Arsenal - Shakhtar Donetsk
1 - 0

Arsenal-Shakhtar Donetsk - seger utan att imponera
Martinelli låg bakom matchens enda mål hemma mot Shakhtar Donetsk.

Utan att imponera vann Arsenal sin andra raka match i årets Champions League. Det blev seger över Shakhtar Donetsk med 1-0 efter ett självmål i första halvlek.

Både Saka och Timber ställdes utanför matchtruppen. I övrigt var det en relativt väntad startelva sett till rådande omständigheter. Mest oklart på förhand var vem som skulle ta Sakas plats i hans frånvaro - svaret på den frågan blev Jesus, kapten för dagen dessutom. Nwaneri fick inte chansen den här gången heller.

Både Jesus och Arsenal inledde piggt och baserat på de första minuterna såg det ut att kunna bli en trevlig tisdagskväll på Emirates. Calafiori var nära att göra mål redan i den femte minuten men sköt strax över.

En halvtimme in i matchen kom 1-0. Martinelli sköt och bollen studsade via stolpe och målvakt till slut in i mål. Arsenal hade ett par skapliga lägen att utöka men 1-0 stod sig halvleken ut.

Belastad med kort och en del problem på sin kant byttes White ut i halvtid. Merino tog plats på mittfältet och Partey tog steget ner på Whites position. Med det tappade Arsenal också mittfältet. Gästerna fick mer att säga till om även om det inte ledde till särskilt många vassa chanser. På tilläggstid kom vi dock undan med blotta förskräckelsen och endast tack vare en lysande räddning av Raya kunde vi ta hem segern.

Dessförinnan hade vi kunnat säkra segern från straffpunkten i 77:e minuten men Trossard sköt lågt och mitt i mål, vilket inte räckte för att överlista Risnyk i Shakhtar-målet.

Sammanfattning

Tre spelade Champions League-matcher - sju poäng och noll insläppta mål. Det får vi vara nöjda med. Den här matchen får vi dock snabbt lägga till handlingarna och spelmässigt kommer inte det här att duga mot Liverpool på söndag. Illavarslande att Calafiori inte kunde fullfölja utan fick utgå i 70:e minuten. Det räcker att vi måste klara oss utan Saliba.