Colchester 1 - 1 Tranmere

Colchester spelar i League One även nästa säsong då kvalchansen försvann efter 1-1 hemma mot Tranmere

Colchester har en mikroskopisk chans att nå kval men då måste The U’s vinna mot dagens motståndare Tranmere samtidigt som Huddersfield helst förlorar mot jumbon Stockport. Tyvärr inte speciellt troligt. Tranmere måste vinna matchen för att ha en chans att stanna kvar i League One.

Colchester gör avspark i den första halvleken

1-0
Matchen är bara tre minuter gammal när Anthony Wordsworth får fritt spelrum inne i straffområdet efter ett fint förarbete på högerkanten. Wordsworth gör inga misstag och The U’s leder med 1-0.

1-0 av Anthony Wordsworth

2-0
Tyvärr kvitterar Tranmere direkt efter trots en mycket bra räddning av Ben Williams men tyvärr lyckas Williams inte styra undan skottet från Joss Labadie och på returen hinner Ian Thomas-Moore först fram och kvalet är långt borta eftersom Huddersfield samtidigt gör 1-0 mot Stockport

En helt klart livlig start på första halvlek med två mål inom sex minuter.

Fortsättningen av första halvlek blir mycket avslagen med några få ströskott på mål för båda lagen. Det mest spännande var när Joss Labadie gjorde en Zidaneare på Kem Izzet. Men något rött kort fick inte Labadie. Men gult kort blev det i alla fall.

Kevin Lisbie vill ha en straff när Ian Goodison är lite väl närgången innanför straffområdet men domaren tycker något helt annat och vinkar vidare.

Colchester är nära att göra 2-1 i mitten av andra halvleken då inbytte Simon Hackney gör en fin löpning och i rätt ögonblick får han bollen av Anthony Wordsworth men tyvärr går skottet precis utanför den bortre stolpen.

Även den andra halvleken är klart avslagen där båda lagen har några bra målchanser men tack vare bra försvarsspel och dåligt anfallsspel gör att det inte blir några mål.

Colchester byter in Kayode Odejayi som åter är redo för spel igen efter en fotskada han haft i några veckor. Odejayi hinner inte vara på planen i många minuter innan han har ett mycket bra läge att göra 2-1 på men skottet går utanför.

Tranmere jagar en seger i slutminuterna då man måste vinna då fel lag leder för tillfället så en poäng är inte tillräkligt om man vill spela i League One även efter sommaren. Några riktigt farliga chanser får man dock inte.

Det sista som händer är att David Prutton är lite väl hårdhänt i en närkamp och han får rött kort. The U's avslutar matchens två sista minuter med en man mindre på plan. Tranmere är mycket nära att utnytja övertaget men Ben Williams gör en sista räddning

Matchen slutar 1-1

Colchester ligger nu åtta i League One och kan nu inte ta sig till kvalplats då Huddersfield inte hade några större problem med Stockport. Även Southampton gick om The U’s och hade dom inte fått poängavdrag så hade man kämpat om en direktplats till Championship men nu väntar League One även för dom.

The U’s möter i nästa omgång Huddersfield i en match som på förhand såg ut som helt avgörande om vilket lag som skulle ta sig till kvalet men tyvärr gäller matchen ingenting nu.

Colchester - Tranmere 1-1
1-0 Anthony Wordsworth (03:31), 1-1 Joss Labadie (05:58)

Publik: 4.353