Tung förlust för The U's i jakten på Championship

27 februari 2010
Bristol Rovers – Colchester
Memorial Stadium, Bristol

Jakten mot Championship fortsätter när Colchester spelar på Memorial Stadium i Bristol som ju är Bristol Rovers hemmaplan. Colchester som aldrig vunnit mot Bristol Rovers borta siktar trots allt på tre poäng.

Colchester har fått tillbaka Magnus Okuonghae och John White som alla saknades av olika anledningar för en vecka sedan då The U’s vann mot Oldham men det är bara John White som går in i laget då medans Okuonghae lite oväntat hamnar på bänken men eftersom Danny Batth gjorde en sån bra match senast får han förnyat förtroende av manager Adrian Boothroyd.

Colchester ligger vid matchstart på fjärde plats i League One eftersom Charlton vände ett underläge mot Southend till seger med 2-1 där segermålet kom på stopptid. Colchester har fem poäng upp till Leeds som ju ligger tvåa. Leeds har fick idag bara 2-2 mot Huddersfield så en seger idag vore mycket värt i slutspurten.

Colchesters manager Adrian Boothroyd har spelat för dagens motståndare Bristol Rovers och även om det var runt 20 år sedan så ser han fram mot mötet och att få se gamla bilder i innandömet av Memorial Stadium.

Colchester spelar i sina gula tredjetröjor.

Memorial Stadium i Bristol

16:01 Avspark och Colchester anfaller från höger till vänster i första halvlek.

Bristol Rovers gör avspark och anfaller direkt vilket ger Paul Heffernan ett första läge efter bara 35 sekunder men Ben Williams i Colchesters mål får se bollen gå precis över sin målribba.

Colchesters första målchans kommer efter två minuter när David Prutton och Philip Ifil tar sig fram på högerkanten och det blir Ifil som skickar in bollen till Steven Gillespie framför målet. Gillespie är mycket nära att göra 1-0 till The U’s men danske målvaken Mikkel Andersen gör en mycket bra räddning och Colchester får en hörna som blir resultatlös.

Colchester har börjat matchen bra och Steven Gillespie är mycket nära att göra 1-0 igen för Colchester men den här gången går bollen på fel sida om stolpen när Mikkel Andersen i målet är bortspelad. Två bra lägen nu men fortfarande bara 0-0.

Bristol Rovers tar ledningen
Colchester som har haft två jättelägen och dominerat spelat åker på en riktig kalldusch då Dominic Blizzard skickar in ett inlägg men bollen tar på Marc Tierney och bollen går i en båge över Ben Williams och in i målet. Ett turmål med andra ord och inte speciellt rättvist

Colchester kvitterar
Det tar Colchester bara fyra minuter att jämna ut matchen igen då Philip Ifil hittar in till John-Joe O’Toole med ett perfekt inlägg. O’Toole sätter pannan till och det står numera 1-1. Mycket viktigt för Colchester att kvitteringen kom så snabbt.

John-Joe O'Toole
John-Joe O'Toole nickar in 1-1

Colchester har ett mycket bra anfall där nästan hela laget är med i anfallet innan Clive Platt spelar fram Steven Gillespie som tyvärr inte får ”tredje gången gillt” när hans skott går utanför målet.

Den första halvtimmen var mycket bra men matchen dör en aning och Rovers börjar få lite mer att säga till om.

Bristol Rovers är nära att återta sin ledning när Paul Heffernan skjuter ett bra skott men Ben Williams har koll på läget och låter bollen gå utanför.

Steve Elliott i hemmalaget provar lyckan med en volley från 30 meter och inte allt för överraskande går bollen ganska långt utanför.

Fjärdedomaren visar upp två extra minuter att spela

Inget av lagen har någon större farlighet under stopptiden.

16:48 Första halvlek slutar 1-1

Colchester gör en bra första halvlek men det står ändå bara 1-1 där 3-0 hade speglat matchbilden bättre. Nåja, det blir 45 minuter till att spela efter pausen och förhoppningsvis forsätter Colchester att vara det bättre laget.

Inga byten i halvtid

17:05 Avspark för andra halvlek

Steve Elliott missar bollen som siste man och Steven Gillespie snappar upp bollen och går mot mål men Elliott jobbar tillbaka mycket bra och Gillespie kommer ur vinkeln och Rovers får inspark

Steven Gillespie gör en mycket bra match men än länge har han inte haft den lilla turen med sig än så länge

Colchester har en hörna som tas hand om David Prutton. Hörnan orsakar en del kalabalik i Bristols straffområde men Danny Coles ser till att bollen försvinner från egna målet.

Bristol Rover återtar ledningen
Bristol får en frispark i bra läge när Philip Ifil fäller Daniel Jones. Ifil får gult kort och Steve Elliott tar hand om frisparken. Elliott försöker hitta Jo Kuffour i bortre delen av straffområdet och han vänder bort Danny Batth och gör 2-1 till hemmalaget.

Tungt mål mot Colchester som halkar efter i League One.

Clive Platt är mycket nära att kvittera direkt efter avsparken men Mikkel Andersen gör på nytt en mycket bra räddning.

Colchester gör ett dubbelbyte och in kommer förre Bristol City spelaren Kayode Odejayi som får ett ”varmt” mottagande. In kommer även Ashley Vincent som nu gör sin första match efter fem månaders frånvaro på grund av skada.

De nyinbytta spelarna Ashley Vincent och Kayode Odejayi har ett fint anfall men Odejayis skott blockeras och Rovers startar ett anfall.

Matchen avgörs
Bristol Rovers kontrar efter Kayode Odejayis skottförsök. 2-1 målskytten hittar fram till Chris Lines som drar till utan att blinka. Bollen går mellan benen på Danny Batth och utan chans för Ben Williams. Tungt för Colchester som tyvärr tappat allt det fina spelat från den första halvleken.

Precis som efter 2-1 målet har Colchester en jättechans att göra mål igen men även denna gång är det danske målvakten Mikkel Andersen som går vinnande ur striden.

Colchester sätter allt framåt sista tio minuterna vilket mest leder till massa farliga kontringar men Ben Williams håller siffrorna nere än så länge.

Ashley Vincent hittar Clive Platt efter en hörna som dock nickar i stolpen. Det är verkligen inte våran match.

Colchester reducerar
Kayode Odejayi ger Colchester ett sista hopp då han i slutminuten reducerar till 3-2 när Ashley Vincent spelar fram Clive Platt som i sin tur hittar Odejayi som gör mål.

Kayode Odejayi ger Colchester hopp

Fjärdedomaren visar fyra stoppminuter

Matt Heath har ett mycket bra läge när Colchester har alla spelare framåt men tyvärr går nicken mitt i målet och där står ju Mikkel Andersen och tar bollen.

Kevin Lisbie har matchen sista chans då han får iväg ett bra skott men dansken i målet gör på nytt en mycket bra räddning

17:54 Matchen slutar 3-2 till hemmalaget

En tung förlust för Colchester som borde ha avgjort matchen i den första halvleken men sen slutade man spela förutom dom sista tio minuterna och man hade flera bra chanser att kvittera under stopptiden.

Colchester har fortfarande aldrig vunnit mot Bristol Rovers i Bristol. Hoppas vi inte får möta dom nästa år

Colchester är spellediga nästa vecka men måndagen den 8 mars är det dags igen då Brighton & Hove Albions gästar Colchester i en match som visa på Skysports kanaler. Brigton gästades idag av Exeter City och den matchen slutade 2-0 till Brighton i bottenmötet

1-0
Dominic Blizzard (16:00), 1-1 John-Joe O'Toole (20:33), 2-1 Jo Kuffour (67:14), 3-1 Chris Lines (78:46), 3-2 Kayode Odejayi (89.10)

Publik: 6.023