Ännu ett debutmål för Trevoh Chalobah
En Chelsea-försvarare med näsa för mål, vart har vi hört det förut?

Ännu ett debutmål för Trevoh Chalobah

I sin första tävlingsmatch för Chelsea vann Trevoh Chalobah direkt en titel, UEFA Super Cup. I sin Premier League-debut gjorde han direkt mål. I Champions League-debuten mot Juventus blev det ytterligare ett premiärmål för Chalobah. Han fick dessutom pris som matchens bäste spelare av UEFA.

Ja, Chelseas 22-årige mittback verkar ha en grej för debuter. Trevoh Chalobah inledde målskyttet mot Juventus. i den 25:e minuten, slutresultatet skrevs till hela 4-0. Efter en fulländad laginsats var det Chalobah som utsågs till planens bäste spelare av UEFA. Efter matchen intervjuades Chalobah av officiella hemsidan.

”Det var min första [individuella] trofé, jag är jätteglad, jag är såklart glad över segern också,” sade Chalobah. ”Vårt huvudsakliga mål var att vinna matchen, att göra jobbet. Vi visste att de skulle orsaka problem för oss, men vi stängde ned dem och anfallarna gjorde sitt.”

Man får säga att såväl anfall som försvar gjorde allt vad som krävdes av dem! Thiago Silvas rensning på mållinjen vid ställningen 1-0 stack ut från ett mycket solitt försvarskollektiv. Utöver att fullständigt plocka ner Juventus anfall var alltså Chalobah den som inledde målskyttet när Chelsea tog över ledningen i gruppen. Hans mål i PL-premiären mot Crystal Palace var av hög klass, då han avancerade från sin mittbacksposition och från distans pricksköt bollen i nät via stolpen. Målet mot Juventus var kanske inte fullt så estetiskt tilltalande, men krävde både kalla nerver och god teknik. Detta på den allra största av fotbollens scener.

”Jag var tvungen att få så mycket kraft i skottet som det gick. Det betydde väldigt mycket, när jag var liten så brukade jag titta på Champions League. Att nu få vara delaktig och göra mål är omtumlande.”

Att Chalobah valdes framför såväl Christensen som Azpilicueta i startelvan mot Juventus säger en hel del om Tuchels tillit till den unge engelsmannen. Och Tuchel fick betalt för sin laguttagning, i och med den hållna nollan har laget bara släppt in ett enda mål i de åtta matcher som Chalobah startat. Chelseas unga stjärna förklarar vad som ligger bakom de fina insatserna och det ansvar han känner.

”Som ung spelare så måste du kontinuerligt prestera för att få vara i en sådan här klubb,” sade Chalobah. ”Det är vad jag har försökt addera till mitt spel. Jag behöver också sätta ett exempel för de yngre killarna som kommer upp – det är inte lätt, men hårt arbete lönar sig om du fortsätter gneta och tro på dig själv. Jag njuter av det.”
 

Wiktor Lidvall@LidvallWiktor2021-11-24 15:37:26
Author

Fler artiklar om Chelsea