Stockport 2 - 2 Colchester

Colchester sjabblar bort säker seger efter fegspel och tappar två viktiga poäng i toppstriden

Planen i Stockport är i lika uselt skick som Weston Homes Community Stadium, om inte värre.

Colchester spelar i gula tredjestället och ställer upp med samma startelva som började mot Southend, 2-0 i måndags.

The U's skapar visst tryck med en gång men planen är i uselt skick.

O'Toole har en bra chans efter tio minuter men målvakten plockar bollen och sätter den i spel och Platt så när får tag på den.

The U's tar ledningen efter elva minuter när Prutton gör 1-0 efter visst schabbel från Stockports målvakt. Prutton gör målet på en frispark från dålig vinkel men Owain Fon Williams i Stockports mål mer eller mindre slänger in bollen i eget mål.

Prutton gör 1-0

Målet gör att Colchester tar sig förbi Charlton i tabellen. Colchester ligger en poäng före Charlton men på samma antal matcher.

Stockport är ytterst nära att kvittera efter 15 minuter när Willams blir bortdribblad men bollen tar i stoplens insida. Hemmalaget är inte riktigt så dåliga som tabellan visar och precis när jag skriver detta så gör Wordsworth 2-0 från mitten på straffområdet när han blir framspelad av Prutton. Målet kom efter en hörna från Kem Izzet.

Wordsworth gör 2-0

Odejayi är ytterst nära att göra 3-0 bara minuten senare.

Stockport reducerar till 1-2 efter 22 minuter och är faktiskt nära att göra 2-2 i anfallet efter men Colchester rensar undan.

The U's spelar betydligt bättre fotboll men just nu är det två virriga försvar som dominerar matchbilden.

Både Odejayi och Platt borde gjort minst varsitt mål under första halvtimmen.

Tierney spelar fram O'Toole som passar vidare till Odejayi som tyvärr tappar bollen. Matchen böljar fram och tillbaka och är enligt radion "underbar för en neutral".

Odejayi blir bestulen på en straff efter 36 minuter när han solklart fälls i straffområdet men domaren reagerar inte ens.

Matchen lugnar ner sig något med några minuter kvar till paus.

Halvtid och en klart rättvis 2-1 ledning för The U's

Det är ett helttänt Stockport som kommer ut till den andra halvleken. Vissa var även lite övertända då målskytten Jabo Ibehre lyckas dra på sig ett gult kort efter bara 19 sekunder när han helt omotiverat kapar Matt Heath

Dom första tio minuterna tillhör bottenlaget Stockport som är påhejade av sin publik som börjar vädra morgonluft då man bara har tagit två poäng på dom 17 senaste matcherna.

Greg Tansey skjuter ett skott som inte vållar Ben Williams några större problem men lite väl mycket Stockport för tillfället.

Kayode Odejayi avslutar ett inlägg från David Prutton men nicken går rakt på Owain Fon Williams som inte har några problem att rädda nicken.

Colchester sticker upp i ett mycket sällsynt anfall och The U’s är nära att öka på sin ledning till 3-1 då John-Joe O’Toole har ett bra skott från 30 meter men en ännu bättre räddning av Owain Fon Williams och Colchester får en hörna som blir resultatlös.

Mathew Sadler tar hand om en frispark då han blivit fälld av Kayode Odejayi. Frisparken går nära målet och trots många framrusande spelare som vill nicka in bollen är det Ben Williams som boxar bort bollen.

Med en kvart kvar av matchen kommer Stockports utdelning efter ett mindre lyckat ingripande av Matt Heath som missar bollen på en långboll från Paul Huntington som letar sig fram till målskytten Jabo Ibehre som nu blir tvåmålsskytt.

Colchester tillbaka på den fjärde platsen igen.

Colchester försöker att ta tag i matchen igen men det är ju svårt när man försökt försvara sig en längre tid men David Prutton är i alla fall nära med ett skott som smiter utanför målet.

Stockport som inte har vunnit sedan oktober vill ändra på den statistiken och Richie Partridge tvingar fram en mycket bra räddning av Ben Williams. Hörnan blir tack och lov resultatlös.

Colchester är på stopptid mycket nära att avgöra matchen när Ian Henderson drar bollen i ribban och ner på mållinjen. Colchesters spelare och fansen bakom målet tycker såklart att bollen är inne men domaren tycker något annat så fortfarande 2-2.

Colchester som försvarat sig i stort sätt hela andra halvlek börjar få den press som man hade den första kvarten vilket även gav oss två mål. Tyvärr är det ju försent att börja anfalla när matchen i stort sätt är slut.

Matchen slutar 2-2 vilket inte är godkänt för Colchesters del. Stockport firar som en seger när man tar sin tredje poäng på 18 matcher. Colchester missar chansen att ta sig förbi Charlton och knappa in på Leeds som även dom tappade poäng.

Colchesters nästa match är på tisdag då den uppskjutna matchen från januari spelas. Yeovil spelade idag 0-0 mot Gillingham hemma.

Stockport - Colchester 2-2
0-1 David Prutton (09:33), 0-2 Anthony Wordsworth (), 1-2 Jabo Ibehre (21:30), 2-2 Jabo Ibehre (77:00)