Colchester tappar en given seger på stopptid efter ett handbollsmål

27 mars 2010
Colchester - Wycombe
League One
Weston Homes Community Stadium, Colchester

Colchester gör några ändringar I laget från veckans match som slutade 3-3 mot Brentford. Nyinlånade Franck Queudrue går direkt in i laget som mittlås bredvid Magnus Okuonghae. Matt Heath som spelat bredvid Okuonghae finns inte ens på bänken så förmodligen känner han av någon skada. En som dock lämnat återbud på grund av skada är Kayode Odejayi som känner av sin fotskada han drog på sig mot Walsall förra helgen. Philip Ifil tar plats som högerback medan John White tar klivet över till vänstersidan då Marc Tierney är skadad.

Colchester måste vinna för att få grepp om den sista kvalplatsen som håller på att glida ur våra händer. Även Wycombe måste vinna för att få en sista chans att stanna kvar i League One. Fördel Colchester som ju är mycket hemmastarka även om formen är allt annat än bra för tillfället. Höstmatchen mot Wycombe slutade 1-1 efter en kvittering i sista minuten av Wycombe.

Då ljudet på U’s Player idag var ur funktion blir det en kortare matchrapport idag

Här spelar vi

Matchen startar
Colchester gör avspark och sätter fart framåt och hade inte en vältajmad brytning av Adam Hinshelwood så hade Steven Gillespie kommit helt fri på en fin pass av Ian Henderson efter bara 20 sekunder. Hade tacklingen inte varit vältajmad hade det antingen blivit ett friläge eller ett rött kort om tacklingen verkligen inte varit vältajmad.

Colchester för matchen dom första tio minuterna innan Wycombe får matchens bästa målchans efter tio minuter då Gareth Ainsworth får ett bra läge men nicken går över Ben Williams mål och fortfarande 0-0.

Wycombe målchans förändrar matchbilden då det är gästerna som lite överraskande tar över spelet och man skapar flera bra chanser framför Colchesters målvakt Ben Williams men Colchesters försvar med nya Franck Queudrue spelar stabilt och man ser till att den där riktigt farliga målchansen får inte gästerna.

Gareth Ainsworth fortsätter att oroa framför Ben Williams innan Colchester får grepp om matchen igen i slutet av först halvleken.
Colchesters bästa målchans i den första halvleken får Steven Gillespie när Philip Ifil slår ett bra inlägg längs marken till Kevin Lisbie som dock hoppar över bollen och där står Gillespie som dock får se sitt skott bli blockerat av Julian Kelly i Wycombes försvar.

Nu är det Colchester som för matchen och Steven Gillespie har på nytt en bra chans men den här gången nickas det och bollen går över. Även Ian Henderson har ett bra läge men tyvärr inga mål.

Första halvlek slutar 0-0 i en mindre bra match.

Även i starten av den andra halvleken har Colchester ett bra läge att göra mål då Clive Platt nickar fram bollen till Steven Gillespie som dock blir tacklad precis i skottsituationen och bollen går över målet.

Precis som i första halvlek börjar Wycombe ta över spelet efter tio minuter och man är beredd att anteckna 1-0 för gästerna när Stuart Beavon har ett mycket bra läge men Ben Williams gör en riktig idioträddning och Wycombe får hörna. På hörnan från Adam Hinshelwood hittar Gareth Ainsworth vid första stolpen men på något sätt lyckas han nicka bollen utanför vilket skulle visa sig dyrbart.

Colchester tar ledningen.
Bara en minut efter dubbelchansen för Wycombe får Kem Izzet bollen på mittplan och men en perfekt passning hittar han Ian Henderson med en genomskärare och Colchester gör 1-0 .

1-0 av Ian Henderson

Målet är precis vad Colchester behövde för nu har man en mycket bra period men tack vare bra försvarsspel och bra målvaktsspel står det bara 1-0 när domaren visar fyra stoppminuter att spela.

Wycombe kvitterar.
När det återstår en minut av stopptiden slår Matt Phillips mot Gareth Ainsworth på bortre stolpen. Dock är Ainsworth steget försent ute så han måste ta till handen för att göra mål och trots att alla spelare, publik och övriga inblandade såg handsen så godkänns ändå målet eftersom varken domare eller hans assisterande domare såg handbollsmålet.

Wycombe har just kvitterat och Colchester vill ha målet bortdömt

Matchen slutar 1-1 och Colchester tappar två mycket viktiga poäng i jakten på kvalet.

Matchen får ett bittert slut då David Prutton och Ben Williams blir varnade efter slutsignalen för protester. Ben Williams ska vara glad över att det bara blev gult kort då han kastade bollen på/mot domaren. Även där gjorde alltså domaren fel för att citera BBC Essex expertkommentator och före Colchesterspelare David Gregory. Domaren kunde om han velat kunna vara ännu fler hemmaspelare då dom mer eller mindre omringade domaren efter slutsignalen.

Gareth Ainsworth efterkände även efter matchen att det var hands och att målet aldrig borde ha godkänts.

Även om det var fuskmål eller inte så måste Colchester hitta tillbaka till formen igen för dessa matcher ska vi ju bara vinna utan större problem.

Colchester lämnar mars månad utan en endaste seger och bara två inspelade poäng. Nu är det två påskmatcher som närmast står på tur med en bortamatch mot Exeter City och sen en mycket svår hemmamach mot Millwall som för tillfället kör över allt och alla och då menar jag på planen…

Swedish Branch kommer att befinna sig i Exeter och Colchester under påsken för att titta på dessa matcher men vi ska ändå försöka hålla er uppdaterade från dessa matcher.

Efter påsken väntar sedan Swindon och Charlton och mycket av Colchesters framtida öde kommer att avgöras i början av april.

Colchester är kvar på sista kvalplatsen och avståndet är fortfarande tre poäng då även Huddersfield och Charlton spelade 1-1