Affane återvänder till Chelsea

Affane återvänder till Chelsea

Chelseas unga svensk Amin Affane återvänder till London efter sin låneperiod hos Roda i den holländska ligan.

Den 19-årige mittfältaren flyttade till Holland i augusti på en säsongslångt avtal med klubben Roda, det blev omedelbart speltid i klubben och Affane blev snabbt en publikfavorit. Men sen kom problemen efter årsskiftet, Affane började hamna i konflikter med tränaren i februari och har därefter ansetts vara överflödig i truppen.

Affane är glad att vara tillbaka på Stamford Bridge och är ute efter att driva på sin lovande karriär. I en intervju med fotbollskanalen berättade svensken att det är skönt att träna med Chelseas A-lag. Det är den träningsnivå som man behöver och som är väldigt nyttig. Jag har träffat Benitez och han berömde mig efter träningen.

Affane har också lyft på locket och berättat om orsakerna bakom hans tidiga avresa ifrån Roda, hans uppfattning var att relationen mellan tränare Ruud Brood och sportchefen Gerard Wielaerts avgång var en av anledningarna. Han sa även: "Han började irritera sig på mig. Vi hade inte en så bra form i ligan och tränaren var under press, vilket jag tror var en annan anledning"

Affane avslutade med "Han gav oss instruktioner om hur vi ska agera defensivt på nederländska, som jag inte förstod. När jag frågade vad han menade, vilket gjorde honom arg."

Källor: Skysports.co.uk & fotbollskanalen.se

Stefan Petranovic2013-03-21 15:00:00
Author

Fler artiklar om Chelsea