Villa Park, 2022-04-09 18:30

Aston Villa - Tottenham
0 - 4

Spurs krossade Aston Villa
Fotboll är kul.

Spurs krossade Aston Villa

Tottenham stärker greppet om fjärdeplatsen. När Arsenal förlorar och förlorar igen gör Spurs tvärtom. Spurs bortabesegrade Aston Villa med 4-0 och allt ser bra ut.

Det handlar om att göra jobbet. Inte som Arsenal som följer upp en förlust mot Crystal Palace med en förlust mot Brighton. Tottenham är flera storlekar större än så. Aston Villa gjorde det bra. Spurs vann klart.


Drömstart 
Tottenham visste att Arsenal hade förlorat hemma mot Brighton. Att då gå in till en match som denna och göra mål direkt, det är starkt. Heung-min Son hittade rätt med vänstern, och det kändes som att det skulle bli en bekväm resa. Men det blev det inte. Aston Villa gick vad det verkade in för att skada. Först mot Matt Doherty, sedan mot Dejan Kulusevski, och kort därefter mot Sergio Reguilon. Det tog laget in i matchen. Hugo Lloris höll Spurs kvar i lednong genom flera fina räddningar, och Spurs ledde i halvtid.

I den andra halvleken blev det lättare. Spurs gjorde mål på det mesta. 1-0 blev 4-0. Kulusevski agerade på ett avgörande sätt. Son gjorde mer än så. Son har blivit kritiserad, men han har det alltid i sig att göra skillnad. Mot Aston Villa betydde det mycket. Som det såg ut i den första halvleken borde det blivit svårare än så här.


Conte har nåt på gång
Det här var ett styrkebesked. Att krossa Aston Villa efter att Arsenal förlorat hemma mot Brighton säger allt. Spurs har det i sig att göra saker. Den här säsongen lever. Spurs har fjärdeplatsen. Nu är det bara att fortsätta.

Mål: 0-1 Son (3), 0-2 Kulusevski (50), 0-3 Son (66), 0-4 Son (72)

Bäst i Spurs:
+++ Son
++ Lloris
+ Kulusevski

Spurs lag:
Lloris,
Romero, Dier, Davies,
Royal, Højbjerg, Bentancur, Doherty (Reguilon 21)
Kulusevski (Bergwijn 84), Kane, Son (Moura 71)

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2022-04-09 20:36:00
Author

Fler artiklar om Tottenham