Home Park, 2024-10-05 16:00

Plymouth - Blackburn

Andre Gray skriver på - och inför Blackburn hemma
Gray firar ett Premier League mål för Watford mot Norwich 2019

Andre Gray skriver på - och inför Blackburn hemma

Imorgon är det dags för sista matchen innan nästa internationella uppehållet, när överraskningslaget Blackburn Rovers kommer till Home Park. Argyle presenterade idag ett nyförvärv i form av den före detta Burnley- och Watfordanfallaren Andre Gray på korttidskontrakt fram till januari. Gray har gjort över 200 mål i Premier League och Championship.

Andre Gray - kontraktat fram till januari
Efter att ha varit tvungna att kasta in en U18 spelare (Joe Hatch) mot Burnley i tisdags som inte ens hade tränat med A-laget innan, har Argyle letat bland klubblösa spelare och värvat en mycket erfaren toppforward. Andre Gray har som sagt öst in mål i båda Premier League och Championship under sina glansdagar. Han är dock 33 nu och det är lite oklart om han fortfarande håller på Championshipnivå.

Han spelade senast för tre säsonger sedan i Championship med QPR och gjorde 10 mål. Sedan dess har han haft en säsong i Grekland (13 mål för Aris) och förra säsongen i Saudiarabien (7 mål för al-Riyadh). Saudiklubben släppte dock honom i slutet av förra säsongen och han lyckades alltså inte hitta en ny klubb under transferfönstret. 

Risken borde dock vara låg med korttidskontrakt och han behöver förmodligen inte spela hela matcher. Om vi kan slänga in honom mot slutet och han kan få in några sena segermål så är det värt det. Muhamed Tijani är nu långtidsskadad och då finns bara Ryan Hardie och Michael Obafemi bland Argyles anfallare. Om någon av dem går sönder så är vi illa ute.

Han har dock inte haft någon försäsong och har inte spelat sedan förra säsongen och det kommer två veckors uppehåll efteråt. Jag gissar därmed att vi inte ser Gray imorgon, mer än kanske ett mycket sent inhopp. 

Blackburn har haft en drömstart
Blackburn Rovers behöll sin Championshipplats i sista omgången ifjol med en oväntad bortaseger mot mästarlaget Leicester. Detta mycket tack vara 27 mål av Sammie Szmodics, som numera har sålts till PL och Ipswich för storpengar. 

Om Szmodics inte hade varit med ifjol hade de förstås åkt ur med buller och bång, så många hade tippat dem som nedflyttningskandidater i år. Men laget har gjort narr av sådana tips och befinner sig i toppen, och var obesegrade fram till tisdag denna vecka. Precis som Argyle, men med Szmodicspengarna i fickorna, har de letat efter okända spelare utomlands, och har bland annat hittat en japansk anfallare vid namn Yuki Ohashi. Han har redan gjort 4 mål och ser ut som ett riktigt fynd. 

De har 4 segrar av 4 matcher hemma hittills men har ännu ingen seger på bortaplan. De var mycket bleka i 0-3 förlusten mot Coventry i tisdags så Argyle känner säkert att de har en bra chans trots motståndarnas säsonginledning. Vi har ju själva slagit Sunderland och Luton i de två senaste hemmamatcherna och samtidigt gjort sex mål.

Kan vara några överraskningar i truppen
Argyle kommer alltså sakna åtminstone målvakten Conor Hazard, anfallaren Muhamed Tijani och mittfältaren Adam Forshaw. Högerbacken och lagkaptenen Joe Edwards beräknas dock vara tillbaka efter att ha missat matchen mot Burnley, och 19-åriga Freddie Issaka ska också kunna göra återkomst efter skadefrånvaro och röda kortet mot QPR i augusti. 

Det borde inte finnas behov av att använda Hatch igen - trots att han verkligen öser in mål för U18. Däremot har Wayne Rooney pratat sig varm om en annan U18 kille, en kantspringare vid namn Tegan Finn. Han har tränat med A-laget i ett par veckor nu och enligt Rooney finns det en "stor chans" att han tar en plats på bänken imorgon.
 

Geoff Bache2024-10-04 19:30:00
Author

Fler artiklar om Plymouth