Lagbanner
Birmingham & Villa Swedens egen Travel Guide

Birmingham & Villa Swedens egen Travel Guide

Please find here Villa Sweden's own travel guide to Aston Villa & Brum.
It's linked to this text so klick here. Enjoy.

Staden Birminghams (aka Brum) historia

1166 fick Peter de Bermingham, Lorden av Berm, tillstånd av kungen att hålla en marknad varje torsdag, samt utmäta en avgift på det som såldes där. På den platsen markanden hölls ligger idag staden Birmingham. Staden är beläget i countyt West Midlands och ligger ungefär 15 mil nordväst om London. Idag bor det 2,3 miljoner invånare i staden.

Staden övergick under medeltiden från att ha varit en liten lantbruksby till att bli en allt mer utpräglad handelsstad. Birmingham växte i storlek och blev snabbt ledande handelsstad som lockade till sig människor från hela trakten, på grund av de möjligheter staden hade att erbjuda. Staden var bland annat den enda i området som kunde hålla sin befolkning med rent dricksvatten. Staden hade på 1300-talet cirka 1500 invånare. Trots att levnadsförhållandena för stadens invånare under medeltiden var svåra, växte Birmingham och blev större och rikare under denna period.

Under 1700-talet växte industrin i staden explosionsartat tack vare industrialiseringens genombrott i Storbritannien. Tack vare uppfinningsrikedomen hos stadens invånare och framgångsrika att de hade så många egna företagare blev staden den framgångsrikaste industristaden i världen under denna period. Runt Birmingham fanns det stora fyndigheter av järn, kol och trä vilket var en förutsättning för industrin att fungera. Staden tillverkade bla ångmaskiner och som blev mycket uppskattade över hela världen. Handeln underlättades även genom utbyggnaden av vägar och kanaler. Så framgångsrik var industrin i staden att Birmingham kallades the Workshop of the World och the City of a Thousand Trades. Staden hade i slutet av 1700-talet växt och hade nu cirka 60 000 invånare. Det var nu den tredje största staden efter London och Bristol.

Under 1800-talet fortsatte staden att växa snabbt och blev den andra största i Storbritannien. På grund av att staden växte så snabbt började citykärnan att bli överbefolkad, vilket ledde till ett visst förfall av staden. Många av arbetarbostäderna och industribyggnaderna från denna tid revs tyvärr efter andra världskriget och nya har byggts i dess ställe. Resultaten blev kanske inte riktigt som man tänkte sig. Under senare tid har man dock insett värdet av dessa gamla industribyggnader och staden arbetar för att bevara de byggnader som finns kvar.

Birmingham har fått ett oförtjänt rykte om sig av att vara en tråkig och ful stad, något som naturligtvis inte stämmer. Hur kan detta vara möjligt med attraktioner som Aston Villa och världens främsta band, Black Sabbath? Vad som är klart är att staden aldrig försökt att gömma eller dölja sitt förflutna som industristad, utan är mycket stolt över sin framgångsrika historia.

Styrelsen2016-01-28 21:32:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa