Lagbanner
Old Trafford, 2021-01-01 21:00

Manchester U - Aston Villa

Inför Manchester United - Aston Villa
Matt Targett har utvecklats mycket den här säsongen.

Inför Manchester United - Aston Villa

Nyårsdag och vårt mäktiga Villa tar M6 norrut mot, Sir Bobby Charltons mytomspunna Theatre of Dreams, Old Trafford för att bli välkomnade av The Red Devils. Hur återstår att se men visst önskar vi oss tre pinnar?

Manchester United har allt varit på dekis ett antal säsonger nu och visst så har Ole Gunnar fått utstå mycket oförtjänt kritik sedan 2018 då han tog över skutan efter en misslyckad sejour av Mou. Likt vissa andra lags tränare(host, host) så behövs tid för att komma på rätt köl igen. Man måste få in sin spelidé, rätt spelare och få en hel klubbs pusselbitar att falla på plats. Nu har den gode norrmannen fått fart på den sovande jätten som för närvarande ligger på andra plats i tabellen och Ole Gunnars ansiktsuttryck ser mer harmoniskt ut än den askgrå, Gollum-liknande uppsyn som tidigare säsonger förekommit.

Dagens match kommer bjuda på två, under 2021 obesegrade lag, som inlett Premier League 20/21 med överlag superlativer till beröm. I Manchester United vill jag lovorda spelare som Fred, Fernandes och Rashford. Kan vi stänga ner ytor runt dessa samt pressa deras backlinje till misstag så kan vi se fram emot en trevlig kväll. Understöd på vår vänstersida måste finnas ikväll om Wan-Bissaka ger sig av framåt. Tillsammans med talangfulle Greenwood skulle dom kunna riva upp en ny anatomisk öppning på Targett om understöd saknas.

Targett är för övrigt en av våra spelare som jag vill lyfta fram mest denna säsong. Från att agera med stor osäkerhet tidigare så har positionsspelet och hans pondus varit en styrka senaste tiden. Personligen så har jag en historik av att misströsta när El Ghazi spelat för Villa. Talanglös och lat har jag alltid tyckt tidigare. Vilken utveckling denna unge man har haft! Traoré var, i mina ögon, totalt meningslös värvning men så bra han gjort det. Tänk vad trivsamt det kan vara att erkänna sina fel ibland och att självförtroende kan förflytta berg. Vem ska Barkley peta?

Mings återkommer efter avstängning och kommer troligen ta Hauses plats. Mings kanske inte ska vara så säker på en startplats då jag tycker Hause gjort det suveränt bra. Konsa är självskriven på positionen i mitt tycke och konkurrens är väl aldrig fel?

Resultat? Vågar man hoppas på 1-2 och tre fina pinnar mot ett hemmasvagt United?

Jag önskar alla vänner i denna eminenta förening ett gott nytt år och ta hand om er!

Christian Samuelsson

Christian Samuelsson2021-01-01 10:42:28
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa