Tottenham Hotspur Stadium, 2023-01-15 17:30

Tottenham - Arsenal
0 - 2

Conte bjuder verkligen Arsenal på titelchansen
Spurs är inte bra nog för att ens försöka spela ett derby.

Tottenham hade ingenting. Så när Hugo Lloris slängde in ännu ett mål mot Arsenal blev det problem. Att sen Martin Ødegaard fick passa in 2-0 från distans är bara som det är, Spurs var inte med i matchen och matchplanen från Antonio Conte spelade Arsenal i händerna.

Antonio Conte. Vad är problemet? Vad var matchplanen?  The Battle of the Bridge var ett klassiskt slag. Spurs gick inte vinnande från den matchen, men Spurs kan nånstans klappa händerna åt motståndarna som gjorde allt för att Spurs inte skulle vinna. Spurs är så veka i jämförelse. Ett Arsenal som är skit, men med självförtroende, tillåts dominera totalt borta mot Spurs. Det är pinsamt.

Allt gick fel
Det såg helt okej ut. I ungefär två minuter. Sen tog Arsenal över. Tanken med den här matchen var kanske att den inte spelar nån roll om Spurs inte ens försöker. Hur Conte fick det här laget att inte ens försöka är obegripligt. Men det här laget försökte inte. Av nån obegriplig anledning fick Ryan Sessegnon spela från start. Nånstans gjorde det hela skillnaden. Hela världen kan se att Ivan Perišic är en bättre spelare, men eftersom Conte är dum i huvudet överanalyserade han läget och tog fel beslut. Sen kom Perišic in tillslut. Så nånstans kunde han spela.

Arsenal tog ledningen efter att Sessegnon gått bort sig och gett Hugo Lloris chansen att slänga in en boll i målet. Sen gjorde Arsenal 2-0 när Spurs släppte det centrala spelet för att ge Martin Ødegaard fri passage att halvtoffla in 2-0 från distans. I den andra halvleken klev Spurs fram ett par steg men skapade knappt något alls. Det är läge att sparka tränaren som är ansvarig för det här.

Conte spelar Arsenal mot titeln
Tottenham har varit dåliga under en längre tid. Men att gå ut och inte ens försöka anfalla hemma mot Arsenal håller inte. En tränare står ansvarig för det här. Det är omöjligt för en ägare att backa den tränaren i januarifönstret. Så låt honom gå. Det handlar ändå om idag eller till sommaren.

Mål: 0-1 Självmål (14), 0-2 Ødegaard (36)