Armando Broja om att vara i en tuff träningsmiljö
Vi är många som hoppas och många som tror. Att Broja i framtiden blir en viktig spelare för Chelsea.

Armando Broja om att vara i en tuff träningsmiljö

Armando Broja hoppas att kunna träna och slita till sig fler minuter på plan under Graham Potters ledning. Under nuvarande säsong har Broja redan fått speltid i 14 matcher.

21-åriga Broja gjorde sitt första mål i Chelseas tröja förra månaden när hans lag vann mot Wolves. Han har också varit på plan i alla lagets Champions League-matcher med ett enda undantag. I och med att Chelsea är klar gruppetta redan innan matchen på Stamford Bridge där man ställs mot Dinamo Zagreb så hoppas Broja på mera speltid. Han är dock helt på det klara med att det ändå är en maxad insats som gäller under onsdagskvällen.

När Broja deltog på presskonferensen inför matchen som avslutar gruppspelet i Champions League uttalande han sig om den tuffa konkurrens som råder i Chelsea. Något han fått uppleva under de 4 månader han nu varit med i truppen.
“Jag är en spelare som spelar rätt så fritt. Jag älskar att spela fotboll så när coachen ger mig förtroende att gå in för att påverka, för att förändra så försöker jag hjälpa mitt lag med mål, assists eller bara med bra fotboll. Allt för att laget skall kunna skapa fler målchanser. Allt handlar om möjligheter. Många unga spelare blir upprörda när de inte får spela, men jag försöker hitta det positiva och utvecklas för egen del. Dels som spelare, men också som person.”

Broja fortsätter att prata kring sin träningsmiljö:
”Att ha så många bra spelare runt mig är verkligen positivt för egen del så jag försöker att göra bra träningar, se framåt och ta de chanser som min coach ger mig. Jag försöker att få ut så mycket jag kan av dem. Det stärker mig att han ger mig chansen att komma in på plan för att påverka vårt spel och för att förändra matchbilden.”

Inför matchen ikväll vill inte Broja svara på frågan om han kommer att starta matchen mot de kroatiska mästarna. Tyvärr är läget så att Chelsea har fler spelare på skadelistan efter att Kepa och Kovacic rapporterats skadade. Broja om läget:
”Det är upp till coachen och hur han väljer att spela. Han tar ut laget, men oavsett om jag startar eller inte så kommer jag alltid att göra allt jag kan för klubben. Alla vet att Chelsea är ett av världens bästa lag varför det alltid kommer att vara tufft att ta en plats i laget. Jag var riktigt laddad för min debut i Premier League i den blå tröjan, ett stort steg för mig. Det är verkligen ett ordentligt fall framåt och alla de chanser jag får att spela kommer jag att ta, såväl på träning som match. Jag vill visa vad jag kan göra! Konkurrensen kommer alltid att vara tuff I Chelsea, det kommer inte att vara lätt för mig, jag vill träna hårt för att ta en plats."


Källa: Chelseafc.com
 

Erik Larholm@eriklarholm2022-11-02 11:53:54
Author

Fler artiklar om Chelsea