Aston Villa - Chelsea
0 - 2

Aston Villa-Chelsea 0-2 (0-1)
Riktigt bra match av Mason Mount, men även Kepas insats mellan stolparna måste hyllas!

Två mål av Mason Mount och ett fantastiskt målvaktsspel av Kepa räckte till att Chelsea fick lämna Villa Park med tre poäng i bagaget.

Aston Villa sparkade igång matchen och det var även hemmalaget som hade matchens första chans, när Douglas Luiz avfyrade ett lågt skott från strax utanför straffområdet, men Kepa stod för en enkel parad.

Villa fortsatte att äga bollinnehavet men i den sjätte minuten försökte Ben Chilwell spela fram bollen till straffområdet, spelredskapet gick via Jacob Ramseys ben och mot straffområdet, Tyrone Mings försökte nicka iväg bollen, istället gick den bakåt och rakt till Mason Mount, som enkelt satte in 1-0!

Trots baklängesmålet fortsatte hemmalaget att föra spelet, i den 14:e minuten drog Ashley Young en tunnel på Raheem Sterling, bollen spelades sedan fram till Leon Bailey, som fick en nick på bollen men den gick i ribban och ut till inspark.

I den 20:e minuten visade Kepa att hans självförtroende verkligen är tillbaka. Först räddade han John McGinns hårda skott från 20 meter, sedan Watkins retur från 11 meter och till slut även Ramseys skott från nära håll. Wow!

I den 28:e minuten slog Aubameyang en slarvig bakåtpassning och bollen gick rakt till Danny Ings i straffområdet, engelsmannen avfyrade ett skott men Kepa räddade. Tre minuter senare var Ings återigen framme när Bailey slog ett inlägg mot straffområdet och Ings fick en hård nick på bollen som såg ut att bli kvitteringsmålet, men Kepa stod för en världsklass räddning och lyckades slå den över ribban!

Två minuter senare blev Ben Chilwell matchens första varnade spelare när han drog ner Ramsey. Tacklingen var relativt ful och Chilwell hade lite tur som inte blev utvisad. Baileys frispark gick långt över ribban.

Efter en längre period av Villa-dominans hade Chelsea ett bra läge i den 40:e minuten. Havertz spelade fram Raheem Sterling i straffområdet, Sterling avfyrade och bollen såg ut att gå i mål, men den gick oturligt nog i ribban och ut till inspark.

Första halvlek avslutades vid ställningen 1-0 till Chelsea och bortalaget kan lugnt tacka sin målvakt att de inte hade släppt in mål under de första 45 minuterna.

Chelsea inledde den andra halvleken med ett dubbelbyte. Koulibaly ersatte Havertz och Azpilicueta ersatte Cucurella.

Fem minuter in i andra halvlek fick Villa sin andra hörna för matchen. Thiago Silva nickade bort bollen, men den gick ut till en ny hörna som Watkins fick en träff på, men den här gången gick bollen ut till målspark.

Hemmalaget fortsatte att pressa och i den 53:e minuten slogs ett inlägg mot straffområdet som Bailey fick en nick på, men bollen gick förbi mål. Fem minuter senare utförde Potter sitt tredje byte, Gallagher ersatte Aubameyang.

I den 64:e minuten fick Chelsea en frispark från 25 meter. Mount tog hand om den och hans skott överlistade Martinez och plötsligt ledde Chelsea med 2-0!

Gerrard agerade direkt och bytte in Buendia istället för Bailey, några minuter senare byttes även Coutinho in istället för McGinn.

Trots Villas byten var det Chelsea som skapade nästa målchans, när Sterling avfyrade ett skott från innanför straffområdet, men Martinez räddade.

I den 89:e minuten utförde Potter ett sista byte, när Broja ersatte Sterling.

Matchen avslutades med att Mings nickade ut en boll som ledde till en Chelsea-hörna, några mer mål blev det inte istället blåste Jones av matchen och Chelsea hade tagit tre viktiga poäng!