Ännu en tung förlust innebär att The U's med största sannolikhet missar kvalet

Hartlepool – Colchester
17 april 2010
League One
Victoria Park, Hartlepool

Colchester har begett sig till norra England (och ovanför vulkanaskan) där match mot Hartlepool väntar. Colchester måste verkligen vinna för att ta den sista chansen att nå kvalet som vi haft under hela säsongen men en formsvacka i absolut fel tillfälle har ju ställt till det. Colchester är just nu sjua sex poäng efter Huddersfield som vann igår mot Millwall. Vinst idag är alltså ett måste så att avståndet krymper till tre poäng med tre matcher kvar.

Colchester som bara har en seger på dom tio senaste matcherna siktar på att ta sin första bortaseger sen vi vann mot Yeovil Town borta den 16 februari. Det har alltså gått två månader sedan dess. The U’s har inte ens tagit någon bortapoäng sedan vi vann mot Yeovil. Dags att ändra det här, här och nu.

Hartlepool har vunnit sex av dom åtta senaste matcherna mot Colchester på Victoria Park så traditionen talar ju inte för The U’s. Sist vi vann var 2005/2006 då Jamie Cureton gjorde matchens enda mål. Den säsongen avancerade vi till Championship och en seger idag kan ju betyda samma sak.

Colchester gör två ändringar från tisdagens match mot Charlton. John-Joe O’Toole som är borta för resten av 2010 ersätts av Ian Henderson samt att Clive Platt ersätter Steven Gillespie längst fram. På bänken hittar vi Franck Queudrue som är redo för spel igen efter att ha missat några matcher på grund av skada. På bänken hittar vi även Simon Hackney som är tillbaka i Colchester efter att ha varit utlånad till Morecambe men The U’s kallade hem honom igen då O’Toole gick sönder.

Colchester spelar i sin gula tredjetröja i dagens match och man anfaller från höger till vänster i den första halvleken .

Dags för avspark på Victoria Park

16:02 Hartlepool gör avspark
Första målchansen går till Hartlepool då Marc Tierney försöker rensa undan bollen men den går rakt på Roy O'Donovan i Hartlepool som får en bra chans men Ben Williams är med på noterna och tar bollen.

Ian Henderson slår ett bra inlägg till Kevin Lisbie men Neil Austin nickar bollen till inkast för The U’s nere vi hörnflaggan. Inkastet når Clive Platt som lurar sin spelare men Scott Flinders i Hartlepools mål räddar.

Colchester tar ledningen.
Marc Tierney sätter igång bollen snabbt efter ett inkast som han hittar Clive Platt med. Platt skarvar vidare till Ian Henderson som kommer helt fri med Scott Flinders och Henderson chippar bollen iskallt över Flinders och The U’s leder med 1-0 efter bara åtta minuter.

Ian Henderson gör matchens första mål

Hartlepool kvitterar
Hartlepool kvitterar bara någon minut efter Colchesters ledningsmål. Leon McSweeney lurar Marc Tierney och får in ett perfekt inlägg till James Brown som från nära håll nickar in 1-1. Tyvärr kom ju kvitteringen lite väl tidigt för Colchester.

Colchester är nära att återta ledningen bara minuten efter kvitteringen då Clive Platt hittar Ian Henderson som är nära att göra sitt andra mål men Scott Flinders gör en grym räddning.

Hartlepool är nära att ta ledningen då man har lekstuga på Colchesters vänsterkant då Marc Tierney har stora problem att hänga med för tillfället. Ben Williams tvingas till flera bra räddningar.

Hartlepool tar ledningen
Efter 20 minuter kommer matchens tredje mål. Andy Monkhouse hittar in till anfallaren Roy O'Donovan som trycker in 2-1 i ett helt vidöppet försvar. Det verkar som om The U’s glömde försvaret hemma i Essex. På tio minuter har Hartlepool vänt matchen.

Hartlepool fortsätter att pressa på mot Ben Williams i Colchesters och hemmalaget tillåter inte alls The U’s att vara med och leka för tillfället.

Colchester ordnar fram matchens första hörna efter en halvtimme vilket ger The U’s chansen att få in lite spelare i Hartlepools straffområde för första gången på nästan 20 minuter. Hörnan från David Prutton är inte speciellt bra då den hamnar i famnen hos målvakten Scott Flinders.

David Prutton försöker med ett skott men Scott Flinders har inga större problem med att fånga bollen. Sällsynt anfall för The U’s.

Hartlepool bevakar matchen och man fixar fram en frispark precis utanför straffområdet då Magnus Okuonghae är lite för hårdhänt i en brytning. Frisparken från Neil Austin går i muren och till hörna. Muren gjorde sitt jobb men på hörnan är det nära att det blir 3-1 då Joe Gamble lite väl omarkerad får nicka bollen men Ben Williams räddar bollen.

Fjärdedomaren visar upp skylten med tre extraminuter att spela.

Colchester har ett bra läge att kvittera då Kevin Lisbie tar sig in i straffområdet och spelar tillbaka till Ian Henderson som skjuter men Scott Flinders räddar och The U’s får tillslut ett inkast som John White tar hand om. White siktar på Clive Platt som dock misslyckas med att hitta Lisbie och Flinders får chansen att sätta igång ett anfall.

16:50 halvtid

Hartlepool går till halvtidsvilan med en 2-1 ledning. The U’s var det bättre laget i tio minuter men tyvärr kom ju kvitteringen alldeles för snabbt och sen har det bara varit hemmalaget som haft spelet. Dock har The U’s kommit in i matchen igen dom sista tio minuterna.

Tre och en halv match kvar av League One

Fegt att gå på dom som är mindre
En jobbig första halvlek för Marc Tierney

Inget byte av något lag under halvtidsvilan.

17:07 Avspark av The U’s i den andra halvleken.

Colchester fixar fram en hörna efter bara 15 sekunder då Marc Tierney spelar fram till David Prutton som dock får se sitt inlägg till Clive Platt brytas till en hörna för The U’s. Hörnan från Prutton blir farlig i andravågen då Ian Henderson och Danny Batth ordnar fram en bra chans men Scott Flinders håller tätt.

Colchester startar även den andra halvleken bra och på ett mycket bra inlägg från Kem Izzet nickar Kevin Lisbie bollen i stolpen.

Andy Monkhouse är farligt framme då Leon McSweeney skickar in bollen framför målet men John White gör en mycket uppoffrande brytning och Hartlepool får en resultatlös hörna.

David Prutton hittar in till Kevin Lisbie som drar till på volley men tyvärr går skottet utanför.

Vanligtvis säkre Marc Tierney verkar ha vaknat på helt fel sida då Andy Monkhouse har lekstuga på hans kant.

Colchester byter in Simon Hackney som nu gör sin första match sedan FA Cupens tredje omgång då The U’s inte ens var nära att vinna mot Preston North End.

Simon Hackney
Simon Hackney är tillbaka i laget igen

Colchester pressar på för en kvittering med en halvtimme kvar av matchen men Hartlepool har ett starkt försvarsspel och man läser sönder The U’s försök att nå Clive Platt.

Andy Monkhouse tar sig förbi Danny Batth men tack vare övriga tre i försvarslinjen lyckas man hålla tätt.

Roy O'Donovan får bollen från Magnus Okuonghae som bryter bollen när Andy Monkhouse vill ta sig fram. O’Donovan skjuter från 25 meter men skottet går rakt på Ben Williams.

Colchester nära att kvittera när Kevin Lisbie tar sig fram men han halkar precis i skottögonblicket och Scott Flinders räddar.

Clive Platt jobbar fram en hörna med tio kvar. David Prutton slår en helt misslyckad hörna och Hartlepool får inspark.

Nyinbytte Simon Hackney fäller Antony Sweeney i straffområdet och domaren har tyvärr inget annat val än att blåsa för en straffspark med fem minuter kvar.

Hartlepool avgör matchen
Roy O'Donovan tar hand om straffen och sätter den säkert högt upp i målet bakom en chanslös Ben Williams även om han gick åt rätt håll.

Colchester är nu mer eller mindre borta från kval.

17:57 Matchen slut

Hartlepool vinner matchen ganska rättvist med 3-1 även om The U’s hade några chanser att kvittera matchen. Förlusten innebär att The U’s nu är sex poäng efter Huddersfield med bara tre matcher kvar. Vi har ju i och för sig Hudds kvar att möta men eftersom dom även har Stockport kvar är det mer eller mindre kört nu. Vi måste till att börja med vinna dom tre sista matcherna och eftersom vi bara vunnit en match av elva blir ju även det svårt.

Colchester möter nästa helg Tranmere som måste vinna för att undvika League Two nästa säsong.