Aubameyang lämnar klubben

Aubameyang lämnar klubben

Så kom det.
Adjö Pierre-Emerick Aubameyang.
Varför blev det så här? Varför var det tvungen att ske? När skedde den stora kraschen mellan klubben och den talisman som man ville bygga nya titlar kring?
Han lämnar klubben och verkar hamna i Barcelona, som får plocka upp hans lön och därigenom frigöra en hel del pangar för Arsenal. Det är naturligtvis det goda i diskussionen, men samtidigt tragiskt att relationen mellan klubben och Aubameyang skulle vara fullständigt förstörd. Man undrar vad som sker i klubbens ledning när det är den andre stora stjärnan som lämnar efter att ha  blivit avstängd och utfryst. Först Mesut Özil och nu Aubameyang. Är det Artetas man-management som inte funkar eller som de inte begriper sig på; sätter han för höga krav på spelarna som de inte kan klara av eller svingar de alltför vilt med sina friheter som gör att de tror att det går, men inte när katalanen kör sin disciplin. 
När det gäller Pierre-Emerick Aubameyang så har han naturligtvis en historia med sig om att vara en "free spirit" och han har utnyttjat det genom sena ankomster och underliga beteenden och uttalanden. Det är ändå högst konstigt att detta inträdde efter han skrivit på ett monsterkontrakt med Arsenal med en furstlig lön och under tre år. Då rasar det. Förvisso med pandemin, malaria och en sjuk mor som gjorde att hans säsong var mindre bra och gjorde att han inte kunde leda laget. Därtill en klockren försening då han satt i bilkö när samlingen var. Men så kom säsong två som ändå såg lovande ut med hattrick i Carabao Cup, mål mot Tottenham och det kändes ju harmoniskt. Sedan rasade det. Ordentligt. Med utflykter, förseningar och att han blev av med kaptensbindeln, avstängd och inte med i truppen längre. Jag misstänker att det inte bara var det som avgjorde utan en längre tid av småsaker som gjorde det. 
När vintersäsongen kom var hans tid räknad och nu lämnar nummer 14 Pierre-Emerick Aubameyang klubben efter 92 gjorda mål. Jag hade nog trott att han skulle göra 100 mål och kliva upp som centurion, men så blev det inte. Han lämnar tyvärr med ett nedsvärtat rykte och det är tragiskt. Jag kommer dock alltid att skänka honom FA-cupvinsten och semifinalen mot Chelsea respektive Manchester City. Det var hans semifinal och final. Att han sedan som kapten tappade bucklan..ja vad gör det? Han plockade med sig en FA-Cup vinst och en Community Shield samt en Golden Boot från 2018/19. Det är inte fy skam. Jag tycker det är tragiskt att det slutar på detta sätt. Han hade mer att ge, men när två bångstyriga parter inte kan prata, så måste en lämna. Det blev Aubameyang. 
Tack Pierre-Emerick Aubameyang för din fenomenala tid i Gunners. 

Magnus Falk2022-02-01 22:22:02
Author

Fler artiklar om Arsenal