Argyle värvar spansk försvarare
Pleguezuelo i FC Twentes färger (foto Bildbyrån)

Argyle värvar spansk försvarare

Den före detta Arsenal- och Barcelonabacken Julio Pleguezuelo har skrivit på ett tvåårskontrakt hos Argyle - och blir därmed klubbens första nyförvärv denna sommaren! Han blir även den första spanjoren någonsin att representera Plymouth Argyle.

Pleguezuelo ("Pleggy") kommer närmast från FC Twente i den holländska högstaligan, som precis har slutat på en femte plats och kvalat framgångsrikt till Europa Conference League. Han har varit ordinarie i deras backlinje och bidragit med mål då och då - bland annat i 3-1 segern mot Ajax för några veckor sedan. Men han har ändå valt att inte förnya sitt kontrakt där och ta steget över till Plymouth och Championship (Att han har en engelsk fru och två små barn i landet har säkert spelat in i detta).

Innan dess var han i Arsenal i sex år - och trots att han bara spelade i A-laget en enda gång i ligacupen har han spelat mycket och framgångsrikt i deras ungdomslag, bland annat varit lagkapten i U21 laget.

Det känns spännande detta. Vi har vant oss att vi värvar spelare från lag längre ner i seriesystemet eller alternativt spelare som inte riktigt hållit måttet högre upp. Men nu är vi ett Championshiplag och värvar direkt en utländsk spelare som gör bra ifrån sig i en europeisk toppliga. Sedan jag sammanfattade situation i truppen för någon vecka sedan har James Wilson valt att inte förlänga hos klubben och ska skriva på för Bristol Rovers i League One strax istället. Pleguezuelo borde kunna ersätta honom rakt av eftersom båda är högerfotade mittbackar. Och medan Wilson har gjort bra ifrån sig under sina två säsonger i klubben känns Pleguezuelo som en solklar uppgradering - och Wilson hade med stor sannolikhet spenderat merparten av sin tid på bänken om han hade stannat kvar.

Geoff Bache2023-06-21 22:57:59
Author

Fler artiklar om Plymouth