Sjunde raka utan seger och Colchesters redaktion är på plats i England

2 april 2010
League One
St James Park, Exeter

Colchester tvingades undvara Kayode Odejayi och Marc Tierney som båda är skadade för tillfället. Ett tungt avbräck för The U’s vars form är den sämsta i League One just nu. Colchester har inte vunnit en match sedan februari och det börjar ju bli dags att börja vinna igen om kvalet ska uppnås.

Exeter måste också vinna för att deras mål ska uppnås med förnyat kontrakt i League One.

Layer Road och Colu på plats på St James Park

Torkning av planen på matchmorgonen

Det var länge osäkert om matchen verkligen kunde genomföras då det regnat väldigt mycket i området den senaste veckan. Bara några timmar innan avspark var det stora vattenpölar på planen och planskötarna jobbade febrilt för att få bort vattnet från gräsmattan. Väderprognosen var ju inte allt för upplyftande heller då den lovade mer regn. Planskötarna gjorde dock ett mycket bra jobb som fick bort vattnet och domaren godkände planen men han skulle dock blåsa av matchen om det kom mer regn före matchen eller ett häftigt regn under matchen.

Avspark
Matchen startar i ett härligt solsken trots utlovat regn.
Colchester öppnade matchen bäst och man skapade några lägen som kunde blivit hyfsat farliga om bara om vore om. Exeter jobbar sig in i matchen och man börjar få till några farliga kontringar samtidigt som Colchesters spel kör fast och man går över till reservplan b som innehåller en massa meningslösa långbollar utan någon vidare adress.

Matchens första riktigt farliga målchans får Colchester då Philip Ifil med ett perfekt inlägg från högerkanten hittar David Prutton framför målet men Exeter målvakt Paul Jones gör en helt fantastisk räddning och när Ian Henderson ska slå in returen från tre meter är Exeters försvarare Tully först fram och slår bort bollen framför näsan på Henderson och det blir bara hörna för The U’s.

Prutton nära att ta ledningen för The U's

Efter en halvtimme börjar vädret bli sämre och vinden tilltar så att Colchester får en kraftig motvind vilket inte är speciellt bra då man fortfarande envisas med långbollar.

John White fixar fram en frispark precis utanför straffområdet. David Prutton sätter den vid bortre krysset men bollen är två decimeter för hög och bollen går inte i mål. Returen tar hemmalaget hand om.

I slutet av första halvleken spelar vinden Colchester ett spratt då bollen tvärstannar i vinden efter ännu ett försök till uppspel och Exeter får ett jätteläge då Stuart Fleetwood kommer helt fri med Ben Williams när John-Joe O’Toole missar bollen. Magnus Okuonghae är nära att hinna upp bollen men Fleetwood sätter bollen säkert i nät och Colchesters självförtroende finns inte ens på pappret längre.

Även Exeter har en frispark i ribban men Ben Williams hade bra koll på läget och ser att bollen ska gå över vilket den ju även gör så det såg farligare ut än vad det verkligen var.

Första halvlek slutar 1-0

Precis när den andra halvleken börjar kommer även regnet och man undrar hur länge domaren ska hålla ut innan han bryter matchen. Nu behövde vi dock inte fundera så länge för regnet slutade efter två minuter och solen kom fram igen samtidigt som den starka vinden avtog. Så inte ens en avbruten match kunde man hoppas på nu…

Colchester fortsätter att inte spela speciellt bra samtidigt som Exeter inte gör det samma men man skapar i alla fall en del målchanser där Colchester har ännu en boll i ribban när Anthony Wordsworth träffar ribban från 30 meter när Paul Jones var helt bortspelad.

Clive Platt hårt uppvaktad

Colchesters spel är fortfarande alldels för lättläst men på fasta situationer är man farliga och hade inte Paul Jones gjort en grym match i Exeters mål hade nog Colchester vänt till seger.

Colchesters sista kvitteringschans kommer med fem minuter kvar av matchen när John White kastar ett långt inkast som Clive Platt nickskarvar till Steven Gillespie men Paul Jones gör på nytt en idioträddning.

Colchester satsar allting framåt och Exeter får chansen att kontra in ett avgörande 2-0 när Marcus Stewart spelar fram utmärkte Fleetwood men Ben Williams räddar friläget men tyvärr tar hemmalaget hand om returen och Steven Gillespie får bollen på handen på nästa skott och domaren blåser straff samtidigt som klockan slår över till 90 minuter. Handsen är solklar efter som vi stod fem meter från situationen. Dock är det ju upp till domaren om det ska blåsas straff och denna gång tyckte han att det var värt en straff trots att bollen skulle gå långt utanför och mer tog på handen osv. Lotteri som sagt.

Ryan Harley tar hand om straffen och matchen slutar 2-0 till hemmalaget men Williams var ganska nära att rädda.