Colchester 1-1 Carlisle
Hemmamatch

Colchester förlorar än en gång två poäng i slutminuterna

Colchester ställer i stort sett upp med samma lag som vann i lördags mot Rochdale. Enda ändringen är att Paul Reid fortfarande är skadad. In kommer i stället Pat Baldwin. Från matchen mot Sunderland är det tre ändringar då övriga spelare från Rochdale är tillbaka. Carlisle som är serieledare ställer upp med bästa möjliga lag.

När Colchester för två år sedan mötte Carlisle på Weston Homes Community Stadium så var Colchester manager John Ward manager för dagens motståndare Carlisle. The U’s vann med hela 5-0 och Ward fick sparken en vecka senare. Bara att hoppas på ett liknande resultat för Colchester och inte för John Ward.

Sist Colchester spelade på en fredagskväll var framför TV kamerorna när The U’s vann rättvist med 1-0 mot Ipswich i ett hett derby på Layer Road. Det här är alltså den första fredagsmatchen någonsin på Weston Homes Community Stadium.

David Mooney gör mål igen

Colchester och David Mooney vill ha en straffspark efter bara fyra minuter men domaren blåser för frispark till Carlisle och Mooney får gult kort för filmning. På radion hörde man först domarens signal och man han hoppas ett tag.

Inledningen på matchen är jämn men efter det tar Colchester över och man pressar på ganska rejält mot Carlisles mål. Colchester spelar en mycket attraktiv fotboll med sin 4-3-3 uppställning och man låter inte serieledarna få till några chanser.

Colchester gör rättvist 1-0 efter en halvtimmes. Det är Brian Wilson som efter en kort hörnvariant försöker hitta in till Magnus Okuonghae som dock missar bollen men precis bakom finns David Mooney och han gör inget misstag och hans tredje mål är ett faktum.

Med hjälp av publiken pressar Colchester på för att få inte ett andra mål och man är nära att göra mål flera gånger. Närmans var Anthony Wordsworth som fint framspelad av David Mooney missar nicken från nära håll.

Colchester går till halvtidsvilan med en 1-0 ledning som borde varit större.

Det är ett helt nytt lag från Carlisle som kommer ut till den andra halvleken eller så glömde Colchester att gå ut till den samme.

Carlisle sätter full fart framåt med en gång och The U’s får bara försvara sig vilket man gör med beröm godkänt.

Carlisle pressar på men även Colchester får ju chansen att anfalla och Ian Henderson är nära att göra 2-0 men fortfarande bara 1-0 och klockan tickar på.

Carlisle kommer allt närmare en kvittering men målvakten Mark Cousins gör den ena räddningen efter den andra. Närmas kom Francois Zoko som men ett hårt skott överlistade Cousins men bollen tar i undersidan av ribban och ner på mållinjen innan Cousins tar han om bollen.

När fjärdedomaren visar upp sin skylt med hela fem minuter undrar man var dom kom ifrån då det förutom byten inte varit några skador eller annat.

Carlisle skapar fram en hörna och på den trycker Paul Thirwell in bollen trots att Mark Cousins är på bollen kan han inte stoppa den. Ett otroligt tungt mål för The U’s som nu släppt in ett mål i slutminuterna i tre av fyra matcher där vi haft ledningen.

Det finns fortfarande tid kvar och The U’s har faktisk en boll inne i mål men då har redan domaren blåst av för ruff på målvakten.

Matchen slutar 1-1 och besvikelsen är mycket stor i Colchester trots att Carlisle var värda poängen efter den andra halvleken. Colchester släpper alltså in ännu ett mål i slutminuterna. Det har kostats oss sex poäng den här säsongen. När The U’s tog sin enda seger kom även det målet i slutminuterna men trenden är ju åt fel håll. Var likadant förra säsongen då vi tappade klart mycket mer poäng än vad vi vann. Vi missade förmodligen en uppflyttning på sena mål förra säsongen. Det börjar väl bli dags att intala spelarna att vi spelar i 2x50 minuter eller än bättre. Ändra matchtiden till 2x40 för då blir vi livsfarliga. Hade Colchester vunnit matchen hade man varit serieledare om än i några timmar. Nu ligger man sjua istället.

Nästa match är mot Walsall borta nästa helg. Walsall har även dom börjat bra och ligger inför dagens match på 8:e plats men vid seger idag så klättrar man minst två platser då man passerar både Colchester och Carlisle som ju den här rapporten handlar om. Walsall möter idag Brighton borta.