Auba hoppas på ‘’bättre dagar’’ efter Tuchels chockavsked
Aubameyang under sin första och enda match i Chelsea-tröjan under Tuchels ledning.

Auba hoppas på ‘’bättre dagar’’ efter Tuchels chockavsked

Pierre-Emerick Aubameyang hoppas att bättre dagar kommer i fortsättningen för hans och Chelseas del efter Tuchels chockavsked från klubben.


Vad hände? Chelsea bestämde sig för att utföra förändringar i tränarstaben efter en trög inledning i Premier League och Champions League. Tuchels ersattes med Graham Potter. Aubameyang värvades från Barcelona av Tuchel, de två har tidigare samarbetat i Borussia Dortmund. Händelserna som nyligen skett utanför plan har inte gjort livet enkelt för Aubameyang. 


Vad som sades: Den tidigare Arsenal-anfallaren har sagt sitt om att försöka bosätta sig i sitt nya lag:

 ‘’Alla vet vilken stark relation jag hade med Thomas. Det är alltid tråkigt när någon lämnar klubben. Jag hann endast se honom i några dagar. När man är fotbollsspelare krävs det att man måste anpassa sig väldigt fort till vissa moment under säsongen och så kan det gå så här.’’

‘’Det har varit en vild vecka för oss alla, det är en del av livet, vi måste anpassa oss. För tillfället känns det ganska tråkigt, förhoppningsvis kommer det bättre dagar så småningom. Naturligtvis känns det ganska konstigt för alla, inte bara för mig, men som jag sade, så här är det ibland i fotbollen, vi måste anpassa oss.’’



Den större bilden: Aubameyang, som för tillfället måste bära en mask på grund av en käkskada, har hunnit utföra två CL-framträdanden i Chelsea-tröjan hittills, inklusive den tunga hemmamatchen mot RB Salzburg som slutade 1-1 i onsdags.

Och vad mer: Han har ännu inte öppnat målkontot i Chelsea-tröjan och måste fort anpassa sig till den tidigare Brighton-tränaren Potters krav. 


Vad gäller härnäst för Aubameyang? Efter att Drottning Elizabeth II avled har två av Chelseas PL-matcher ställts in. På grund av att landslagsuppehållet närmar sig spelas Chelseas nästa PL-match först den 1 oktober, när Crystal Palace väntar på bortaplan. 


Källa: goal.com

Thomas EngstrandThomasE-31@hotmail.comtengstra2022-09-15 13:50:18
Author

Fler artiklar om Chelsea