Villa Park, 2024-03-10 14:00

Aston Villa - Tottenham
0 - 4

Spurs spelade sönder Aston Villa
Brennan Johnson fick en startplats och tog den verkligen genom att leka bort Matty Cash.

Spurs spelade sönder Aston Villa

Tottenham kom in med rätt inställning till det på förhand svåra bortamötet med Aston Villa. I den andra halvleken gav det dessutom utdelning. Tillslut blev det 4-0 och det var ganska rättvisa siffror sett till hur det såg ut.

Det finns lag som gör sig lätta att ogilla. Aston Villas sätt att i match efter match bjuda på benknäckartacklingar mot Spurs gör att den här vinsten känns så otroligt fin. Aston Villa gjorde sedan som dom brukar när man försökte knäcka ännu ett ben, men Spurs svar var att krossa Aston Villa på deras egna hemmaplan.


Spurs fick utdelning i andra
Dejan Kulusevski eller Brennan Johnson blev lite oväntat Kulusevski och Johnson. Det var tydligt att Ange Postecoglou snackat om att ta löpningar för att hota i djupled, för vi fick se det från alla offensiva spelare . Problemet var bara att passningarna aldrig kom. Johnson visade att det var helt rätt att starta honom. Johnson hade lekstuga med Matty Cash, men när han kom förbi fanns ingen slutprodukt. Spurs kom fram i fina nästanlägen, men istället för att chansa med skott eller hotande framspelningar hamnade bollen alltför ofta i egen backlinje. Aston Villa bjöds på en hel del nästan-lägen men inte heller där fanns skärpan i den första halvleken.

Det var ett Aston Villa som spelade mycket på chans, men Spurs kunde inte utnyttja det i den första halvleken. I den andra halvleken gick det bättre. Spurs tog ledningen efter fem minuter då James Maddison höll sig framme i en omställning. Sedan vann Spurs boll igen och Heung-min Son friställde Johnson för 2-0. John McGinn försökte sedan sätta stopp för Destiny Udogies karriär, men benet höll och McGinn fick rött kort. Spurs dominerade sedan totalt, men gick inte riktigt för ett tredje mål. På övertid kom ändå det tredje målet genom Son, och sen satte Timo Werner 4-0 av bara farten.


van de Ven skadad och utbytt
Spurs gjorde en fin bortamatch, men man fick även Micky van de Ven skadad vid 0-0 efter att linjedomaren valt att släppa en tydlig offside till VAR. Det kunde ha kostat i en match som denna, men Radu Dragusin kom in och spelade rejäl fotboll så att van de Ven inte ens saknades. Förhoppningsvis är det inte så illa med van de Ven, men i Dragusin finns det en spelare som är redo att ta chansen.


Mål: 0-1 Maddison (50), 0-2 Johnson (53), 0-3 Son (90+1), 0-4 Werner (90+5)

Bäst i Spurs:
+++ Johnson
++ Udogie
+ Porro

Spurs lag: 
Vicario
Porro Romero van de Ven (Dragusin 49) Udogie
Sarr (Bentancur 70) Bissouma
Kulusevski Maddison (Højbjerg 87) Johnson (Werner 88)
Son

 

 

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-03-10 16:06:00
Author

Fler artiklar om Tottenham