Ann-Katrin Bergers cancer är tillbaka
Berger i en luftduell med Ellen White.

Ann-Katrin Bergers cancer är tillbaka

Chelseas målvaktsess Ann-Katrin Berger kommer vara frånvarande när säsongen inleds. Orsaken är att hennes sköldkörtelcancer är tillbaka. Den tyska landslagsmålvakten friskförklarades från sjukdomen 2018.

Ann-Katrin Berger har gjort en otrolig resa sedan hon diagnosticerades med sköldkörtelcancer. Beskedet kom när hon spelade i Birmingham City, efter framgångsrik behandling kunde hon göra comeback i WSL vårvintern 2018.

30-åringen anslöt till Chelsea 2019 och har sedan dess vunnit samtliga inhemska titlar flera gånger om. Hon meddelade själv via sociala medier det besked hon nyligen tagit del av:

”Jag ville uppdatera supportrarna själv. Efter att ha levt i fyra år som cancerfri har det upptäckts återfall i min sköldkörtel. Jag har tidigare sagt att som idrottare måste du kämpa varje dag för att vara så bra som det bara går. Det är något jag tänker fortsätta göra, jag hoppas att jag kan hjälpa andra i liknande situationer genom att dela med mig av min resa.”

”Jag jobbar nära med min doktor och specialist i London och behandlingen inleds denna vecka. Jag förblir optimistisk om att behandlingen kommer vara lika effektiv som senast. Jag ser fram emot att återvända till planen, att se er alla på Kingsmeadow och Stamford Bridge.”


I samband med Bergers besked gjorde även klubben själva ett uttalande via den officiella hemsidan.

”Alla inom Chelsea står bakom henne under denna svåra period, klubben kommer stötta med allt som går för att hjälpa henne till ett snabbt tillfrisknande. Vi ser fram emot att se henne mellan stolparna för The Blues så snart som möjligt.”

CSS hejar på dig Ann-Katrin Berger, nu mer än någonsin. Vi hoppas och tror på ett fullständigt tillfrisknande snarast möjligt!
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2022-08-23 20:38:00
Author

Fler artiklar om Chelsea