Derby Countyhistorik - Tim Ward

Tim Ward 1962-1967

Likt de senaste tränarna för Derby County hämmades Tim Ward av bristande resurser under sin tid som manager. Det fanns helt enkelt inga pengar att spendera på spelarköp och resultaten blev därefter.

Trots detta lyckades han värva, för framtiden, viktiga spelare som Alan Durban och Kevin Hector. Ward fick kämpa mycket hårt för att övertala styrelsen att lägga upp de 40 tusen pund som Bradford krävde för Hector.

Att Hector sedemera blev så framgångsrik i klubben var ingenting som styrelsen hade något att göra med, vilket inte hindrade flera av de kostymklädda att hävda att det var just de som velat ha Hector.

Pengakrisen var så svår i Derby County att Wards uttalande, "problemet med den här klubben är att du inte kan sätta ett trepencefrimärke på ett brev utan att först konsultera med styrelsen", inte var helt obefogat.

Under Wards ledning förblev Derby County ett division 2-lag och säsongen 1966-67 blev Wards sista i Derby County. Han skulle ersättas av Brian Clough och Peter Taylor, och Derbys framgångssaga skulle strax börja...

Jens Hallberg2005-04-26 21:25:00

Fler artiklar om Derby