Tyvärr är Adam Collin i målet med på noterna och tar hand om bollen innan den hittar fram till Platt.
Clive Platt vinner en närkamp och han kämpar fram bollen till Steven Gillespie som tyvärr inte får kontroll på bollen men Gillespie kämpar tillbaka bollen till John White som skjuter över från 25 meter.

Carlisle höll undan den första kvarten man jämnar ut spelet.

Carlisle skapar väldigt många hörnor och flera blir väldigt farliga men Ben Williams vill inte släppa in fler mål på hörnor.

Efter en timmes spel gör Colchesters sitt första byte då Steven Gillespie ersätts av Kayode Odejayi vilket inte var populärt bland fansen som ville ha kvar Gillespie på plan.

Colchester kvitterar
Clive Platt nickar in kvitteringen efter ett perfekt inlägg från John-Joe O’Toole som hittar Platt inne i straffområdet. Colchester ville först ha straff då nyinbytte Kayode Odejayi blir neddragen i straffområdet men bollen hamnar hos Platt istället och gör mål vilket är att föredra. När Colchester fick en straff mot MK Dons förra veckan var bollen inne i mål men vi fick straff i stället som vi missade.

1-1 av Clive Platt

Ian Harte fäller Clive Platt precis utanför straffområdet. Anthony Wordsworth tar hand om frisparken och han skjuter ett hårt skott i ribban. John White får bollen men hans retur hamnar i Adam Collins händer.

Colchester gör sitt andra byte när Ian Henderson ersätter David Prutton. Ska bli intressant att se om Henderson kan stanna kvar på plan resten av matchen. När Henderson hoppade in mot Norwich vid ungefär samma tidpunk blev han sen utvisad i slutminuterna.

Colchester är mycket nära att ta ledningen när Kayode Odejayi skjuter ett lurigt skott som lurar Adam Collin men tyvärr står stolpen i vägen.

Nu har Colchester verkligen tagit tag i saken och man kör för en seger.

Kayode Odejayi har ett bra försök men tyvärr går skottet utanför.

Clive Platt nickar ner bollen till Kem Izzet som spelar fram till Kayode Odejayi och Colchester får en hörna som blir resultatlös.

Matchen lider mot sitt slut och Carlisle har tyvärr inte så stora problem att försvara sig i Colchester mer eller mindre desperata försök att få in ett segermål.

Fjärdedomaren visar upp fyra stopptidsminuter

Colchester avgör matchen
Kayode Odejayi lurar offsidefällan när John-Joe O’Toole hittar in till Odejayi som drar till med en volley rakt upp i nättaket helt otagbart för Adam Collin i målet. Carlisle protesterar då dom tyckte det var offside men efter samtal med linjedomaren godkänner domaren målet. Ett mycket viktigt mål för The U’s

KAAAAAAYOOOOODEEEEEEEEEEEEE

Det hinner spelas tre minuter efter målet men trots en frenetisk press vinner Colchester med 2-1

22:38 Matchen slut

Colchester vänder 0-1 till 2-1 under matchens sista halvtimme. Tre mycket viktiga poäng för Colchester som vinner rättvist

Colchesters nästa match är först på måndag då Colchester möter Southend i ett mycket hett Essex-derby och matchen visas på Skysports.

Colchester - Carlisle 2-1
0-1 Ian Harte (23:20), 1-1 Clive Platt (60:43), 2-1 Kayode Odejayi (90:00+01:49)

Publik: 3.903