Rochdale 1-2 Colchester
Henderson avgör

Hendersons mål räddar tre poäng åt Colchester och ger the U's första vinsten

Tre matcher på sex dagar startar nu för The U’s. Rochdale borta idag, Sunderland borta på tisdag samt Carlisle hemma på fredag

Colchester har alltså åkt till Rochdale vilket man inte gjort sedan 1997 vilket var säsongen Colchester lämnade ”Rochdale Division” Den gången vann Rochdale med 2-1 men nu är ju Dale nykomlingar och trots hemmaplan för Dale så får The U’s vara favoriter. Rochdale har liksom Colchester inlett med två oavgjorda matcher samt en seger i Ligacupen.

Colchester ställer för tredje matchen i rad upp med samma startelva. Tyvärr innebär det ju att förra säsongens bästa målvakt i League One Ben Williams fortfarande är skadad. Kayode Odejayi är kvar på bänken efter att man lånat in David Mooney.
Rochdale gör en ändring från förra matchen. Det är nyförvärvet Joe Thompson som man lånat in från Celtic som gör debut.

Extra intressant är den här matchen för David Perkins som kom till Colchester från just Rochdale för två år sedan.

Colchester spelar i sina röda tröjor bortatröjor då Rochdale har blåa och då krockar ju våra randiga tröjor färgmässigt. Rochdale får göra avspark och The U’s anfaller från höger till vänster i första halvlekens radiovärld.

Dags för avspark på Spotland

16:01 Avspark
Matchens första kvart är väldigt avvaktande då bollen mest befinner sig på mittplan. Rochdale har väl bollen mest och haft hyfsad kontroll på läget men det är Colchester som har matchens första målchans då Ian Henderson drar på med ett bra skott men nyinlånade Josh Thompson står i vägen och bollen går utanför men tyvärr missar domaren att vi ska ha en hörna så Rochdale får bollen.

Rochdale kommer igenom och skjuter bollen i insidan av stolpen men då har linjedomaren redan vinkat med sin flagga då det var offside.

Paul Reid fäller Joe Thompson ganska långt från mål. Brian Barry-Murphy slår en lång boll in i straffområdet och där hoppar Craig Dawson högst och nickar bollen på mål men Mark Cousins är med på noterna och håller nollan än så länge.

Första halvtimmen går till Rochdale även om man inte har skapat något framåt.

Colchester har matchens bästa chans så här långt då David Mooney blir briljant framspelad av Ian Henderson men han nick från nära håll går i burgaveln på fel sida.

En målchans för The U’s och helt plötsligt hittar passningarna fram och man får en hörna.

Colchester är som ett helt nytt lag och nu är det Ian Henderson som missar ett alldeles för bra läge då han helt fri med målvakten lobbar bollen över målvakten men bollen går i ribbans överkant.

The U’s och Ian Henderson har ännu en bra målchans och den här gången träffar Henderson målet men tyvärr är målvakten Josh Lillis gör enfantasiskt räddning och Colchester får en hörna. Hörna blir resultatlös.

Colchester tar ledningen
Colchester gör 1-0 i slutet av första halvlek när Marc Tierney hittar med en fin crossboll fram till Andy Bond som lägger bollen tillrätta och drar till med vänstern från 20 meter och bollen går upp i det vänstra krysset.

Andy Bond gör mål för Colchester

Colchester tar ledningen och man klättar upp till en åttonde plats i League One i en väldigt tidig tabell.

När Andy Bond gjorde målet mot Sheffield i förra veckan drog han på med högern upp till det högra krysset.

Chris O’Grady skjuter utanför Mark Cousins högra stolpe

Colchester är nära att öka på till 2-0 precis innan halvtidsvilan då schabbel i Rochdales försvar och påpassligt spel av David Mooney gör att det blir en hörna för Colchester. Hörnan hamnar tillslut hos Andy Bond som från nära håll frestar på med ett skott men Josh Lillis gör en mycket bra räddning och tyvärr inget mer mål i den första halvleken.

16:47 halvtid och 1-0 till The U’s

Colchesters första halvtimme var inte godkänd men efter det har det bara varit Colchester som kunde ha både 2-0 och 3-0. Tyvärr har ju dom två första matcherna sett ut på samma sätt med stor dominans och med en sen kvittering av motståndarna

Båda lagen kommer ut oförändrade till den andra halvleken.

17:04 Avspark av The U’s för andra halvlek

Rochdale kvitterar
Tyvärr glömde Colchester att gå i till den andra halvleken och då passar Rochdale på att kvittera efter en hörna. Hörnan slås av Brian Barry-Murphy och lite väl oattackerad får Craig Dawson stå framför mål och han gör ju inget misstag och 1-1 direkt i den andra.

The U’s är nu på 11:a i League One.

Colchester som var så bra i slutet av första halvlek måste jobba sig tillbaka in i matchen igen då Rochdale har det bästa av spelet för tillfället.

David Mooney har ett bra skott men Josh Lillis tar hand om bollen. Samtidigt som han skjuter får han även en smäll på vaden och Mooney måste plåstras om utanför sidlinjen.

Rochdale gör ett dubbelbyte och hemmalaget för spelet men än så länge kommer man inte närmare än några hörnor.

Rochdale har ett mycket bra läge att ta ledningen då Jean-Louis Akpa Akpro kommer igenom på vänsterkanten men hans skott går utanför.

Anthony Wordsworth och Ian Henderson jobbar fram en hörna som slutar i ett inkast i bra läge. Brian Willson kastar långt men Josh Lillis når högst då han även för använda händerna.

Den andra halvleken påminner om första med Rochdale i början för att sen bli ingenting och sen tog Colchester över. Bara att hoppas den sista kvarten blir likadan för Colchesters del då det nu återstår en kvart av matchen.

Colchester byter ut David Perkins som får stående ovationer av hemmapubliken. Kul att dom inte glömt Perkins. In kommer Lee Beevers

Ian Henderson får en frispark i mycket farligt läge. Anthony Wordsworth tar han om frisparken men skottet går rakt i muren och bollen försvinner långt från Rochdales mål.

Paul Reid skadar sig och in kommer Pat Baldwin.

Colchester återtar ledningen
Colchester som i dom två första matcherna släppt in en sen kvittering gör nu ett sent ledningsmål och förhoppningsvis segermål. Det är Ian Henderson som som blir frispelad av Anthony Wordsworth och fri med målvakten gör han den här gången inget misstag och The U’s leder med 2-1 med fem minuter kvar.

Ian Henderson gör 2-1

The U’s är nu nia i League One.

Andy Bond vill ha en straff men det vill inte domaren och då blir det ju ingen straff.

Lee Beevers är mycket nära att avgöra matchen med ett mycket bra skott från 25 meter men Josh Lillis tippar bollen till en hörna för The U’s

Fjärdedomaren visar upp jobbiga fyra minuters bonustid.

Rochdale lyckas inte direkt skaka Colchester under extratiden då Colchester spelar säkert.

17:54 Matchen slut

Colchester tar sin första seger för säsongen efter ett sent segermål. Kanske inte så rättvist men med tanke på att vi borde haft sex poäng efter dom två första är det rättvist trots allt.

Colchester jublar efter segern

Colchesters nästa match är på tisdag då Colchester åker den långa vägen till Sunderland för match i LigaCupen andra omgång. Sunderland förlorade idag mot West Brom på bortaplan med 1-0 i Premier League. Sist Colchester spelade i den andra omgången var mot just West Brom 2004 och då vann The U’s med 2-1 efter ett segermål av Ben May i den 120:e minuten. Om vi lyckas slå ut ännu ett lag från Premier League vet vi på tisdag