Antonio Rudiger hyllar Tuchel
Antonio Rudiger, en klippa som gång på gång tar sig över höga berg. Vilken spelare!

Antonio Rudiger hyllar Tuchel

En av Chelseas bästa spelare denna säsong Antonio Rudiger öster beröm över sin coach Thomas Tuchel och kallar honom också för fotbollsexpert. Läs om vad en av lagets mest lysande stjärnor tänker om sin coach.

Tuchel har nu vunnit tre riktigt tunga titlar under sin tid i Chelsea där samtliga varit i cupsammanhang utanför England. Rudiger menar att Tuchels förmåga att få hela omklädningsrummet åt samma håll är en nyckelfaktor bakom succén.

Rudiger själv har under Tuchels tid upplevt sin karriär på helt nya plan. Flertalet höga berg har bestigits under tyskens ledning. Sedan tränarbytet för drygt ett år sedan har Rudiger under Tuchels tid i klubben spelat 59 av lagets 70 matcher. Mindre bra insatser under alla dessa matcher går att räkna på en hand. Den tyske backen har bara gott att säga om sin coach.

”Han är verkligen en fotbollsexpert. Han vet precis vad han har att förvänta sig av oss på planen. Jag är övertygad om att det syns när vi spelar. Med hans ledaregenskaper så får han med alla i laget, ingen glömd.”

Rudiger förstärker resonemanget kring att få alla spelare med sig genom att ge oss bra signaler kring lagets målvakt Kepa och hans mentalitet trots att spanjoren under långa perioder varit bakom förstamålvakt Mendy. Rudiger uttalar sig kring Kepas senaste prestationer:

”Titta bara på hans senaste matcher, semifinalerna vi spelat nyligen. Många har snackat om att Kepa inte skulle vara bra nog, men han gjorde ett jättejobb när han ersatte Mendy. En stor del är för att vi som lag tror på honom och vet att han är en bra målvakt.”

Källa: Chelseafc.com

Avslutningsvis konstateras att Rudiger verkar vara viktig på andra ställen än på plan. Uttalanden av denna sort behövs med tanke på vintern som varit.
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-02-17 13:37:24
Author

Fler artiklar om Chelsea